Ambika: Änglarna ger oss kärlek och beskydd

Fråga änglarna, och du får svar! Dessa ord vägleder den amerikanska författaren och änglakonstnären Ambika Wauters varje dag. Nu har hon skapat en magisk orakelbox för att hjälpa oss alla till bästa änglakontakt.

Text: Madeleine Walles
Foto: Livsenergi, privata bilder

Det leende ansiktet omges av ett burr av ljusa lockar. Ja, änglalik är hon, Ambika Wauters, kvinnan som på alla sätt lever med änglarna i sin vardag. Dessa kärleksfulla väsen gör henne trygg och får henne att känna sig både beskyddad och vägledd. Och för ett antal år sedan var det änglarna som blev räddningen, när hon befann sig i en besvärlig ekonomisk sits. Där och då ställde sig Ambika frågan: Vad gör mig lycklig?

 Svaret kom när änglarna ledde henne till staffliet, där stod hon sedan under den följande julhelgen och målade alla änglar som visade sig för henne. När hon var klar hade hon mer än hundra nya tavlor!

– Det var då jag insåg att det är detta jag älskar, berättar hon från sitt hem i Tucson, Arizona i USA. Det hem som idag är hennes fasta punkt efter åratal av resande över hela världen. Ett hem där hon trivs allra bäst i sin ensamhet och lever lite som en eremit. Men helt ensam är hon inte, änglarna finns alltid där. Inte minst i form av magiska målningar på hemmets alla väggar.

 Ambika, som är en erkänd författare, visade de nymålade änglatavlorna för sin agent, som i sin tur kontaktade ett förlag som ville låta tavlorna bli ett orakel – en box med änglakort där de fina målningarna bildar motiven och en bok berättar hur korten används för att ge vägledning i livet.

 Så föddes ”Ljusets änglar – ett orakel om gudomliga kontakter”, som nu även översatts till svenska och i Sverige ges ut av Livsenergi. Och i samma stund som Ambika skrivit på kontraktet för änglaboxen, skedde mirakel. Efter att i ett och ett halvt år haft dåligt med uppdrag och svårt att försörja sig, började massor av uppdrag trilla in. Ljuset kom tillbaka i hennes liv, tack vare änglarna.

– Jag förstod efteråt att jag behövde den här svackan för att börja måla igen, säger Ambika. Där det finns ont, finns alltid något gott!

Får budskap på natten
Änglarna har funnits nära ända sedan Ambika var barn. Som treåring fick hon en ängladocka av sin mamma som då också berättade för henne vad änglarna står för. Hon såg på sin dotter och sa: ”Du har en ängel på din axel, den är alltid med dig.”

– Mamma dog när jag var dryga 20 år, men hennes ord har levt kvar inom mig och betytt väldigt mycket, säger Ambika.

 Även om Ambikas huvudsakliga arbete är som homeopat och online-lärare via det egna företaget Life Energy Medicine, har hon skrivit ett stort antal böcker.

– Jag började med att skriva om chakrasystemet, men en dag sa min förläggare att jag måste börja skriva om änglar, eftersom hon kunde märka att jag hade kontakt med dem. Så 1995 kom boken ”The Angel Oracle”, som idag är utgiven på 14 olika språk och har sålts i två och en halv miljoner exemplar!

 Ambikas kontakt med änglarna har utvecklats med åren och hon förklarar att den fungerar allra bäst när allt är lugnt och stilla omkring henne.

– Änglakontakten har också vuxit sedan jag lärt mig släppa negativa tankar och istället valt kärlek i alla situationer. Jag har gått i terapi för att skingra min negativa energi och besökt medium som hjälpt mig kanalisera budskap, som jag annars hade missat.

 Numera går hon ingenstans utan papper och penna.

– Jag har det i bilen, i handväskan och bredvid sängen. Det har hänt många gånger att jag stigit upp klockan tre på natten om jag fått budskap och sprungit direkt till datorn för att skriva ner det jag fått till mig.

 Hon förklarar att änglarnas budskap kan komma på många sätt, de talar till oss genom ord, symboler, via mejl och telefonsamtal – ja, de jobbar med oss hela tiden.

– Änglanärvaron är som ett sjätte sinne, en medvetenhet. Jag själv kommunicerar gärna med chakrasystemet som utgångspunkt, via halschakrat som styr över öron, hals och mun och kallas för Guds mun. Vi mystiker brukar säga att ”änglarna viskar i våra öron”. Jag tror det är just så. Titta bara på vackra gamla renässansmålningar, där ser du ofta änglar viska i helgons öra.

Änglahjälp vid trafikolycka
När Ambika ställer en fråga, hör hon ett svar som ger vägledning. Den hon oftast ber till är ärkeängel Mikael.

– För några år sedan råkade jag ut för en otäck bil-olycka när jag var på väg till en föreläsning i Storbritannien. Jag blev rammad av en lastbil, min bil knuffades över på motsatta sidan av vägen och landade mot trafiken. Jag blev panikslagen och då bad jag till Mikael: ”Hjälp mig!” Inom loppet av några sekunder hade min bil snurrat runt och ställt sig i rätt färdriktning. Jag har aldrig känt mig så välsignad i hela mitt liv!

– Änglarna vill att vi tar kontakt med dem, de väntar sig att vi gör det. Men det är upp till oss själva att aktivt be om hjälp. Och när vi gör det, ska vi lita på att den kommer. Kanske inte på det sätt du trott, men var säker på att den kommer på det sätt som är bäst.

 Så vi ska alla vara beredda att ta emot änglarnas kärlek och beskydd! 

Det här är Ambika:
Bor
: Tucson, Arizona i USA.
Familj: Singel.
Gör: Homeopat, lärare, författare, konstnär, healer, änglakommunikatör.
Bakgrund: Uppvuxen i Kalifornien, flyttade till Storbritannien 1969 och där utbildade hon sig till diplomerad homeopat. Ambika har bott utomlands i 30 år men 1998 återvände hon till USA och 2001 startade hon sitt företag Life Energy Medicine.
Hemsida: www.lifeenergymedicine.com
Kontakt: ambika@ambikawauters.com eller lifeenergymedicine@gmail.com


Här kan du tävla om Ambikas änglabox, till och med 2019-11-17. 

Intervju med Ambika Wauters.

 

Guldkorn ur intervjun (ca 60 sek per klipp)

 

 

 

 

 

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.