Så känner du igen en jordängel

Ibland väljer änglar att gå ner på vår jord för att hjälpa oss människor i våra liv. De kallas jordänglar och har antagit en fysisk kropp. Vissa av oss har förmågan att kommunicera med änglarna och ta emot budskap. Här får du tips på hur du lär dig känna igen en jordängel

Text: Kersti Hilding Hansen
Foto: Kersti Hilding Hansen, Getty Images

Att änglar stiger ner för att följa sin andliga väg och göra goda gärningar på jorden sker ofta lite i skymundan. Det är sällan det talas om dem, och inte så många vet om att de ens finns, men deras uppdrag på jorden är både betydelsefulla och viktiga. Deras mest grundläggande uppgift är att hela mänskligheten, djuren och planeten vi bor på.
Jordänglarna jobbar ofta för att öppna upp kommunikationen mellan människorna och de högre dimensionerna. Och de har förmågan att, precis som änglarna, sända budskap till oss.

En jordängel har kapacitet att utföra mirakel på jorden. Förmågan att känna igen en jordängel eller att själv bli/vara en jordängel uppnår man ofta genom att utveckla sin egen medialitet.

Jordänglar höjer våra energier!

Anne Lindén
Anne Lindén är medium och universell ambassadör. Hon är en länk från oss vanliga människor här på jorden till andevärlden.

Det här är Anne
Ålder: 67 år.
Familj: Man, två barn, tre barnbarn.
Bor: I Hörby.
Gör: Medium.
Kontakt: www.whitelight.se

Hon har fått gåvan att arbeta med universums energier. I sin verksamhet erbjuder Anne Lindén allt från medial vägledning till gruppseanser och healing. Det händer mycket i Annes liv just nu, hennes mamma har nyligen gått över till Andra sidan och hon är en efterfrågad andlig vägledare. I sitt arbete har hon stor hjälp av änglarna.

– Det är först och främst när jag mediterar som änglarna dyker upp. Då finns de alltid där. När jag ger privata sittningar och leder seanser kan det också hända att det plötsligt står en ängel vid sidan av en deltagare, säger Anne.

När hon känner att hon behöver healing och lite extra energi då ber hon ärkeängeln Rafael om hjälp och stöd. Och när hon behöver komma tillbaka till det som ger glädje, då vänder hon sig till ärkeängeln Metatron.

– Han får mig tillbaka till det som det är meningen att jag ska syssla med, han behövs när jag tvivlar på mig själv, mitt kall och vilka val jag ska göra.

Ärkeängeln Metatron ses av många som den mest jordiska bland ärkeänglarna.

– När jag behöver lite extra vägledning kallar jag på Metatron, och när jag vill rena mig då kallar jag på ärkeängeln Mikael, både han och Rafael är med mig när jag rensar hus.

Omedveten positiv påverkan

Vi kommer nu in på ämnet jordänglar, och framför sig på bordet har Anne ett papper där hon skrivit upp allt om jordänglarnas betydelse i hennes liv.

– För mig är en jordängel någon som arbetar i det tysta, någon som gör något för andra människor utan att själv vara medveten om att det hon gör har en viktig innebörd.

Inte sällan händer det att Anne själv får höra att hon har en stark och god påverkan på människor.

– När jag har besökt någon kan det hända att jag dagen därpå får ett telefonsamtal där jag får höra att det har hänt bra saker i hemmet. Det har spridits en ny och positiv energi, säger Anne.

Det är just det här med den omedvetna inverkan som är utmärkande för en jordängel, menar Anne, att man själv inte har en aning om hur man påverkar andra omkring sig i godhetens tecken.

– Att ge någon ett leende kan vara en form av healing. Det kan göra gott i en annan människa att få ta emot. Men jordängeln som gav leendet vet inte själv om vilken påverkan det gav.

Omedvetna goda handlingar som sprider sig så att människor mår gott, det är en jordängels uppgift.

