Halsbandets energier gav budskap

Hunden Rosci hade hemska minnen från tiden i ett shelter. Djurkommunikatören Mia Mattsson Mercer förmedlade Roscis budskap till hans ägare.

Text: Mia Mattsson-Mercer
Foto: Shutterstock
Ingen kunde höra de hundratals hundarna som skällde av ångest, långt från de andra människornas hus. Hundarna hölls inspärrade i trånga burar ute i ett häng. Ylandes trampade de runt i sin egen avföring. En del kunde börja bråka av ren frustration. Andra låg apatiska i ett hörn.

En dag ringde en familj mig för att boka en tid till deras hund Rosci. Familjen hade problem med att ta av hundens halsband. De kunde inte förstå varför han morrade så åt dem. De undrade om han hade ont.

Medan jag fokuserade på Roscis halsband förmedlade han ångesten från sheltret han en gång befunnit sig i. Rosci var livrädd för att familjen skulle ta av honom halsbandet och att det skulle innebära att han dog. Han mindes att när en hund avlivades i sheltret kom skötaren tillbaka med endast halsbandet, ingen hund! Rosci utstrålade stor kärlek till sin nya familj och mitt hjärta kändes som att det skulle explodera av ren kärlek.

Hundarna kunde läsa av när det var dags att dö, skötaren anlände med en aggressiv energi omkring sig. Han släpade bort hundarna för avlivning. Sheltret tystnade, endast rädslan av dödens energier vibrerande i luften. Därför var Rosci rädd att om någon tog av honom halsbandet skulle han aldrig få återvända till sin familj som han älskade av hela sitt hjärta.

Jag berättade för familjen vad Rosci förmedlat till mig. De kände till att många hundar hade avlivats där han kom ifrån. Jag bad familjen berätta för Rosci att han nu kunde känna sig trygg, även när de tog av halsbandet. Rosci förstod energierna som vi förmedlade när vi pratade. 

Ungefär en månad senare fick jag en underbar bild där familjen sitter tillsammans med Rosci. Ovanför Roscis huvud håller de hans gamla halsband som de äntligen fått ta av honom.

När vi lyssnar kan vi göra små förändringar som i det stora livet är fyllt av kärlek och lösningar.

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.