3 kristaller som gör Lejonet till sitt bästa jag

Lejonet är ett eldtecken med stort hjärta. De beskyddar och ställer alltid upp för sina närmaste, men är de ur balans kan de lätt bli slöa och arroganta. Kristallerna rubin, purit och lapis lazuli stöttar så att Lejonet kan vara sitt bästa jag.

Text: Kristallrummet, Anna Flodberg
Foto: Kristallrummet, TT/Shutterstock

Det här är Lejonet

Lejonet har humor, är generös och ställer alltid upp och beskyddar sina nära och kära. Andra förmågor är stor skaparkraft, karisma och ledaregenskaper. Men ett Lejon som inte mår bra kan vara väldigt fokuserat enbart på sig själv och upplevas som passivt och arrogant. Lejonet är ett eldtecken och vill förmedla inspiration och positivitet till andra människor. För att kunna göra det är det viktigt att behålla balansen i sitt liv, känna sig själv och förstå sina underliggande drivkrafter. 

Affirmation för Lejonet

"Jag har styrkan att kontrollera mina tankar i en positiv riktning"

Tre kristaller som passar Lejonet

 

Lejonetrubin.jpg

Rubin

Ger Lejonet stöd att tillåta sin kreativitet och inre eld och att ta nya tag och inte ge upp när det känns motigt.

Egenskaper: Mognad, drottningens energi och passion. Rubinens budskap är att ingenting är för bra för dig. Den påminner dig om din livskraft och din passion. Rubinen är för dig som vill ta plats och låta dina drömmar göra världen till en bättre plats att vara i.

Det här är rubin: Den finare ädelstenen är genomskinlig och den något billigare varianten är opaque och har en sexuddig stjärna i sig.


Chakra: Rot, earth star chakra.

 

Lejonetpyrit.jpg

 

Pyrit

Förstärker Lejonets eldiga, glimrande, karismatiska och självlysande personlighet.


Egenskaper: Rikedom, positivitet, beskydd. Påminner oss om solen och själens strålande kraft och fyller din aura med positiva vibrationer. Hjälper dig också att ha en lättsam och närvarande attityd runt pengar så att du kan skapa en sund ekonomi för dig själv.


Det här är pyrit: Kallas också kattguld och mineralet heter svavelkis.


Chakra:
Solarplexus.

 

lejonetlapis.jpg

 

Lapis lazuli

Det är visdomens sten vilket är en energi som Lejonet har allt att vinna på att söka stöd i. Det stolta men ödmjuka Lejonet vinner i längden.

Egenskaper: Mystik, meditation, visdom och kunskap är ledord för lapis lazuli. Den förstärker vår visdom så att vi kan förstå denna kunskap. Den står också för fokus, frihet, att kunna tänka utanför boxen och är en dörröppnare till andra dimensioner och inre seende.

Det här är lapis lazuli: Stenen kommer från Afghanistan, runt Bajkalsjön eller från Chile. Den ska vara intensivt blå och gärna ha små pyritkristaller i sig som glittrar som guld.

Chakra: Hals och panna.

 

Alla kristaller hittar du hos Kristallrummet

 

Visste du att...

- Hildegard av Bingen, den gröna kraftens helgon, trodde att rubinen var beskyddande gentemot djävulen och olika sjukdomar.
- Pyrit ger beskydd. Bär den på dig om du ska på farligt uppdrag eller är omgiven av negativ energi.
- Lapis lazuli sägs öka vår mediala förmåga, och att underlätta kontakt med exempelvis våra skyddsänglar.

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.