– Jordänglar är människor som får mig att må bra genom att höja energierna. Jordänglar känner starkt för att hjälpa utsatta människor. De uppmuntrar dig att göra det du känner och ger dig inspiration och glädje.

Jordänglar är duktiga på att tala om för andra att de är bra, och de uppmuntrar andra att prova på sådant du inte gjort förut, men som du skulle må bra av att göra. De har förmåga att plocka fram positiva egenskaper hos andra.

– De tar sig tid att lyssna på dig när du mår dåligt. De behöver inte säga så mycket, det räcker med att lyssna och att finnas nära. De ser till att du får ur dig det du behöver, sådant som gnager inombords.

Många artister är jordänglar

Nu kommer Anne in på de jordänglar som arbetar på sjukhus, de som sitter nära dem som snart ska gå över till Andra sidan.

– De människorna är verkligen jordänglar. De är lätta att känna igen för de har mycket speciella energier.

Vid två tillfällen har Anne personligen mött dem och hon kan inte nog poängtera vilket intryck de har gjort på henne.

– Jag vill också nämna de jordänglar som är på rätt plats vid rätt tillfälle för att hjälpa människor. Jag har en vän som har denna förmåga, hon hamnar ofta i situationer då hon får hjälpa till vid olyckor. Och jag vet att det finns en mening med det. Den här kvinnan jobbar dessutom på apotek och hjälper dagligen sjuka människor.

Till sist lyfter Anne fram ännu en slags jordänglar och det är musiker och textförfattare som påverkar positivt när vi som bäst behöver det.

– De höjer våra energier, de får oss att komma igång. Dessa människor anser jag också är jordänglar. Tänk på att det finns jordänglar inom alla yrkesområden, avslutar Anne.

Kända jordänglar enligt Anne

 • Avicii
 • Marilyn Monroe
 • John F Kennedy
 • John Lennon
 • Elvis Presley

Madame Bacha: Många tror att jag är en jordängel

Madame Bacha
Ywonne Bacha är klärvoajant, och kan sia om framtiden (på nio olika språk).

Det här är Madame Bacha
Ålder: 66 år.
Familj: En son, två barnbarn.
Bor: I Lund.
Gör: Medial livscoach, medium.
Hemsida: www.madamebacha.se
Kontakt: madamebacha@outlook.com

Ywonne har spått hundratals människor i radions Mix Megapol, och också i Kvällsposten är hon en känd sierska. Numera jobbar hon mest hemma i köket i Lund, där hon tar emot för privata sittningar öga mot öga eller så vägleder hon sina klienter över telefon och Skype.

Det första Madame Bacha säger när hon får frågan om att vara med i Nära och prata om jordänglar är att hon själv gillar änglar.

– Jag får ofta höra av både mina klienter och vänner att de tror att jag själv är en jordängel. Det känns fint, säger Madame Bacha.

Hur kommunicerar du med änglar?
– Genom meditation, jag ber till dem och jag pratar med dem.

Särskilt ärkeängeln Mikael, som av många ses som den mest kraftfulla ärkeängeln, har Madame Bacha fått till sig och han är med henne ofta. Dessutom har hon regelbunden kontakt med sina två skyddsänglar, som är hennes mormor och farmor. Men vad är då en jordängel enligt Madame Bacha?

– Någon som kommer ner från universum till jorden, och som har varit en ängel men som nu är hos oss för att vägleda, hjälpa och ge kärlek. Det här är deras livsuppgift och det är därför de kommer ner. Ibland har de själva valt att komma ner till oss, ibland är det universum som väljer.

Skulle du vilja säga att jordänglar är vanliga människor?
– Ja det kan man säga, det handlar om inkarnerade änglar. De har varit änglar tidigare men har kommit ner hit till jorden. De kan leva ett eller flera liv här. De kan åka tillbaka och bli änglar igen i universum för att sedan återvända till oss igen.

När de lever som änglar är livet oändligt, men så kan de komma ner för att leva ett jordeliv här hos oss emellanåt.

– Ibland kommer en jordängel ner hit bara för att hjälpa till i en specifik och svår stund.

