Mediala vägledaren Avril: Andevärldens uppgift har räddat mitt liv

Mediala vägledaren och healern Avril miste sin morfar i leukemi 2006, det blev en vändpunkt i hennes liv. Hon hann aldrig säga farväl, vilket gjorde sorgen extra svår. Hon bestämde sig därför för att försöka få kontakt med honom från Andra sidan. På mediumskolan Arthur Findlay College fick hon äntligen möta sin morfar och från den stunden finns han med henne.

Text: Kersti Hilding Hansen
Foto: Gugge Zelander

Det märkliga är att i det vanliga livet har Avril en liten hörselnedsättning, men när hon arbetar som medium får hon ofta till sig budskap via klarhörsel. Hennes hörselsinne kan ta emot det andarna säger och hon hör det tydligt och klart.

Före 2006 arbetade Avril som konstnär. Hon hade gått en konstskola i Helsingfors och började sedan måla tavlor i olja och skapa videokonst, en konstform med rörliga bilder.

– Jag har jobbat 20 år inom bild och form, säger Avril. Många av oss konstnärer har också mediala förmågor. Själv var jag, och är, klarsynt. Det är en gåva jag fick alldeles gratis.

– När jag målade kunde jag hålla på nio timmar i ett sträck och hamnade då ofta i ett alternerat tillstånd, då jag började kanalisera.

Men den klarsynta förmågan var inget som Avril på den tiden brydde sig så mycket om, hon var ju då yrkesverksam som bildkonstnär och fokuserade på det. Runt om i Finland är hon fortfarande representerad på olika gallerier och konstmuseer.

– En av mina finska släktingar var en klok gumma. Fast i Finland säger vi run-sångerska. Hon sjöng visor med magiskt innehåll och bodde i en rökbastu.

Där, i sin lilla stuga ute i skogen, vägledde den kloka gumman klienter som kom till henne för att få råd och behandlingar.

Högskola för spiritism

När Avrils morfar blev sjuk i leukemi och hastigt gick bort 2006, hann Avril inte besöka honom för att ta farväl. Hon fick bara prata med honom över telefon.

– Många människor har en punkt i livet som vänder upp och ner på allt. När min morfar dog, blev det min vändpunkt i livet.

Morfadern hade betytt mycket för Avril. De var varandras kontraster. Han var skogshuggare och fiskare och bodde långt ute på den finska landsbygden. Avril var kosmopolitisk konstnärinna i Helsingfors och levde för sitt skapande i färger och former.

– När han gått över kände jag att jag bara måste få kontakt med honom från Andra sidan. Jag reste till Arthur Findlay College, en högskola för spiritism och psykisk vetenskap vid Stansted Hall i England.

Avril visste sedan tidigare att hon hade mediala förmågor. Dels hade hon hamnat i ett alternerat tillstånd och kanaliserat i sin målandeprocess, dels var hon släkt med den kloka gumman.

Som en reningsprocess började hon nu detoxa insidan med hjälp av meditation. Hon ville rena sitt inre för att vara beredd på att snart börja kanalisera. Och så hände det, men inte under en seans och inte med hjälp av ett medium.

– Jag fick kontakt med min morfar på egen hand, under en workshop på mediumskolan. Plötsligt kom han igenom och jag grät floder. Jag både såg honom och hörde hans röst. Jag kände hans energier. Han var en mycket speciell man.

– Från den stunden finns han med mig, han är min andliga guide och han ser efter mig i allt jag gör.

20220810-Avril-1.jpg

Andra sidan vill hjälpa

Avril blir berörd när hon berättar. Händelsen blev ju hennes livs vändning. Hon hade uppnått det hon önskat. Äntligen hade hon fått säga adjö till sin morfar och samtidigt ta emot honom i sitt liv, på livets väg, som sin medföljare från Andra sidan.

Hennes andliga liv hade startat.

Nu följde en spännande tid! Avril var vidöppen för att ta emot budskap från himlen och andevärlden och hon började få rikligt med uppgifter att utföra här nere på jorden.

– Andevärlden förmedlade att jag skulle ta emot livet som det kommer och hela tiden utvecklas. Ingenting är statiskt. Inom astrologin är jag oxe, så jag borde vara lugn och älska rutiner, men andligheten har lärt mig att följa med dit andarna leder mig och våga lära mig nya saker. Just detta ger mig så mycket glädje.

Något som Avril ofta återkommer till under vårt samtal är hur viktigt det är att ta emot hjälp och att använda de redskap som står till buds.

– Jag vill uppmana människor att fråga andevärlden om allt det de undrar över. Vi ska inte vara rädda för att vända oss till Andra sidan med våra frågor. Där väntar de på att få guida oss. Änglarna vill inget hellre än att stötta. Så be andarna om hjälp och våga fråga.
I dag har Avril fler andliga guider, bland annat en yngre, manlig guide, med ljusblå ögon och blont hår. Hon vet inte hans namn, men när hon kopplar upp sig finns han där nästan alltid.

