Annas guidning: Mitt glada humör har försvunnit helt

Jag bor på ålderdomshem och har svårt att finna glädje och positivitet. Har du något råd till mig?

Text: Anna Strandlind
Foto: Getty Images

Hej Anna!

Jag läser dina svar, de ger så mycket men ändå deppar jag ner mig. 88 år fyller jag 1/10, är numera placerad på ålderdomshem med div. defekter. Men mitt glada humör och positivitet har helt försvunnit. Jag läser dina råd men det är svårt att vara synlig som gammal.

Med vänlig hälsning R

Anna Strandlind svarar: Sök någon på boendet som har samma intressen som du!

Hej R!

Så glad jag blir att du läser mina svar och att de ger dig mycket. Tack för det! Jag vill också passa på att säga stort grattis till 88-årsdagen! Vi på tidningen Nära hurrar för dig! Hurra, hurra, hurra!

Du skriver att du bor på ålderdomshem och har lite olika ”defekter”, jag beklagar det och hoppas att du inte har för mycket värk. Jag har ett förslag till dig och det är att fråga personalen om någon av de som bor där har ungefär samma intressen som du har eller har haft? Du verkar vara andligt intresserad, så varför inte träffas och delge varandras livshistoria och livsväg vissa stunder i veckan?

Har du någon släkt? Be någon i personalen om hjälp att ta kontakt med de som du kanske tänkt på ett tag. Du verkar vara en inspirerande själ och har säkert en hel del att dela med dig av, så sprid din historia!

Oavsett ålder och bakgrund så är det bara vi själva som kan skapa kärlek till oss själva och andra. Allt börjar med en själv, vad du ger dig själv för idéer och tankar som du kan bli känslomässigt berörd av. Vad kan du ge dig själv för nya tankar av glädje, hopp och omtanke? Vad vill du känna? Vad vill du ha? Ge inte upp! För att få nya resultat behöver du tänka nytt och agera på ett nytt sätt. Ibland ska vi också be om hjälp, våga göra det.

Jag läste nyligen om ett par som gifte sig på ett ålderdomshem. Mannen var över hundra år och kvinnan var i din ålder. De fann varandra och lärde känna varandra där efter att ha levt ensamma i många år. Vad jag menar är att du kanske kan få nya livsvänner och dela med dig till andra.

Du verkar vara en enastående kvinna så lyssna på vad du vill ha och känna! Det är ditt liv och du lever nu. Du är skaparen av högsta kraft och du är så värdefull och viktig. Jag blir så nyfiken på din historia och jag lovar att det blir även många som läser detta nu. All lycka till dig! 

Varma kramar från mig,

Anna

Skicka din fråga till Anna Strandlind

Nu kan du få coachning av Anna Strandlind, som också använder sig av sina mediala kunskaper när hon hjälper människor att utvecklas. I varje nummer av Nära svarar hon på en läsarfråga och ger dig råd för hur du kan växa och nå inre framgång inom olika områden i ditt liv.

Annas guidning 500.jpg

Gör så här: Skicka ditt brev till guidning@tidningennara.se

Du är helt anonym! Anna väljer ut en fråga och besvarar den tillsammans med andra kloka råd i tidningen. Svaret kan även komma att publiceras på tidningennara.se/guidning. Anna använder både sin mediala och coachande förmåga. Välkommen med din fråga!

Läs Annas senaste svar här

Prova Annas webbkurs om djurkommunikation

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.