Anna-Lena Vikström svarar: Allt du vill veta om änglar!

Mediet Anna-Lena Vikström svarar på frågor om allt vi vill veta om änglar.

Foto: Shutterstock

Är det skillnad på änglars och andars budskap?
Jag föreställer mig att änglarna kommer från ljusvärlden och ger budskap som stärker själen. Andebudskap känns lite annorlunda, ungefär som att du får råd från en levande människa.

Vad är ett änglatecken?
Vi har vant oss vid att vi ska se tecken som fjädrar när vi får änglabesök. Men jag tror att det vanligaste tecknet på änglanärvaro är när vi önskar oss något och ett ovanligt sammanträffande sker, något som man inom sig känner är ett tecken.

Finns änglarna bara för goda människor?
Nej, änglarna finns för alla, precis lika mycket. Jag har märkt att ju mer man överlämnar sig och förutsättningslöst ber om hjälp, desto lättare kommer änglarna. De svarar på signaler vi skickar ut.

Hur ser änglar ut?
Jag vill beskriva dem som eviga ljusväsen. När en död människa går mot ljuset så är det änglarnas ljusvärld den personen möter. Detta helande ljus kan vi alla omslutas av när vi har kontakt med änglar. Sen kan änglar visa sig på olika sätt. Jag tror att det viktigaste är att följa sin första känsla. Upplever vi att det är en ängel vi möter, känner vi en frid och djup kärlek.

Är det flera änglar som hjälper oss?
Ja, jag känner att vi har flera änglar som hjälper oss utifrån vilken fråga vi ställer eller vilken situation vi befinner oss i. Olika änglar förmedlar olika känslor och vägledning och de ser till så att vi får rätt svar, av rätt ängel. Så vi behöver inte be till någon speciell ängel, men det är bra att vara tydlig med sin fråga för då blir vägledningen starkare.

Tröttnar änglarna om vi ber om hjälp för ofta?
Nej, det är helt omöjligt att be för mycket till änglarna. Att de skulle tröttna på oss finns inte i deras natur.

Hur får jag kontakt?
Jag har ett knep för att lättare få änglakontakt, det är att man kan föreställa sig att man har en ros i hjärtat och att man andas in kärlek från rosen och sedan ber om hjälp. Då brukar tecken och vägledning komma samma dag.

Vem blir en ängel?
Jag tror att när vi upplevt allt jordiskt och det inte finns mer att uppleva, då blir man en ängel och lämnar den materiella världen.

Vilken är änglarnas uppgift?
Änglarnas uppgift verkar vara att sprida ljuset, kärleken och tryggheten in i världen. De ska få oss att må så bra som möjligt i livet, med de förutsättningar vi har. Den som är deprimerad kan få en ingivelse att det finns en framtid, den som är sjuk kan få tecken på hjälp som finns att få. De skyddar oss från olyckor och från att göra fel val i livet.

Kan änglar hjälpa till vid en husrensning?
Änglarna är den bästa och mest effektiva hjälp man kan få när man ska rena ett hus eller en plats. Då ber man många änglar komma och ställa sig i en cirkel vid den plats som ska renas. På samma sätt kan man göra vid healing, då kan man kalla på änglar som ställer sig i en cirkel runt den som behöver healing.

Hur ber vi änglarna om hjälp när livet är svårt?
När vi människor befinner oss i en kris eller upplever smärta så finns det flera änglar omkring oss. Vi behöver inte be om deras hjälp. Jag tror att varje önskan skickas ut genom signaler i vår aura, ungefär som ljusblixtar. De blir en sorts signal till rätt änglar.

Kan en ängel röra vid mig?
Ja, du kan känna både doft och beröring av änglar. Även höra musik. Detta finns beskrivet i många gamla berättelser om människor som fått besök av änglar.

Var kommer begreppet ängel ifrån?
Änglar är energier som anses komma från ljusvärlden eller Gud. Ordet ängel kommer från kristendomen, judendomen och islam och betyder budbärare, det vill säga ett tecken från den andliga världen till vår.

Har alla en skyddsängel?
Ja, min tro är att alla har en skyddsängel. Vi har en skyddsängel som är samma genom hela livet, sedan kan det komma fler beroende på vad vi går igenom eller håller på att utveckla. De kommer som en stärkande kraft som finns när vi behöver dem.

 

Lär dig mer om änglar i Anna-Lenas webbkurs Lär dig kommunicera med änglar

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.