Benny Rosenqvist berättar om Andra sidan!

Vi på Nära får ofta brev från läsare som vill att vi skriver mer om mediers syn på Andra sidan. Och på övergången dit.

Text: Kersti Hilding Hansen
Foto: Kersti Hilding Hansen och Shutterstock

När Benny Rosenqvist var sju år gammal hade han en nära döden-upplevelse. Han blev påkörd av en bil när hans boll for ut i gatan, och han sprang efter. Benny drogs mot ljuset.

– Det kändes kärleksfullt, jag hörde musik och såg mitt liv, det korta liv jag då hade haft, passera revy, säger Benny.

Den som först mötte honom på Andra sidan var hans morfar. Med sina isblå ögon såg han friskare ut än någonsin tyckte Benny som också blev mottagen av sin guide, sin vägledare.

Benny minns Andra sidan som en plats där allt var vackrare än på jorden. Det var grönare, träden var större, vattnet kristallklart och alldeles stilla.

Under de tre veckor Benny var på Andra sidan, låg han i koma på Helsingborgs sjukhus.

– När jag kom tillbaka igen var jag medial, säger Benny.
Besöket kom alltså att forma hela hans liv. Efter upplevelsen av Andra sidan har Benny aldrig varit rädd för döden. Han vet med säkerhet att det finns ett liv efter detta. Han ser till och med ibland fram mot att få komma dit. Det känns som att en spännande resa väntar. Men han vet att han har mer tid kvar i jordelivet, och det är detta liv han vill leva nu.

– Det är inte dags än, säger Benny och fortsätter:

– Har man varit med om en nära döden-upplevelse och varit på besök på Andra sidan, då är man inte längre rädd för att dö.

 Något som han gärna vill delge läsarna, är att det är lättare att resa energimässigt från Andra sidan och hit, än tvärtom. Det är bara fråga om en tunn hinna som är lätt att gå igenom. Samma sak gäller inte för resan dit.

– Men i meditation och i drömmar kan vi möta våra guider, nära och kära. Just i natt drömde jag om min morfar, han var precis så som när han levde. Och det är han ju fortfarande, fast någon annanstans.

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.