Fråga Pierre: Kan narcissister ångra sig på Andra sidan?

Ulrika har blivit djupt sårad av en person i sin närhet. Hon undrar om det är möjligt att även narcissister att lära sig av sina misstag, när de har gått över till Andra sidan.

Text: Pierre Hesselbrandt
Foto: Getty Images

Hej Pierre!

Jag ska försöka hålla min fråga kort, men det är en komplicerad fråga. En man har gjort mig och hans omgivning väldigt mycket ont. Alltid psykiskt och ibland också fysiskt. Denna person har, med enkla ord, kraftiga drag av vad man inom psykologin benämner en narcissist. Benny Rosenqvist har flera gånger skrivit om att när man går ur tiden och kommer till himlen så får man en stund att se tillbaka på sitt liv och förstå vad man gjort fel och rätt så att man kan gå vidare i sin utveckling till nästa liv.


Kan en narcissistisk person, som inte kan känna empati för andra och verkligen inte kan se andras smärta på jorden, känna ånger och empati på Andra sidan? Jag vill inget annat än den personen sitt väl och bästa. Men samtidigt kan jag verkligen inte förlåta honom och släppa in honom till himlen (när den tiden kommer) förrän han verkligen förstår hur illa han gjort sin omgivning.


Hoppas på svar och att mitt sinne får ro.

Mvh Ulrika F

Pierre Hesselbrandt svarar: Försök att glömma honom

Hej Ulrika!

Jag håller med Benny, även om det kan vara svårt att ta in. Kan en person som är otroligt elak i detta liv, förstå och lära sig något av det på Andra sidan? Svaret är JA, men det kan ta lång tid. Och ibland kommer själarna i seanser för att be om förlåtelse eller så agerar de änglavakt åt oss för att få lite mer frid på Andra sidan. Det bästa är att försöka glömma honom och hans sjuka sätt. För gör du det så finns det en ny man för dig och han är mycket bättre. Jag ser att det är två män som vill ha din uppmärksamhet så du behöver kika på vad du dras till och ta en dag i taget då du även är lite sargad av allt som hänt. Jag önskar dig tilltro, trygghet och att finna ny stabil kärlek i nuet och framåt.

Kram Pierre

Vill du också ställa en fråga till Pierre?

Pierre 540.jpg

Du kan fråga om relationer, eller om något känns tungt och du behöver lite vägledning. De frågor som besvaras publiceras i tidningen.

Adressen är Tidningen Nära, ”Pierre”, Story House Egmont, 205 07 Malmö. Du kan också mejla till pierre@tidningennara.se Försök hålla din fråga kort. 


Testa någon av Pierres webbkurser:

Pierre Hesselbrandt: Olika sätt att spå

Pierre Hesselbrandt: Personlig och medial utveckling

Pierre Hesselbrandt om hemsökta hus

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.