Människor överger djur

En del vill inte ta med sig sina husdjur när de flyttar. De lämnar dem vind för våg

Text: Mia Mattsson-Mercer
Foto: Shutterstock

Många har gråtit och förfasat sig över varför Gud tillåter djur att lida omkring oss i Campania. Det är inte många som inser att Gud ger oss redskapen och att vi själva får lösa problemet genom att forma en lösning.

 

Vi har fått frön till att så vackra blommor men vi kan inte se skönheten förrän vi odlat, gett näring, tid och tålamod. Likaså är det med djuren i nöd. De är sårade och i många fall döende, men med mediciner, vitaminer, tid och tålamod kan vi se skönheten i dem växa och blomstra till verklighetens skapelse.

 

Det är människor som en gång förstört djuren, inte Gud, och vi vill åtgärda skadan.

Naturligtvis har jag på livets väg ibland tvivlat då jag vistats på ställen som kallats “Stället Gud glömde”. Flera gånger har jag gråtit, vägen har känts mörk och lång. Pengarna har sinat på hjälpkontot, samtidigt som frågan efter hjälp ökat drastiskt då många läst om räddningsarbetena vi gjort.

 

Vi har haft ett stort problem med internationella familjer som “räddat” hundar och som sedan inte vill ta med sig dem tillbaka till sitt hemland. En del familjer har övergett sina husdjur. Några har åkt fast, men ursäkterna är många och oftast häpnadsväckande och ingen har hållits ansvarig.

 

En ung familj där mannen var soldat hade adopterat en gatuhund, som döptes till Mountain. När det var tid för frun att resa tillbaka till sitt hemland blev hon stoppad på flygplatsen. Transportburen var för liten och hunden fick inte följa med. Kvinnan ringde sin man och frågade vad hon skulle göra, hon ville inte missa flyget. Mannen gav henne rådet att släppa ut Mountain på flygplatsen, han skulle säkert hitta honom när han kom tillbaka en månad senare.

 

Efter en månad fick Animals Without Limits höra talas om vad paret gjort och kontaktade mannen för att höra varför de inte ringt oss. Hans svar var “Jag ville inte störa”.

 

Mountain hittades aldrig, anmälan för djurförsummelse lades i en hög som tynades bort i tystanden. Och tilliten försvann till systemet som sades finnas till för djuren.

 

Ingen ville gå emot soldaten av rädsla för vem han en dag kan bli i maktledet. Andra ansåg att det fanns viktigare saker att göra i den amerikanska försvarsmakten än att sitta barnvakt åt en övergiven hund som levt med en familj i tron om att alltid få tillhöra den.

 

Mountain visste inte att familjens löfte inte var samma som hans trofasthet, i en värld där hans talan tynades bort. Han blev övergiven på en flygplats.

 

Mia Mattsson-Mercer

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.