–En annan är Raguel, en av ärkeänglarna. Han håller ordning på energier. Han påverkar budskapen genom att vara harmonisk och rättvis. Det är ju så att människor kan gå till olika medier och få olika budskap, svaren som ges är beroende av vilka guider ett medium har.

Inget är hugget i sten

Enligt Avril är inga budskap huggna i sten. Hon tar bestämt avstånd från fenomenet ”Akashic records”, som innebär att alla våra tankar, känslor och handlingar från våra tidigare liv och fram till nu finns samlade i ett osynligt utrymme, en slags lagringsplats i universum.

– Ifall det vore så att allt redan var förutbestämt och samlat i ett arkiv i himlen, då hade ju inte våra livsval spelat någon roll, säger Avril.

– Jag väljer att se livet som kreativt, jag fyller livet blad för blad och gör val.

Som att byta bort sitt gamla förnamn mot namnet Avril. Det var det skotska mediet Morag Bence vid Arthur Findlay College i England som fick till sig att hon skulle heta Avril och det accepterade hon. I dag är hon mycket nöjd med sitt namn. I offentliga sammanhang är hon noga med att bara använda sitt mediala namn. Det riktiga namnet är hon försiktig med att lämna ut.

Gläds åt ideellt arbete

De tre vanligaste frågorna Avril får som medium är: Vad ska jag jobba med? Vad händer i mitt kärleksliv? Vad har jag för livsuppgift? Svaren får hon till sig via bilder och filmer för sin inre syn.

Avril jobbar interaktivt med Andra sidan när hon vägleder, hennes morfar är till stor hjälp. Budskapen hon sedan förmedlar visar alltid att det finns öppningar inför möjligheten att byta livsväg.

I Sverige arbetar Avril vid Shine Café & Holistic Center i Stockholm, hos Holi i Göteborg och vid Soltemplet i Malmö. Våren 2022 tillbringade hon i Spanien, där hon jobbat med qigong och meditation. Varje år besöker hon Finland där hon hyr in sig vid olika spiritistiska center och jobbar på andliga mässor.

På Internet leder hon mentorsgrupper för dem som redan själva arbetar som healers eller medium. Hon vet hur viktigt det är för andliga vägledare att, som hon säger, ”få sin egen unika mediala konfiguration klar i kontakten med nära och kära och med sina guider”.

– Mitt liv har inte alltid varit lätt, jag har haft det jobbigt ekonomiskt och haft problem med min hälsa. Jag har framför allt lidit av psykosomatiska sjukdomar. Eftersom jag är en empat drar jag ofta till mig narcissistiska män. Jag har varit nere på knä, men att hjälpa andra har hjälpt mig själv att komma tillbaka.

Den här kvällen ska Avril möta två andliga kollegor vid Soltemplet i Malmö för att planera inför en välgörenhetskväll för Ukraina. Genom att på ideell basis leda meditationer, ge andlig vägledning och healing har Avril möjlighet att bidra till en bättre värld på sitt eget sätt.

– Det är viktigt för mig att ge tillbaka. Jag brukar ge seanser för ett barnhem i Nepal, jag har arbetat som volontär vid ett barnhem där. Det har betytt mycket för mig.

Under sammanlagt ett halvår har Avril volontärjobbat med utsatta barn i Nepal. Allt började med att en tibetansk nunna bjöd henne på te, och frågade om hon kunde tänka sig att vara volontär. Plötsligt hörde Avril hur hon med tydlig röst svarade: Ja, det vill jag gärna!

– Himlen och andevärlden skickade mig den uppgiften och det har räddat mitt liv. För mig är det viktigt att inte bara leva utifrån mina egna perspektiv. Det finns så mycket att göra för andra. Det ideella arbetet har återförenat mig med livsglädjen.

20220810-Avril-2.jpg

Avrils 10 bästa tips för att få kontakt med Andra sidan:

1. Ta hjälp av ett fotografi på den person du vill få kontakt med. Andevärlden är väldigt visuell.
2. Jobba praktiskt genom att kommunicera med dina nära och kära som gått över.
3. Sätt dig ner bekvämt och tänd ett ljus, placera ett foto framför dig och prata med den bortgångna personen på bilden.
4. Skapa tid och rum för dig själv att uppleva det andliga.
5. Var lite försiktig med sociala medier eftersom det slukar din tid. Använd i stället din lediga tid till andlig fördjupning och att alstra andliga energier.
6. Skapa förutsättningar för samverkan med andevärlden genom att leva lugnare.
7. Ge det andliga perspektivet lite tid.
8. Tänk på att andar gärna kommunicerar med dig via doft- och hörselintryck.
9. Var inte rädd för att ställa frågor, andarna väntar på att få ge dig svar.
10. Be om andlig hjälp när du behöver det.

Det här är Avril

Ålder: 49 år.
Familj: Singel.
Bor: I hus utanför Älmhult.
Gör: Medial vägledare, healer, qigong- och yogalärare.
Kontakt: avrilpsychic@gmail.com

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.