De bästa kristallerna för Vågen

De som är födda i den kärleksfulla Vågen söker efter harmoni och balans i livet. De är experter på att hitta kompromisser. Ibland kan de dock ha svårt att ta beslut och våga ta risker. Kristaller som rosa turmalin, akvamarin och regnbågsmånsten stöttar dem att bryta negativa spiraler och ger dem mod.

Text: Kristallrummet, Anna Flodberg
Foto: Kristallrummet, Getty Images

Vågen: Charmig & intellektuell

Det här är Vågen

De som är födda i lufttecknet Vågen sägs vara intellektuella funderare som strävar efter balans och harmoni i livet. De har en speciell förmåga att skapa skönhet och vill gärna medla när det uppkommer bråk. Detta gör dem till goda diplomater och jättebra teamplayers. De älskar också att använda sin känsla för skönhet och sin charm för att ta sig fram i livet. Relationer är A och O för en Våg. Baksidan är att de kan vara konflikträdda, fjäskiga, fega och göra sig själva till offer. En Våg ska gärna odla sin medkänsla, sin förmåga till skarpsinne och visdom och sin positiva sociala sida.

3 kristaller som passar Vågen:

20210927-Rosa-Turmalin-1500.jpg

Rosa turmalin

När Våg-kvinnan eller mannen förlorar sin kraft och energi till sina rädslor och upplever att de är ett offer är rosa turmalin en bra igångsättare.

Egenskaper: Universell kärlek, tacksamhet och förankring i jorden är ledorden. Turmalin ger en stark positiv känsla och leder tankarna till universell kärlek. Den stödjer oss att leva med styrka, förståelse och kärlek samtidigt.

Det här är rosa turmalin: Kallas även rubellit och har en vacker stark rosa färg när den är som finast. Rosa turmalin är en omtyckt smyckesten.

Chakra: Earth star, rot och hjärta.

20210927-Regnbagsmansten-1500.jpg

Regnbågsmånsten

Regnbågsmånstenen hjälper Vågen att bryta negativa spiraler och fortsätta i sitt naturliga flöde att skapa skönhet, dela med sig av sig själv och älska livet.

Egenskaper: Lycksalighet och gudinnans kraft är ledord. Stenens magiska och livsbejakande energi sätter dig i kontakt med känslor av förväntan eller att ivrigt önska dig något ifrån hjärtat.

Det här är regnbågsmånsten: Ett fältspat med sagolikt blå skimmer som kan skifta till regnbågar.

Chakra: Alla.

20210927-Akvamarin-1500.jpg

Akvamarin

Akvamarin är en sten för kontakten med havet och passar Vågens kvinnor och män. Att skapa och kommunicera skönhet, sanning och harmoni är en nyckel till deras välmående.

Egenskaper: Känslor, sanning och kommunikation är ledorden. Akvamarin står för renhet, klarhet, tydlighet och mod i vår kommunikation, både med oss själva såväl som till världen och människorna runt omkring oss. Akvamarin stödjer dig att kommunicera utifrån dina känslor, din sanning.

Det här är Akvamarin: Den vackra ljusblå akvamarinen är en mycket populär smyckesten. Ofta är den jämn i färgen med en fin glans.

Chakra: Hals och krona.

 

Alla kristaller hittar du hos Kristallrummet

 

Visste du att ...

  • Den rosa turmalinen sägs hjälpa till att ge ett känslomässigt stöd att bryta sig loss från missbruksproblem.
  • Akvamarin är en sten att bära nära hjärtat och sägs också ge tur i äktenskap och framkalla känslor av harmoni, förtroende och vänskap.
  • Om du känner behov av en nystart kan regnbågsmånsten hjälpa dig att se framåt och lämna det förflutna bakom dig.

Affirmation:
»Jag ser hela tiden sådant jag är tacksam över«

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.