Anna Strandlind: Omger du dig med rätt personer?

Tänk så viktigt det är att umgås med människor som inspirerar och ger av sig själva med positiv energi. Då kan vi lära oss massor, vi blir starka och mår så mycket bättre.

Text: Anna Strandlind
Foto: Shutterstock

Jag hörde någon säga: ”Om du hänger upp dig på saker som är små så kanske du inte är större än så!” Det är tänkvärt tycker jag. Vilka saker lägger vi kraft på? Är vi medvetna om det? Jag tror inte det. Vi dras med i olika situationer och tänker inte alltid på vilka konsekvenser det kan få, för vi menar inget illa. Det som vi ger energi växer, oavsett vad det är. Det kan ge en god utveckling, eller tvärtom om vi inte är vaksamma.

För att känna motivation och inspiration är det enormt viktigt att du omger dig med människor som ger dig kraft och glädje, oavsett om det är på jobbet eller privat. Du kan välja människor som delar dina intressen och som har liknande värderingar. Jag tror att det även är utvecklande att våra vänner har olika personligheter, det stärker oss ännu mer. Oftast lär vi oss saker inom olika områden.

Men jag tror egentligen inte att vi behöver så många runt omkring oss för att vi ska få inspiration och bli stärkta, en eller två goda vänner kan ge väldigt mycket. Det är inte heller så viktigt vad vi gör ihop med andra, viktigast är att vi umgås med människor som vill ge av sig själva med positiv energi.

Har du någon eller några vänner som du känner starkt för och som ger dig inspiration livet? Om inte, vad skulle du vilja ha för människor vid din sida? Jag vet att en del skaffar en framgångsgrupp där man delar varandras drömmar och mål, sedan pushar man varandra och gör det roligt i gruppen. Om du skulle vilja starta en sådan grupp, vilka skulle du då vilja ha med? Ring dem och berätta om dina tankar! Får du en positiv reaktion är det bara att träffas och prata om vad ni vill uppnå med gruppen. Du har faktiskt allt att vinna på det här!

Du kan också själv starta en grupp, kanske göra en förfrågan på sociala medier inom din stad eller i närheten. Då kan ni träffas och lära känna varandra.

”Man blir som man umgås” lyder ett talesätt och det ligger en sanning i det. Så se till att umgås med dem som ger dig kraft. Och gör nya val om du mött människor som bara tar. Du kan om du vill, för vad är viktigare i ditt liv än att du mår bra och kan ge din sköna känsla vidare till andra!

Varma kramar från mig,

AnnaSignatur.jpg

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.