Anna Strandlind: Azrael hjälper vid livets slut

Annas kanin Ernst finns inte mer. När veterinären gav honom insomningssprutan, bad Anna till ärkeängeln Azrael. Hon kände då en stark känsla av kärlek, lugn och frid.

Text: Anna Strandlind
Foto: Shutterstock

Alla våra ärkeänglar har ett större ansvarsområde att ta hand om, förutom att de vakar över oss människor. Jag ska berätta lite om ärkeängel Azraels uppgift, den ärkeängel som ibland kallas för ”dödsängeln”. Denna ärkeängel möter oss människor när vi är på väg över till andra sidan och hjälper dem som precis kommit över att känna sig älskade och helade.

Han hjälper inte bara de som gått över, utan även människor som är döende. Hans namn betyder ”Den Gud hjälper”.

Azrael finns också för alla andliga lärare från olika religioner. Vilken fin uppgift han har!

Jag beskriver denna ärkeängel som en ”han” för jag tycker att hans energi känns manlig, men våra änglar är androgyna. De tillhör inget kön, även om vi kan uppleva mer manlig eller kvinnlig energi hos våra änglar. Din upplevelse kan vara något annat än min när du tillber Azrael, så lita på dig själv.

 

Döden är en del av livet. När djuren går över på andra sidan så upplever de inte döden som vi människor gör, för dem är det en naturlig del in i nästa liv och djuren är så högt medvetna själsligen att för dem är det inget konstigt alls. Detta har jag fått till mig tydligt från djuren.

Ärkeängel Azrael hjälper alla, men även ärkängel Rafael och Ariel hjälper våra djur. Ibland berättar de när det är dags för dem att gå över, det vet jag att många djurägare har upplevt.

 

Jag tillber Azrael när jag är med någon som är nära döden, såväl människor som djur. Jag ber också denna ärkeängel om hjälp när jag gör husrensningar, om någon ande behöver hjälp över till andra sidan. Jag upplever Azrael som en lugn, stadig och fridfull energi. Hans aura är för mig gräddfärgad. 

 

För ett litet tag sedan dog min kanin Ernst. Vi var hos veterinären med honom och jag kände på mig att det inte skulle gå så bra. Jag utesluter aldrig veterinärens vård ifall det går att rädda ett djur på ett bra sätt. Ernst fick en insomningspruta till slut och jag satt där och bad ärkeängel Ariel och Azrael att komma och hjälpa honom. Precis då upplevde jag en stark, lugn och befriande känsla av kärlek och fridfullhet.

När vi tillber våra änglar är de alltid med oss och ger oss den högsta kärleken. Visst är det värdefullt att veta att vi alltid får hjälp om vi ber om det.

 

Varmaste kramen från mig

Anna

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.