Margareta utbildade sig till medium: ”Varje gång jag kallade på andarna hände något”

Som femåring räddades Margareta av en ängel, som sedan dess funnits vid hennes sida. Idag är hon medium med fulltecknad kalender. När ett lila ljus inom henne tänds betyder det att andarna på Andra sidan är uppkopplade och redo att förmedla budskap.

Text: Kersti Hilding Hansen
Foto: Kersti Hilding Hansen

Margareta Söderberg är klädd i vitt och ljusrosa, i hennes mottagningsrum är det bländande vitt och vackert. Änglar, ljusstakar, rosor, kuddar, ja allt går i vitt. På bordet ligger de senaste årens nummer av tidningen Nära – och nu ska Nära-läsarna få ta del av hennes historia som är både spännande och gripande.

– Jag är en mycket enkel människa, som varje dag får kvitto på att jag får hjälp ovanifrån, av änglarna. De måste gilla mig, säger Margareta och ler ett smittande leende.

Hit till Margaretas hus kommer människor som behöver hjälp. Ofta bär de på sorg och är ledsna och sårbara eller så behöver de kvitto på att de är på rätt väg.

– Jag ser som min uppgift att förmedla budskap från andarna, jag bemöter andra människor såsom jag själv skulle vilja bli bemött.

Har varit medial sedan barnsben

Under hela sitt liv har hon varit medial, men som barn förstod hon inte vad det handlade om. Då var hon mest rädd och ville bli lämnad ifred. Det var inte roligt att som liten flicka ta emot budskap om förestående händelser inom släkten och grannskapet utan att ha en aning om var informationen kom ifrån. Som femåring hände något som blev avgörande för hennes liv.

– Jag sprang över en väg och blev påkörd av en motorcykel med sidovagn. Jag klämdes fast mellan hjulen och vagnen, och vaknade upp på ett sjukhus på operationsbordet med ett starkt ljus riktat rakt mot mitt ansikte. I ljuset såg jag nunnor som lutade sig mot mig, de log och såg snälla ut. Då förstod jag inte att det var änglar, säger Margareta.

Läkarna lyckades lappa ihop Margareta och livet gick vidare, men nu på ett nytt sätt. Vid sin sida hade den lilla flickan sin skyddsängel, som alltid vakade över henne. På den tiden bodde hon i Polen i staden Poznan. Efter skolan brukade hon gå till kyrkogården alldeles ensam, hon plockade vilda blommor och satte på gravarna.

– Jag band kransar av blommor och la på okända gravar. Min mamma brukade säga att kyrkogården borde tacka mig, säger Margareta och ler vid minnet.

Hade alltid skyddsängeln vid sin sida

Samma ängel fanns hela tiden vid hennes sida och ibland såg hon den. Hon blev mer och mer andligt nyfiken och som 16-åring bestämde hon sig för att besöka en spådam. På den tiden, i Polen, fanns inga restriktioner för vad en spådam fick förmedla ur etisk synvinkel, de sa allt som kom till dem. Nu satt Margareta där på en stol och fick veta det mesta av vad som skulle hända i hennes framtida liv.

– Spådamen började med att säga att jag snart skulle gifta mig med någon jag redan kände och att jag skulle få två barn. Hon förutspådde att jag skulle sitta i skolbänken länge, och att jag skulle emigrera över ett stort vatten. Sedan skulle jag leva ensam en längre tid, och under den tiden skulle jag vara tvungen att vända på varenda peng och arbeta väldigt hårt. Det år jag skulle fylla 33 år skulle något hemskt hända mig, därför skulle jag vara extra försiktig. Som lite äldre skulle jag till sist möta en man och vi skulle vara som två fåglar, fyllda av kärlek.

Så, hur blev det, fick spådamen rätt?

– Jag vet ju inte riktigt än, för det sista hon sa var att jag på min ålders höst skulle få en massa pengar, säger Margareta och fortsätter skrattande:

– Det där brukar mina döttrar skämta med mig om, de frågar mig när det är dags för mig att få alla de där pengarna.

Och det troliga är väl, att också den sista förutsägelsen faller in, för allt det andra föll in på pricken. Margareta gifte sig med en man hon kände sedan barnsben, redan som 18-åring. Hon fick två döttrar, hon läste på högskolan under många år och emigrerade till Sverige tillsammans med sin dåvarande man som var politisk flykting. Det blev skilsmässa och hon levde ensam med sina barn under 16 års tid tills hon mötte sin nuvarande man – och idag är de lika förälskade som två turturduvor.

Men vad hände det år du fyllde 33?

– Jag var väldigt försiktig hela året, en dag skulle jag och min ena dotter åka till en parfymbutik, när vi klev in i bilen sa hon med hög röst: ”Mamma, idag kommer vi att krocka”. Genast bestämde jag att vi skulle stanna hemma. Min dotter har alltid varit väldigt medial.

Men nu ska vi backa historien lite grann och gå tillbaka till Margaretas skolår i Polen, då hon ständigt hade sällskap av sin skyddsängel. Hon såg ofta ängelns halva kropp, med vingar som lutade sig fram som om de ville omfamna henne och ge skydd.

20220627-Medium-Margareta-Soderberg-1500.jpg Margaretas har haft en skyddsängel vid sida ända sedan hon som femåring blev påkörd av en motorcykel.

Fick nattliga andebesök

I skolan tyckte kamraterna att Margareta var konstig. De begrep sig inte på henne. Hur kom det sig att hon kunde förutspå att klassen skulle få ett oförberett matteprov dagen därpå?

