Anna Strandlind: hunden vill inte bli lämnad igen

Anna Strandlind är mediet och friskvårdsinstruktören som har djuren extra nära hjärtat. Sedan barnsben har hon kommunicerat med både vilda och tama djur. Anna brinner för att hjälpa djurägare förstå sina husdjur bättre med hjälp av djurkommunikation!

Text: Anna Strandlind

Gunilla skickade in en bild på sin hund Jinni, 4 år. Så här svarar Anna:

Jinni älskar er kolonilott

Jinni berättar om en man som var sjuk och som gått bort. Han fanns där hon befann sig tidigare och hon tyckte mycket om honom. Jag får till mig att hon inte alltid varit hos Gunilla. Det känns som en omplacering eller flytt. Jinni visar mig en liten leksak av garn och tyg, ett djur som hon är stolt över som hon fått av Gunilla. Jinni gillar att bli borstad men är lite öm på vissa ställen och då säger hon ifrån. Hon berättar att hon haft problem med sina bakben, men det är bättre nu. En liten vit grannhund tycker hon väldigt mycket om men gillar inte alla hundar, hon vaktar sin matte och vill bestämma hur nära andra får komma. Hon skäller och gläfser åt dem ibland. Hon vill inte bli lämnad igen utan vill stanna hos Gunilla.

Jinni älskar kvällsstunderna och rutinerna på kvällen i soffan när hon tittar på tv med matte. Hon berättar att hon gärna vill visa upp sig, kanske är det en utställning hon menar?

Hon berättar att det finns en tomt i närheten där hon bor som hon gärna vill vakta och bestämma över, hon gillar den platsen. Jag får en känsla av att det finns en liten stuga på tomten.

Matte Gunilla svarar:

Mannen Jinni berättar om är förra ägarens far som hon var hos en del. Han dog tyvärr så det stämmer, hon har inte alltid varit hos mig. Leksaken är en apa av tyg som hon fick av mig när vi tog över henne!

Ja, det stämmer att hon säger ifrån ibland när jag borstar henne. Då vet jag att hon är öm på vissa ställen och ska ta det ännu mer försiktigt. Bakbenen förstår jag precis, hon har opererat sig där.

Grannhunden hon pratar om som är vit, är en vit pudel och de har jätteroligt ihop. Vad kul! Det är också sant att hon vaktar mig och kan skälla ut andra hundar. Då förstår jag att hon inte vill bli lämnad igen, det är kanske därför hon vaktar mig …

Vi tittar på tv ihop på kvällarna och hon verkar tycka om det. Tomten med stugan är vår kolonilott och ja, hon vaktar gärna den och går runt och spanar.

Vill du också ha hjälp att förstå ditt djur bättre?

Skicka en bild på ditt djur och skriv ner djurets namn och födelseår. Skriv också ditt namn och telefonnummer. Skicka bilden och den korta informationen (Anna vill inte ha någon övrig information).

Mejla: djurkommunikation@tidningennara.se

Skicka brev till: Djurkommunikation, Egmont Publishing, Tidningen Nära, 205 07 Malmö. Alla brev och bilder som Anna väljer ut kommer att publiceras i Nära.

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.