Anna Strandlind: Änglarna förde er samman

Anna Strandlind är mediet och friskvårdsinstruktören som har djuren extra nära hjärtat. Sedan barnsben har hon kommunicerat med både vilda och tama djur. Anna brinner för att hjälpa djurägare förstå sina husdjur bättre med hjälp av djurkommunikation!

Text: Anna Strandlind

Emilia skickade in en bild på sin häst Vinda. Anna berättar vad hon får till sig.

 

Vinda är rädd om sina hovar

Jag får till mig att Vinda ser lite sämre på ena ögat men inget som hon har ont av. Hon har varit på andra platser tidigare och på den senaste fick hon inte så mycket uppmärksamhet, hon kände sig åsidosatt. Det är hon inte nu! Hon älskar att vara där hon är nu. Hon är social och gillar att umgås med de andra två hästarna också, men den ena valacken tycker hon är lite ”jobbig” ibland, han är lite väl ”lekfull” men hon trivs med båda! Hon älskar att stå lös och bli borstad av Emilia. Hon berättar om en katt som hon har tyckt om men jag får känslan av att det inte är hos Emilia, utan någon plats hon varit på innan.

Hon gillar inte höga ljud och är rädd för spö av tidigare erfarenhet. Jag vet inte om det hänt något tidigare men så kan det nog vara. Hon har fått ett slag på vänster framben men det gör inte så ont nu utan det är bra enligt henne. Hon berättar också om föl, jag får till mig att hon har haft mer än ett föl. Hon visar mig en stor sluttande hage och där nere så är det en dunge som hon älskar att vara vid. Hon ”myser” där nu. Hon är också rädd om sina hovar och berättar också att hon har problem med sina bakben. Jag får till mig att det är hennes rygg. Hon gillar att bli masserad på ryggen och borstad. Hon gillar inte en stor traktor, hon backar från den när den kommer. Den är stor och låter högt tycker hon. Hon berättar också att hon vill stå i hörn-boxen inte där hon står nu, det går bra men helst vid hörnan.

Jag får också till mig att det var meningen att Emilia och Vinda skulle föras samman, änglarna såg till det. Emilia gick igenom en tuff period innan köp. Vinda och Emilia behöver varand- ra men Vinda vill inte att hon ska vara så orolig för henne. Hon älskar Emilia och när tiden är inne att gå över på Andra sidan så kommer hon att få veta det men det är inte dags än enligt Vinda. Hon vill ha kul, bli masserad och gå på promenad med Emilia, leva nu!

Vinda älskar när hon pratar med henne på kvällarna och borstar henne. Hon berättar också att hon gärna vill ha täcke på kvällarna på hösten och vintern, hon gillar inte kyla och blåst.

Ägaren Emilia svarar

Oj, vad ska jag börja med? Hon ser sämre på ena ögat enligt förra ägaren men jag har inte märkt så mycket av detta. På det förra stället fick hon kanske inte den uppmärksamhet hon behövde enligt min upplevelse men det får hon nu. Vad glad jag blir att hon trivs. När hon kom var hon stressad och lite nere, men nu är hon glad och social, vill gärna vara med mig. Valacken vet jag precis vad hon menar, hihi! Det är den yngre av två som är lite väl busig ibland och jag upplever att hon är som en mamma till honom, den andre är lugnare.

Hon har stått i hörnan förut som du beskriver men står nu mellan dessa två valacker, men då ska jag flytta henne igen till hörnan, tack! Hon står också ofta lös och blir borstad, det stämmer. Hon älskar det. Vinda har haft två föl. Den sluttande hagen med dungen nedanför är där de är nu, hon står ofta nere vid dungen som du beskriver och kliar sig ibland mot träden. Frambenet förstår jag, hon slog i det på båttransporten från Island, hon är en islandshäst. Jag vet också att hon är rädd om sina hovar.

Bakbenen förstår jag verkligen, hon har en bestående skada där, hon kan inte ridas och jag har varit så orolig om hon lider, veterinären har sagt promenader men inte rida mer. Då ska hon få mer massage på ryggen och promenader. När du berättar om mig och Vinda, min tuffa period och att det egentligen inte var meningen från början att hon skulle komma till mig så vet jag precis vad du menar, jag gråter nu … Det blir lite tufft men samtidigt så blir jag glad, vi har ett sådant speciellt band och hon får ta del av mina tankar och ord. Jag förstår nu varför jag känner så starkt och har gjort hela tiden för denna lilla häst.

Vad glad jag blir över allt som hon förmedlar, jag är så tacksam och jag ska njuta mer nu och inte oroa mig för mycket. Vi har så roligt ihop. Tack snälla!

 

 

Vill du också ha hjälp att förstå ditt djur bättre?

Skicka en bild på ditt djur och skriv ner djurets namn och födelseår. Skriv också ditt namn och telefonnummer. Skicka bilden och den korta informationen (Anna vill inte ha någon övrig information).

Mejla: djurkommunikation@tidningennara.se

Skicka brev till: Djurkommunikation, Egmont Publishing, Tidningen Nära, 205 07 Malmö.

Alla brev och bilder som Anna väljer ut kommer att publiceras i Nära.

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.