Mäktiga energier i England

För en tid sedan var jag på kurs i Glastonbury, England. Staden har bara 9 000 invånare, men ändå kom jag upp i cirka 25 New Age-butiker. Jag slutade räkna vid den siffran.

Text: Jai Thornell
Foto: Shutterstock

Dagligvaruhandeln hade bara organisk mat. Restaurangerna serverade god och nyttig mat, vegetarisk eller veganmat. Menyerna var märkta med V, för vegan och GF, för glutenfritt. De enda ”vanliga” affärerna vi hittade var en som sålde mattor och en annan som gjorde VVS-installationer.

 

En skylt gjorde mig uppmärksam på var jag verkligen befann mig – Avalon! När polletten trillade ner insåg jag att området är känt sedan urminnestider för sina starka energier. Det är här Kung Arthur höll till, det är här fenomenen med Crop Circles (oförklarliga mönster i sädesfält) uppstår. Hela platsen andas andlig historia och utveckling. Det var magiskt!

 

Mina tankar gick tillbaka till Sverige och utbud av New Age, litteratur, kurser, hälsosam mat och jag insåg att vi på många sätt ligger efter när en stad med så få invånare kan ha tillgång till allt detta. Jag ska åka tillbaka igen, av flera skäl. Kursen fortsätter och jag vill ha mer av Glastonbury. Svårare än så är det inte!

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.