Rena ditt hem: 5 sätt att bjuda in positiva energier

Ditt hem är din borg! Se till att platsen där du hämtar energi verkligen ger dig kraft och inspiration. Med ett rörigt hem sänks din frekvens och det påverkar ditt mående. Här får du några handfasta tips för att bjuda in ljusa, lätta och lugna energier!

Text: Paulina Holkenberg
Foto: Getty Images

1. Placera ut kristaller

För att förstärka positiva energier kan du placera ut kristaller i ditt hem, eller de rum du anser behöver lite extra positiv energi. Kristallen rökkvarts hjälper till att lösa upp negativa energier. Rosenkvarts har massor av kärleksfulla egenskaper och ametist kan hjälpa till att ta bort stress och bidra
till bättre sömn.

LÄS ÄVEN: 3 kristaller du behöver – enligt ditt stjärntecken

2. Rensa i röran

Rensa, sortera och ta bort! Enligt städexperten Marie Kondo som tagit fram den japanska städmetoden ”KonMari” ska du bara ha kvar saker som du blir glad av. Och ta en kategori i taget, böcker för sig, kläder för sig och så vidare. Lägg sakerna i tre olika högar: ”skänk”, ”släng” och ”spara”.

LÄS ÄVEN: Rena ditt hem från negativa energier – med änglarnas hjälp

3. Städa rent

Ett nystädat hem som luktar gott kommer att göra dig lugn. Med rätt produkter (som du oftast hittar i skafferiet!) går det mesta att få rent. Sätt på musik eller en bra podd och ta dig an rum för rum. Lägg saker på rätt plats och gör rent från damm och smuts. Med ett stökigt hem blir också dina tankar röriga så underlätta för dig själv med ett fridfullt hem.

LÄS ÄVEN: Kan jag göra en energirensning på egen hand?

4. Rena med rökelse

För att rensa det som inte syns behöver du någon typ av rökelse, till exempel salvia eller palo santo. Gå längs med väggarna och sprid röken med en fjäder eller din hand. När du är klar med din rening kan du öppna fönstren för att släppa ut gamla, negativa energier.

LÄS ÄVEN: Johanna gör rökelse av svensk tall: ”Fint att använda magin som finns här”

5. Meditera och sprid ljus

När du gjort rent ditt hem både fysiskt och energimässigt kan du sätta dig och meditera. Om möjligt, sätt dig i hemmets mittpunkt och föreställ dig att du kanaliserar energi och ljus från universum och sprider denna goda energi överallt i ditt hem. I varje hörn och vrå ska härliga, positiva energier råda! Ha gärna en affirmation som du upprepar tyst i ditt inre, exempelvis: ”Jag välkomnar positiva, kärleksfulla energier i mitt hem.”. Kom ihåg att tankens kraft är kraftfull!

LÄS ÄVEN: Benny Rosenqvist lär dig meditera

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.