Annas guidning: Hur kan jag ändra på mitt pessimistiska tankesätt?

Varje vecka svarar Anna på en fråga från någon av våra läsare. Den här veckan ber Susanne om hjälp med att ta sig ur ett negativt och pessimistiskt tankemönster.

Text: Anna Strandlind
Foto: Getty Images

Hej Anna!

Jag har blivit så negativ och dömande, både mot mig själv och mot andra. Det är mycket negativa och pessimistiska tankar och känslor nu. Hur ska jag ändra på detta?

Hälsningar Susanne

 

Anna Strandlind svarar: Så hittar du kärleken till dig själv och till andra!

 

Hej Susanne!

Ja, ibland kan vi hamna i mönster som gör att vi inte trivs med oss själva riktigt. Vi vet kanske inte varför och hur vi ska ta oss vidare. Det leder till att vi vibrerar ut fel energi och påverkar andra också, dock inte av elakhet.

Ställ dessa frågor till dig själv och svara ärligt:

- Gör jag saker i mitt liv som jag egentligen inte vill?

- Lyssnar jag på vad omgivningen förväntar sig att jag ska göra, i stället för att göra det jag själv vill?

- Är detta återkommande känslor i mitt liv? Händer detta i perioder?

- Om jag tittar tillbaka på när jag började känna så här, vad hände i mitt liv då? Har jag bara kört på och gått på ”autopilot”. Har jag sovit mindre? Slarvat med kost och rörelse? Har det hänt något speciellt som jag varit orolig för?

- Gör jag det jag älskar eller gör jag saker av ren vana?

- Vilken miljö befinner jag mig i? Är det positiva människor jag har runt omkring mig, eller tvärtom? Känner jag att jag kan blomma ut med min omgivning?

- Är jag rädd för något? Rädd för att misslyckas om jag gör något annat än det jag gör idag? I så fall, vad är det värsta som kan hända? (Oftast är det inte så farligt, men vi ser faror mer än vi ser lycka för vi är tyvärr programmerade att tro mer på det som är negativt än det som är positivt).

- Tillåter jag mig att ta emot kärlek? Är jag öppen för att ta emot överflöd?

- Känner jag mig värdig och accepterar jag att jag är skaparen i mitt eget liv?

- Tänker jag mer på vad jag inte vill känna, än det jag VILL känna?

Tänk på att allt som du vill ha, vill ha dig också! Du är värd allt gott!

Vi befinner oss i tre dimensioner – själ, intellekt och kropp. Dessa tre ska samverka så mycket som möjligt. Det du kan göra är att ge dessa tre ”näring”, börja samarbeta med dig själv igen.

Hur gör man det då? Här kommer tre pelare att utgå från varje dag:

  1. Din själ – vad vill du innerst i ditt hjärta? Vad kan du ge dig själv för näring nu, som är kopplad till det du vill? Om du skulle se dig själv med en ängels ögon, med total villkorslös kärlek, vad skulle ängeln ge dig för svar då? Vad skulle din bästa vän ge dig för råd av kärlek, lugn och lycka idag?
  2. Intellekt – vad gillar du att upptäcka? Böcker, någon kurs, konst, givande samtal med spännande människor? Något du blir stimulerad av, som ger dig glädje utifrån det du verkligen vill känna nu och idag?
  3. Kropp – sömn, kost, träning och återhämtning. Vad kan du ge din kropp för näring idag som gynnar dig? Du har svaret inom dig.

Gör nu allt i små steg, kopplat till dina frågeställningar. När du sedan följer de tre ”pelarna” varje dag kommer din syn på dig själv att ändras till kärlek, du kommer även att se kärleken i andra. Allt styrs från vår egen vibration. ”Det spelar ingen roll hur långsamt du rör dig framåt i kärleken till dig själv, så länge du inte stannar”.

 

Varma kramar från mig,

Anna

Skicka din fråga till Anna Strandlind

Nu kan du få coachning av Anna Strandlind, som också använder sig av sina mediala kunskaper när hon hjälper människor att utvecklas. I varje nummer av Nära svarar hon på en läsarfråga och ger dig råd för hur du kan växa och nå inre framgång inom olika områden i ditt liv.

Annas guidning 500.jpg

Gör så här: Skicka ditt brev till guidning@tidningennara.se

Du är helt anonym! Anna väljer ut en fråga och besvarar den tillsammans med andra kloka råd i tidningen. Svaret kan även komma att publiceras på tidningennara.se/guidning. Anna använder både sin mediala och coachande förmåga. Välkommen med din fråga!

Läs Annas senaste svar här

Prova Annas webbkurs om djurkommunikation

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.