Kontakt av tredje graden

När jag var elva år bodde jag i Trelleborg. En kväll när jag tittade ut genom fönstret så såg jag att månen var jättestor. Jag kallade på min mamma som kom och tittade. Hon sa ”men det är ju inte månen, den är ju där borta”.

Text: Jai Thornell
Foto: Shutterstock

När jag var elva år bodde jag i Trelleborg. En kväll när jag tittade ut genom fönstret så såg jag att månen var jättestor. Jag kallade på min mamma som kom och tittade. Hon sa ”men det är ju inte månen, den är ju där borta”.

 

Jag tittade och insåg att det stora ljusklotet jag såg på var något annat, men vad? I flera minuter stod vi tillsammans och tittade på denna enormt stora skiva av ljus som tycktes vibrera och sedan, vips så rörde det på sig och försvann på en sekund. Min mamma och jag tittade på varandra och undrade vad i all världen det var som vi sett – var det ett UFO?

 

Nästa dag så stod det i tidningen att ett flertal människor sett samma sak som vi. Som elvaåring blev jag både skrämd och fascinerad – fanns det utomjordingar undrade jag?

 

Till och från under livet har jag stött på artiklar och människor som tagit upp frågan, men det är först på senare år jag blivit mer intresserad. Jag såg Terje Toftenes dokumentärfilm ”Cropcircles – Crossover from another dimension”. Filmen handlar om de cirklar som oförklarligt skapas i sädesfält, företrädesvis i England.

 

Jag satt som klistrad framför denna dokumentär och insåg sakta men säkert att vi inte är ensamma. I sekvensen där en cirkel med avancerat mönster skapas mitt framför kameran på bara några sekunder, så försvann mitt tvivel.

 

För några veckor sedan hade jag nöjet att träffa en grupp intressanta människor, framgångsrika affärsmänniskor, forskare, medium och alternativmedicinare. Det visade sig att intresset för och egna erfarenheter av UFO och utomjordiskt liv var stort hos flera av dem. Det gick upp för mig att det här inte är något tokstolleri utan på riktigt. Om jag hade något tvivel kvar, så försvann det helt nu.

 

Jag känner mig just nu lite grand som när jag blev nyfiken på om det fanns en andevärld. Idag arbetar jag som medium efter flera år i utbildning. Men här finns alltså fler dimensioner att utforska och uppenbarligen människor som både har vetskap, erfarenheter, upplevelser och teorier om utomjordiskt liv. Jag känner mig lite som ett barn i en godisaffär!

 

Per Ola Thornell

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.