Hur ska jag komma vidare när självförtroendet sviker? Anna Strandlind svarar

Går du runt och tvivlar på dina egna förmågor? Då kan det vara hög tid att bryta dina tankemönster. Lägg fokus på det du vill uppnå och se hur du växer som människa. Anna Strandlind förklarar hur du ska göra!

Text: Anna Strandlind
Foto: Getty Images

Jag har ett drömjobb jag vet att jag är värd, men nu sviktar mitt självförtroende

Hej Anna!

Jag har tappat självförtroendet när det gäller jobb. Har alltid jobbat för att utvecklas och komma framåt i mitt arbete. Har fått chansen till det, men omständigheter har lett till att det nu känns som att jag bara går bakåt. En känsla av värdelöshet har infunnit sig.

Jag förstår att allt som hänt har stärkt mig och jag är otroligt tacksam för allt. Men jag hoppas på drömjobbet som jag så länge affirmerat ska komma till mig. Hur ska jag komma vidare när jag tappat tron på mig själv? Innerst inne vet att jag är bra på det jag gör och värd det där jobbet.

Kram K

Anna Strandlind svarar: Du är skaparen och du kan skapa vad du vill

Hej K!

Ibland kommer tvivel över oss och då kan det bli en negativ spiral av oro och brist på tillit. Jag kan börja med att berätta för dig att du faktiskt kan ändra på vad du känner inför det som händer dig. När du gör det ändras också det runt omkring dig.

Allt som skapas har skapats från någon. Skaparen när det gäller dina resultat är du! Fråga dig själv: ”Hur ser min skapelse ut? Fundera sedan över vad du är glad över och vad du inte är nöjd med. Men gör detta utan att slå på dig själv, det handlar bara om att du ska bli medveten om det.

Vet du, två människor kan uppleva samma händelse på så olika sätt. Den ena kanske säger: ”Åh nej, detta är så deprimerande och jobbigt, det går inte!” Medan den andra utropar: ”Detta är början på något nytt och bra! Nu tar jag beslut och gör det! Tjoho!”

Hur kommer det sig då att vi alla ser på saker och ting så olika? Det kan ju inte bero på yttre omständigheter då, eller hur? Nej, det beror på vår ”inre värld”, vad vi blir känslomässigt involverade i. I detta fall din uppfattning om dig själv och hur du ser på saker och ting.

För att attrahera det du vill ha i ditt liv, får du först bli medveten om vad du har för fokus. Är det saker och ting som är jobbiga? Eller är det drömjobbet som du vill ha? Vi får alltid det vi fokuserar på!

För att attrahera in ditt drömjobb måste du vara i harmoni med känslan. Det jag menar är att det inte räcker med att tänka på det, du måste bli känslomässigt involverad i det du vill ha, ta aktiva steg framåt också! När du börjar med det och ser inom dig hur bra du mår på ditt nya drömjobb, kommer ditt självförtroende att växa och även bilden av dig själv. Du behöver inte längre ”jobba för att skapa självförtroende” utan det kommer, när du väl agerar för att nå dit där du vill vara.

Du växer när du har en tydlig avsikt och vågar bryta dig loss ur det mönster där du sitter nu. Bli medveten om hur du reagerar på saker och ting och inte minst kring dig själv. Det du vill ha och nå, det ska bygga på glädje och förväntan! Du väljer själv vad du vill ha för tankar. Du är skaparen, och du kan skapa vad du vill.

Vi tror alltid att förändringar är tio gånger tuffare än vad de är. Tänk efter, du har säkert varit med om att du utsatt dig för något och du trodde det skulle vara så mycket jobbigare än vad det var, eller hur! Något som till och med visade sig vara roligt!

Efteråt kanske du tänkte: ”Varför gjorde jag inte detta tidigare? Här har jag gått och oroat mig och lagt en massa negativ energi i onödan!”

Du vet vad du vill ha, så ta steget nu och gör det. ”Skala av” allt som inte gör dig gott, lätta i din energi och gå till ditt drömjobb! Du lyckas!

 

Varm kram

Anna

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.