3 kristaller som hjälper Skorpionen att bli sitt bästa jag!

Skorpionen är en riktig människokännare och älskar och hatar med samma intensiva glöd. Bra egenskaper är intelligens, målmedvetenhet och passion. Mindre bra är svartsjuka och misstänksamhet. Men med kristaller som malakit, granat och svart obsidian får Skorpionen beskydd och mod att öppna sitt hjärta.

Text: Kristallrummet, Anna Flodberg
Foto: Kristallrummet, Getty Images

Det här är Skorpionen

Skorpionen är ett vattentecken med massor av passion, mod och styrka. En Skorpion avslöjar det som finns bakom fasaderna, men är också en mästare på att dölja sitt eget inre. Hen längtar efter att få hänge sig i kärlek och släppa fram sina känslor, men kan vara rädd för att inte bli mottagen eller för att känslorna och passionen är för starka. Men har du en gång vunnit en Skorpions hjärta eller vänskap kommer hen att göra allt för att få behålla dig i sin närhet.

3 kristaller som passar Skorpionen:

20211028-Malakit-1500.jpg

Malakit

Malakit är en hjärtöppnare och en förändringssten. Perfekt för Skorpionens lite misstänksamma sida. När Skorpionen vågar lita på sina känslor kan hens visdom och stora människokännedom få mer plats och sprida sitt ljus.

Egenskaper: En helande och balanserande sten. Hjälper dig att våga förändras, att släppa taget om det förflutna och färdas in i förändringarnas och det levande livets myriader av möjligheter.

Det här är malakit: Ett mjukt mineral , känsligt för syra och ammoniak och som får sin färg från koppar och finns över hela världen.

Chakra: Hjässa, hjärta och bas.

20211028-Svart-Obsidian1500.jpg

Svart obsidian

Med obsidian i fickan kan Skorpionen känna sig trygg. Den ger lugn och hjälper Skorpionen att acceptera sin sanna natur.

Egenskaper: Symboliserar det feminina och passiva. Den lugnande och balanserande energin hos obsidian stärker vår närvaro och förmåga att vila i oss själva.

Det här är svart obsidian: En typ av vulkaniskt glas som bildas i samband med vulkanutbrott. Har använts sedan stenåldern. Slår man sönder en sten blir eggen mycket vass.

Chakra: Bas.

20211028-Rod-Granat1500.jpg

Granat

Skorpionen behöver granaten för att hitta tillbaka till sin starka urkraft, sina passionerade känslor och sin sensuella sexualitet.

Egenskaper: Stimulerar vår kontakt med den gudomliga urkraften inom oss. Den kärleksfulla energin hos granat stödjer dig att leva din passion, din sexualitet, din vitalitet och vildhet.

Det här är granat: Granum är latin och betyder utsäde eller frö och granatäpplet har stora mörkröda vackra frön i samma storlek som granatkristallerna, som oftast är relativt små för att vara en sten.

Chakra: Bas.

 

Alla kristaller hittar du hos Kristallrummet

 

Visste du att ...

  • Den svarta obsidianen är en sten för beskydd och att rena auran. Efter en stressig dag kan du ”kamma” din aura med en bit obsidian.
  • Granat är en bra sten för attraktion. Vare sig du vill attrahera en partner eller något annat i den fysiska världen – använd granat!
  • Malakit absorberar negativ energi och kan användas vid smärta eller spänningar i kroppen.

 

 

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.