Anna Strandlind om drömmarnas betydelse: Vägledning från universum

Vad tänker du om drömmar? Anna tror att de hjälper oss hantera vardagen och att vi i sömnen, via drömmarna, även får hjälp från universum. Håller du med henne?

Text: Anna Strandlind
Foto: Shutterstock

Jag har alltid varit fascinerad av drömmar och dess betydelse. Varför drömmer vi? Och är allt det vi får till oss i våra drömmar en spegling av vårt liv som vi lever nu? Jag har läst en del om vad forskare tror om detta, men de är inte överens om vad drömmar betyder och om de kan vägleda oss i vårt liv.

Inom kognitiv neurovetenskap undersöker man känslornas frekvens och natur i drömmar, framför allt har forskare tittat på sambandet mellan känslorna i våra drömmar och om de kan associeras till hur vi mår när vi är vakna. En forskare som heter Pilleriin Sikka har kommit fram till följande: ”Att de känslor vi upplever i drömmarna kan associeras till hur vi mår när vi är vakna. Resultatet visar att personer som mår bättre och har sinnesro, har fler positiva drömmar samt att de kan vara bättre på att reglera sina känslor”

En del forskare påstår att för att kunna förstå varför vi har känslofyllda drömmar, måste vi förstå hur drömmarna är. Trots att det har forskats relativt mycket om drömmar och känslorna i dem, är befintliga forskningsresultat ganska motsägelsefulla.

Enligt en del teorier är drömmar något som hjälper oss att bättre handskas med jobbiga händelser i livet, eftersom vi i drömmarna simulerar hotfulla saker. Andra forskare säger att våra drömmar är en återspegling av det vi upplever i vår vardag, med alla de känslor som är inblandade i våra liv.

Jag tror att drömmar hjälper oss att förstå oss själva i det liv vi lever här på jorden samt att vi får vägledning av universums alla hjälpare som finns hos oss. Både på ett medvetet och ett omedvetet plan. Om vi drömmer om stress och hemska saker, tror jag att det är ett sätt att förmedla att vi ska ta det lugnt eller att vi ska förändra något till det bättre.

Jag får mycket tecken och budskap i mina drömmar och jag är evigt tacksam för det. Ibland ber jag om vägledning innan jag lägger mig och jag tackar även för det. Dagen efter får jag till mig svaret och kärleksfulla budskap, fast att jag inte kommer ihåg vad jag drömt.

Jag sover väldigt bra på nätterna, däremot inte tillräckligt med timmar enligt många. Men jag mediterar en del under dagen. Det finns olika rön om detta också, hur mycket sömn vi behöver och om meditationens kraft kan ”ersätta” ett visst antal timmars minskad sömn under natten. Drömmer du mycket? Hur mycket sömn behöver du? 

Varma kramar från mig,

AnnaSignatur.jpg

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.