Fråga Pierre: Hur kommer jag ur mitt destruktiva liv?

Hjälp mig åt något håll så att jag inte stannar kvar i ett mörkt betydelselöst liv, skriver Mira. Pierre Hesselbrandt ger sina råd.

Text: Pierre Hesselbrandt
Foto: Shutterstock

Hejsan Pierre!

Jag undrar om du kan hjälpa mig med några problem jag har, med mig själv.

Jag har stora problem med min ekonomi. Vilket är självförvållat dock. Vill sluta med det som drar pengar men är rädd att jag inte orkar genom processen. Eller livet efter ett avslut. Då kommer alla känslor ikapp som jag försöker bedöva.

En vän och min bror dog inom ett år och min dotters bilolycka där hon bröt ryggen på två ställen är också smärtsamma minnen. Allt detta finns obearbetat i mitt hjärta, själ och huvud. Annars känns livet väldigt stilla och ensamt. Vågar inte ens drömma om en ny kärlek. Skildes från barnens far år 2013 och har därefter varit ensam. Han var inte så snäll mot mig så jag har försökt få tillbaka mitt självförtroende och annat efter det.

Vad händer och kommer att hända i mitt liv? Just nu känns det inte ens värt att leva. Allt är bara så off. Hjälp mig åt något håll så att jag inte stannar kvar i ett mörkt betydelselöst liv.

Många kramar Mira

Mediet Pierre Hesselbrandt svarar:

Hej Mira!

Det låter som att du har varit med om väldigt mycket. Men det finns inget quick fix-svar att ge dig, tyvärr.

För jag ser att du behöver gå och prata med en psykolog samt en bra terapeut. Du behöver få gråta ut på riktigt samt få hjälp att förändra ditt destruktiva levnadssätt. Detta kommer ske genom att du förändrar en hel del i ditt liv, för det är ditt liv det gäller.

Ut och gå två, tre dagar i veckan. Ät nyttigt och undvik alkohol och annat destruktivt. Ta hjälp, för du behöver det. Jag vet att det kan vara svårt att få tid på vårdcentral, men vissa psykolog-appar kan vara värda att prova då jag får till mig att det blir mer och mer ohållbart att ha denna psykiska ohälsa.

Små steg i rätt riktning, du måste bara välja mer positivt i ditt liv. Jag ser även något om skuldsanering, men det kan gälla en närstående person också. Om du ger dig sjutton på detta, att vilja må bättre, så ser jag en rejäl ljusning inom ett år och hållbart bättre inom fem år. Bevisa för mig, samt dig själv framför allt, att du kan detta, att börja må bättre. Sök hjälp! Jag håller på dig!

Kram Pierre

Vill du också ställa en fråga till Pierre?

Du kan fråga om relationer, eller om något känns tungt och du behöver lite vägledning. De frågor som besvaras publiceras i tidningen.

Adressen är Tidningen Nära, ”Pierre”, Story House Egmont, 205 07 Malmö. Du kan också mejla till pierre@tidningennara.se Försök hålla din fråga kort. 

Mer information om Pierre hittar du på allroundspirit.com


Testa någon av Pierre Hessebrandts webbkurser:

Pierre Hesselbrandt: Olika sätt att spå

Pierre Hesselbrandt: Personlig och medial utveckling

Pierre Hesselbrandt om hemsökta hus

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.