Nära-läsarna om Birkan Tore: "Vi kallar honom Änglapojken"

Det finns goda människor. Och det finns väsen, de som har en överjordisk utstrålning av värme och kärlek. Väldigt många som träffat Birkan Tore har upplevt just detta. Ja, det är svårt att förklara men han har en magisk aura som till och med går genom tv-rutan. Nu är han tillbaka i ”Räddad av änglar”. Åtta nya avsnitt i Sjuan. Vi bara njuter!

Text: Madeleine Walles och Lovisa Mölstad
Foto: TV4/Magnus Liam Karlsson

Stora delar av de svenskar som har ett andligt intresse – och säkert många fler – kommer att sitta klistrade framför tv:n klockan 20 på onsdagarna under våren. För i Sjuans programserie ”Räddad av änglar” möter mediet Birkan Tore människor som hamnat i de mest fasansfulla situationer, men som på något oförklarligt och miraku- löst sätt räddats av änglarna.

Birkan besöker platsen där det hänt. Utan att ha en aning om vad som skett känner han in och berättar. Och när han sedan möter personerna som drabbats – många av dem utan någon som helst erfarenhet av ett medium eller andlighet – så kan han förklara, lugna och trösta.

Med sin starka mediala förmåga kan han ge dessa människor nya insikter om varför de klarat sig och även berätta vad han ser ligger framför dem i livet. Det är starka och väldigt känslosamma möten.

Precis som vid premiärsäsongen ifjol kommer årets omgång att präglas av olyckor och hemskheter som berör. I ett av avsnitten möter Birkan en kvinna som blivit rånad i sitt hem, samtidigt som hennes nyfödda bebis plötsligt slutade andas. Han träffar en man som överlevde ett fjorton meter högt fall från ett hustak samt en kvinna vars första fallskärmshopp gick fruktansvärt fel. Hon störtade handlöst till marken, framför ögonen på sin sambo.

Sittningar som 9-åring

Att Birkan själv blir starkt berörd vid dessa möten är det ingen tvekan om.
– Varje program, varje möte tar all min energi, säger han. Men det är det värt! Jag känner mig väldigt glad efteråt, välsignat utmattad.

Om ”Räddad av änglar” kommer att öka svenskarna tro på änglar, vet han inte. Och det är inte heller hans avsikt.
– Min tanke har aldrig varit att övertyga människor, säger Birkan. Jag är lärare, det är mitt kall. Jag ser världen som ett klassrum där jag kan berätta att änglarna finns för att 
hjälpa oss alla. Och jag vill få människor att öppna sina hjärtan, ta in känslan i brösten och våga lita på den. Våga be till änglarna!

– Jag brukar säga att det skadar ju aldrig att be till änglarna. Vi behöver all hjälp vi kan få. Och det finns hopp, även i en värld då vi matas med elände och oro.

Birkan har varit medial i hela sitt liv. Han kommer från en icke religiös bakgrund, men hans familj har varit öppensinnad när det gäller hans spiritualistiska intresse.

– Jag har alltid varit intuitiv. Jag visste saker om människor, jag såg vad som skulle hända. Redan som 9-åring hade han sittningar med sina grannar och spådde i spelkort, men hans mamma var inte bekväm med detta eftersom han inte riktigt hade kunskap om vad han höll på med. Hon lät honom studera spiritualitet, men bad honom vänta med sittningar tills han fyllt 18 år.

Men att bli medium var inte hans plan, Birkan utbildade sig istället inom modern dans och klassisk balett. När han var 23 år fick danskarriären dock ett hastigt slut, han skadades och en muskel i vänstra benet slets av. Han var förkrossad, men samtidigt föddes tanken om att arbeta med healing och medialitet på heltid.

Mötte ärkeängeln Uriel

– Änglar kom inte in i mitt liv förrän jag var 26 år. På den tiden kopplade jag väldigt starkt ihop änglar med religion och jag var inte religiös på ett traditionellt sätt.

– Men en kväll när jag skulle göra en ritual tillsammans med en vän, använde vi en änglaplatta som jag köpt enbart för att den var så snyggt designad. Den kvällen fick jag kontakt med min skyddsängel! En kvinnlig ande kom igenom och sa att en ängel ville prata med mig.

– I nästa stund upplevde jag ett skarpt ljus, ungefär som om någon skruvat upp lamporna i mitt vardagsrum. Det var en så stark energi att jag trycktes upp mot väggen. Sen fick jag budskapet att det var ärkeängeln Uriel och jag bara kände hur tårarna rann ner för mina kinder.

– Kärleken som kom till mig var så otroligt stark, det var en känsla du inte kan skapa. Den överrumplade mig totalt. Och Uriel sa: ”Du ska hjälpa människor. Ta det som din uppgift. Hjälp dem! Det är allt vi ber dig om. Och kalla på oss, vi är med dig”.

Birkan gick till en bokhandel och köpte alla änglaböcker han kunde hitta, sen satte han sig på ett kafé och läste dem från pärm till pärm. Resten är historia.

– Jag lät änglarna komma in i mitt liv.

Så här tycker Näras läsare!

Vi på Nära frågade våra följare på Facebook hur de uppfattar Birkan Tore. Vi fick 149 härliga kommentarer, här är några av dem!

100 procent ängel är han. Man känner hans energi genom rutan. En levande ängel här och nu.
Eva

Från första gången vi såg honom har vi kallat honom Änglapojken.
Lindy

Birkan är sänd till jorden. Visst är han en ängel, en hjälpare, en helare. Han visar oss Jesu kärlek till medmänniskorna för att vi som ser programmen ska lära oss. Han har himmelska kunskaper som han för vidare till oss i dessa svåra tider. Tack Birkan för ditt underbara arbete du utför till styrka och helande för oss.
Kristina

Han är en äkta och underbar person!
Laina

Jag är verkligen imponerad av Birkan Tore. Han är så skicklig. Han har starka energier. Och en så ödmjuk och go människa. Härlig. Ska bli spännande att få se honom i programmet igen.
Bertih

Han är en ängel och ser verkligen ut som en också.
Else

Om inte Birkan är en jordängel, ja då finns dom inte.
Susanne

En stjärna som glittrar av alla fina energier!
Ann-Charlotte

Just love that angel!
Mari-Louise

Positiva och ödmjuka människor är vad vi behöver!!
Mona

Den mest underbara människa jag träffat i hela mitt liv.
Carl-Eine

Han är så speciell. Sån godhet, sån finkänslighet. Han får ”stängda” individer att se lite klarare.
Maja

Duktigt medium och en känslig kille.
Anna Maria

Det här är Birkan:

Född: 24 februari 1981 i Turkiet.
Bor: I Atlanta, USA tillsammans med maken Matt och deras katter.
Gör: Intuitive coach, andlig ledare, författare och tv-medium.
Aktuell: I Sjuans program ”Räddad av änglar” med premiär 18 april.
Kontakt: megan@askangels.com
Hemsida: www.askangels.com
Facebook: Birkan Tore

Fler artiklar

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.