Helena-Magdalena vill inspirera framtida medier: ”Vi behöver bli fler”

Det absolut bästa sättet att lära sig kanalisera, är att intala sig att det är enkelt. Det är en tydlig poäng i Helena-Magdalena Ivekrans-Nätts nya bok Lev i ljuset – lär dig kanalisera. En fullmatad handbok som författaren önskar att hon själv ägt för 30 år sedan, när hon började sitt mediala arbete. Och kanske får hennes bok fler att hitta sin framtid som medium. För fler medier behövs!

Text: Madeleine Walles

Kanske önskar du att få kontakt med en annan energi: med änglar, guider eller en andlig ledare som ger dig budskap – både om dig själv och andra. Och du kan! För detta finns inom oss alla, intygar Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt. Det är enkelt! Och kom ihåg att ju mer avslappnad du är, desto mottagligare är du.

Helena-Magdalena 500.jpg

För att hjälpa oss alla att nå det universella visdomsljuset, nå högre frekvenser, kom hennes nya bok att handla om just kanalisering.

– Jag förstod på bokhandlare som säljer andliga böcker att många frågar efter en handbok om mediumskap, med enkel vägledning och många övningar, säger Helena-Magdalena.

– Jag har haft utbildningar i detta under många år och hade redan mycket material. Så jag satte mig och kanaliserade, sedan skrev jag och innehållet kom hur snabbt som helst.

Hon har utgått från vad hon själv sökte som ung. Vilka böcker drogs hon till då? Jo, en bok som hette just Lär dig kanalisera, skriven av bland andra Sanaya Roman. Men boken är väldigt svår att hitta i Sverige nu, berättar Helena-Magdalena. Och en sådan bok behövs, för vi mår bra av att kanalisera.

– Det är då vi tar in det himmelska ljuset och fyller på det ljus vi redan har inom oss. När vi öppnar upp, kanaliserar och når väldigt höga frekvenser, bjuder vi in andra energier som gör oss gott. Vi tankar ner viktig information och ser plötsligt att vi har alla svar inom oss!

Den andliga ledaren, som också kan benämnas din huvudguide, högsta källan eller det vita ljuset, är något vi behöver om vi inte ska känna tomhet och vilsenhet här på jorden.

– Vi har alla ett heligt kontrakt, en andlig ledare och olika hjälpare i form av guider, änglar och andevärlden. När vi lär oss att kommunicera med dessa får vi alla svar vi behöver, säger Helena-Magdalena.

Hur ska jag då tänka för att kanalisering ska bli enkelt?
– Du ska tänka att det är lätt! Vi har alla redan gjort det, och gör det hela tiden, genom vår intuition. Utmaningen är att bli mottaglig, att lyssna. Vi är så vana vid att vara uppkopplade mot internet och sociala medier och fylla oss med information. Så välj tillfällen då intuitionen är stark, som när du går en promenad i tystnad, jobbar i trädgården eller sitter och virkar.

Helena-Magdalenas tre bästa råd när du börjar kanalisera är först och främst andningen, för när vi djupandas stillar vi vårt känslomässiga system. Vi bromsar. Nästa är meditation och det tredje är att ha intentionen att ”Nu vill jag kommunicera med mitt andliga team”. Det gör du alltså bäst genom att hitta en lugn stund i vardagen, när du sitter ostörd och mobilen är avstängd.

– Sen gäller det att ha lite tålamod, du får träna precis som du skulle träna inför en löptävling, säger Helena-Magdalena. Gör det på ditt sätt. Det handlar inte om att nå ett ”halleluja moment”. Se det i stället som ett informationspaket. Vi vet inte alltid hur vi har fått information, bara att det hänt.

– Det finns två sätt att veta att du lyckats kanalisera. Det ena är att du får känslan av upprymdhet, en livskraft och en kreativ energi. Det blir en energikick när ljuset kommer in. Det andra är när du gör övningar, till exempel intuitionsövningar, för då kan du rätta dig själv.

– Några tips är att gissa vem det är som ringer innan du kollar på telefonen! Eller gissa vilken som blir nästa låt att spelas på radion? Eller känn in vilken färg det är på första bilen du möter när du svängt runt hörnet!

Levt i två världar

I början av en medial resa är det oftast lättast att få budskap till sig själv, förklarar Helena-Magdalena. Våra andliga ledare väntar på att vi ska lyssna. Men när vi blir mer öppna skapas ett filter för oss själva, en psykologisk försvarsmekanism. Vi vågar inte, ska inte, ha facit för nästa steg i livet. Då är det bra att i stället träna kanalisering med en kompis, som också kan ge feedback. Det blir som ett energibyte när vi samarbetar, något du inte uppnår när du jobbar ensam.

Helena-Magdalenas bok känns väldigt generös, den är fullmatad med information och spännande övningar. Den får det faktiskt att kännas som att vägen ligger öppen för en stark medial utveckling, om detta är vad man vill. Så kanske kommer vi att få flera nya medier nu.

Helena-Magdalena nickar och ler.

– Vi behöver bli fler. Vi som arbetar som medier i dag har väldigt mycket att göra. Dessutom, när fler lär sig kanalisera, om så bara för sin egen skull, blir de trygga i att finna svar och ta egna beslut.

Vad är det vackraste kanalisering har gett dig?
– Guidningen i livet. Att mitt liv blev som det skulle bli. Jag var ett väldigt medialt barn i en öppen och tillåtande familj, så jag har alltid levt i två världar samtidigt, Jordriket och Himmelriket. Min kanaliseringsförmåga har guidat mig sedan jag var väldigt ung och gett mig så många bilder. Det är vackert!

Redan i september kommer en uppföljare, Lev i ljuset – hitta ditt livs högre syfte.

– Den handlar mer om att hitta sin guidning och se vad som händer när vi följer den. Där skriver jag även om astrologi, planeter och astronumerologi. Du får hjälp att hitta din egen personliga profil, för att bli medveten om ditt livs högre syfte.

Helenas-bok.jpgHelena-Magdalenas nya bok visar vägen!

5 bra övningar för att stärka din medialitet:

1. Innan du somnar på kvällen, ställ en fråga till universum och låt nattens drömmar ge dig svar.

2. Om du önskar komma i kontakt med någon, blunda och föreställ dig att du ”kallar” på den personen och se sedan om hen ringer.

3. Varje morgon eller kväll, ta fem minuter och sätt dig ner, fokusera på andningen, blunda och försök höra din inre röst. Vad känner du i kroppen? Får du till dig några insikter? Gör detta regelbundet och skriv ner det som kommer till dig.

4. Ställ ja- eller nej-frågor när det är bilar i närheten. Be uppåt att om svaret är ja, då ska du till exempel se en bil med trasig lykta. Låt även bilars registreringsskyltar ge dig budskap och svar på någon fråga du har.

5. Fråga dina vänner eller din familj om du får ge dem budskap inför dagen som kommer. Om de svarar ja, be då ditt andliga team att förmedla ett positivt budskap som du kan ge vidare.

Prova någon av Helena-Magdalenas spännande webbkurser:

Grundkurs i astrologi

Kristallernas magiska kraft

Skapa mer magi i ditt liv

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.