Just detta har Madame Bacha själv fått uppleva. Hon berättar om en situation när hon för många år sedan skulle opereras. Hon fick epiduralbedövning (ryggbedövning) och var vaken under ingreppet. Hon kände sig både rädd och orolig.

– Plötsligt från ingenstans dök det upp en ung kille som studerade till röntgenassistent. Han skulle egentligen inte alls närvara, men han satt vid min sida under hela operationen. Han höll min hand och pratade med mig så att jag inte skulle vara rädd.

Fortfarande, efter 40 års tid, tänker Madame Bacha ofta på den fantastiske blivande röntgenassistenten Bo, som dök upp och hjälpte henne i en svår och utsatt situation. Drömmen är att en dag få möjlighet att tacka honom för det han gjorde.

– Direkt efter operationen försvann han, och sedan har jag aldrig sett honom mer. Jag är säker på att han var en jordängel, han var till stor hjälp för mig. Han gjorde sin uppgift för att sedan bara försvinna.

Jordänglar kan ha svåra liv

Runt omkring sig i sin vardag har Madame Bacha två väninnor som hon tror är jordänglar. Det som kännetecknar dem är att de sätter andra framför sig själva och de finns alltid till hands när någon behöver hjälp. De sprider kärlek vart de än går.

– Något som kan vara utmärkande för jordänglar är att de själva har svårigheter i sina liv. Det kan handla om missbruk och det kan handla om andra sorters problem. Många för en kamp i sina egna liv. Att de utsätts för svårigheter beror på att de på det sättet bättre förstår hur andra kan ha det. Deras empati blir större.

Finns det fler kännetecken som gör att man kan känna igen en jordängel?
– De har ofta vårdande och hjälpande yrken. De har ett rättvisepatos, och de kan ha svårt att sätta gränser eftersom de vill alla så väl, säger Madame Bacha.

På väggen hemma i vardagsrummet har Madame Bacha en stor änglatavla, som hon ofta mediterar framför. Den kom till henne på ett roligt sätt. Hon och en väninna skulle besöka en konstutställning tillsammans men hur det var så följde Madame Bacha istället med sin dåvarande man till ett spa. När de kom hem ringde hon väninnan och frågade om de inte ändå skulle besöka utställningen trots att det bara var en timme kvar innan stängning.

– Vi kom in i salen och på väggen hängde massor av tavlor och de flesta var sålda, markerade med röda prickar. Men mitt på väggen hängde en jättestor tavla med ett jordklot och en ängel som svävade i rymden ovanför. Jag blev alldeles tagen, och köpte den direkt. När jag kom hem tittade jag lite mer noggrant på den och då såg jag att ängeln var väldigt lik mig själv.

Nästan alla som besöker Madame Bacha brukar påpeka att ängeln och hon är kopior av varandra. Och kanske är det så som många av hennes klienter och vänner tror, att hon själv är en jordängel.

 

Så känner du igen en jordängel

 • En person som vill ge kärlek till alla.
 • Vill ta hand om andra.
 • Har ett rättvisepatos.
 • Vill skapa balans i smått och stort.
 • Söker sanningen.
 • Är ärlig och vill göra gott för alla.
 • Sätter andra än sig själv i främsta rummet.
 • Har själv upplevt svårigheter.
 • Kan ha svårt för att sätta gränser.
 • Ställer alltid upp för andra.
 • Har healande egenskaper.

Är du själv en jordängel?

Om du gör dig observant på hur du påverkar andra människor kanske du själv inser att du är en jordängel.

 • Får du ofta höra av andra att du gör gott?
 • Får du ofta höra av andra att du råkar befinna dig på platser där det hänt en olycka eller där människor behöver hjälp?
 • Känns det naturligt för dig att hjälpa andra?
 • Drar du till dig okända människor som vill prata med dig?
 • Gör du goda gärningar utifrån ditt hjärta – utan att begära något tillbaka?
 • Förmedlar du goda energier?

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.