När hon var 18 fick hon kvitto på att hon bar på en särskild gåva. En natt visade sig en ande för henne.

– När jag hade släkt lampan på kvällen för att sova såg jag en person som såg ut som en nunna, klädd i svart kjol, svart kavaj och svart sjalett. Dagen efter fick jag veta att min mans farmor hade gått bort den natten: När jag senare såg henne liggande i sin kista förstod jag att det var hennes ande jag hade sett.

Än idag får Margareta ofta andliga besök nattetid, numera handlar det om hennes kunders anhöriga som kommer med budskap natten innan hon ska ha privat sittning eller seans. Och idag är hon aldrig rädd längre.

Fann medial mentor i naturläkaren Zygmut Grabianovski

I Margaretas liv har det vid sidan om familjen och släkten funnits en man som betytt väldigt mycket, nämligen hennes mediala mentor, naturläkaren och mediet Zygmunt Grabianovski. Honom mötte hon första gången som 31-åring, efter att hon hade upptäckt en knöl i sitt vänstra bröst. Hon beställde en tid hos den berömde örtmedicinaren i Polen, men hon avslöjade inget om varför hon kom dit.

– Han tog genast fram en pendel, tittade på mig, la sina händer över mitt huvud och rörde dem utanför min kropp. När han höll dem vid sidan om mitt bröst kändes det som att det brände till. När han var klar berättade han att han hade tagit bort det som inte skulle vara kvar i mitt vänstra bröst. Men han uppmanade mig ändå besöka en läkare när jag kom hem.

Det gjorde Margareta och vid röntgen visade det sig att knutan i bröstet var borta. Det hon också fick med sig hem från mediet i Polen var hans budskap om att hon var lika medial som han. När hon ringde och tackade honom kom de överens om att hon skulle besöka honom igen, nu som hans elev.

– Tyvärr gick han bort för två år sedan, vi hade kontakt in i det sista. Han var en kärleksfull och sträng lärare. Han ställde höga krav på mig, det var ingen lek.

Utbildade sig till medium

Efter besöken hos mediet i Polen förstod Margareta att det inte fanns någon återvändo, hon skulle utbilda sig till medium. Något hade börjat ske inom henne.

– Varje gång jag kallade på andarna hände något särskilt. Jag såg ett lila ljus inom mig, och nu vet jag att när jag ser färgen lila då är andarna redo och på plats för att hjälpa mig.

Den lila färgen är andarnas tecken, deras kvitto på att de är sammankopplade med Margareta.

– När jag leder storseanser är jag nervös innan, tänk att stå inför hundra personer som har kommit för att få budskap – av mig! Men jag vet exakt vad jag ska göra, jag kallar på andarna, de kommer med det lila ljuset – och sedan kör jag!

Efter privata sittningar och seanser är Margareta mycket noga med att tacka andevärlden för all hjälp hon får. De är ju hennes allra bästa vänner som aldrig någonsin sviker henne.

– Något jag också är tacksam över är att min pappa vakar över mig i min vardag, och är närvarande i allt jag gör. Jag förlorade honom som tolvåring. När han förstod att han skulle gå bort sa han till mig att han inte visste hur det fungerade på Andra sidan, men så snart han fick ”permission” skulle han ta kontakt med mig – och det gjorde han.

20220627-Mottagningsrum-Medium-argareta-Soderberg-1080.jpgMargaretas mottagningsrum går i vitt! Och på bordet ligger Nära-tidningarna på hög.

Kurs i medial träning hos Terry Evans

För två år sedan, när Margareta fyllde 60, fick hon en fantastisk present av sina döttrar och make. Hon kunde inte tro sina ögon när hon öppnade paketet och såg att hon hade fått en fortsättningskurs i medial träning hos Terry Evans. (Margareta är certifierad hos Academy of Inner Potential i Stockholm och har gått flera kurser hos Terry Evans). Hennes ögon tåras när hon berättar om den bästa presenten hon någonsin fått.

– Terry är som en god vän, och som lärare är han observant, sträng, och ärlig. Jag gillar att bli utmanad! Jag har stor respekt för honom, och när han pushade mig och uppmanade mig ge mig ut och arbeta som medium grät jag av lycka, säger Margareta.

Kalendern är full, hon har som hon säger underbara kunder från hela Sverige och Danmark. Trots att hon knappt gör någon reklam för sig fylls hennes storseanser till sista stolen.

– Jag älskar att vara medium! Jag förmedlar hopp och tro till alla dem som tappat sin egen tro. Andevärlden gav mig gåvan och den vill jag dela med mig av till alla som behöver mig, avslutar Margareta.

 

Träna din medialitet med Margareta!

● Sätt dig ner i stillhet.

● Koncentrera dig.

● Slappna av.

● Ta tre djupa andetag.

● Bjud in andevärlden.

● Känn av och känn efter.

● Notera den första känslan som kommer till dig som inte är din egen.

● Uttryck korta frågor till andevärlden.

● Tänk på att det första du får till dig är svaret du får.

Om du vill bli medium bör du:

● Ha stark intuition.

● Våga lita på din intuition.

● Ge andevärlden den tid den behöver.

● Öva dagligen.

Det här är Margareta Söderberg

Ålder: 62 år.
Familj: Lyckligt gift, två vuxna döttrar, fem katter.
Bor: I villa i Bjuv.
Gör: Medium.
Hemsida: mediumhelsingborg.se
Facebook: Spiritus-ande-själ
Telefonnummer: 0702–62 52 58

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.