Res med Benny till magiska vyer: Möt våren i andliga Skottland

Skottland är verkligen ett resmål för dig som söker andligt uppvaknande. Benny Rosenqvist tar dig med till hemsökta slott och mytomspunna platser. Han bjuder på storseans, healing och vägledda meditationer. Dessutom blir det choklad- och whiskyprovning samt besök i både Glasgow och Edinburgh. Välkommen att följa med!

Text: Madeleine Walles
Foto: Getty Images, Lena Pålsson/Go Slow Travel

Så här bokar du: 

Boka: Go Slow Travel, Lena Pålsson, 08 – 717 90 70 eller lena@goslowtravel.com

Pris: 31 750 kr för plats i dubbelrum.

Enkelrumstillägg: 7 850 kr.

Flyg Göteborg: På förfrågan.

Läs mer om resan hos Go Slow Travel

Reseprogram: Andlig resa till Skottland 26 maj – 2 juni

Söndag 26 maj (Mors dag)

Vi flyger från Stockholm och Köpenhamn och ankommer till Edinburgh under kvällen. Kort transfer till hotellet där vi bor två nätter. Benny leder en meditation som ska ge oss en god natts sömn.

 

Måndag 27 maj     

Nu är vi i Skottlands huvudstad, Edinburgh som anses vara en av Europas vackraste huvudstäder. UNESCO har tagit upp både det nya och gamla distriktet i sin helhet på världsarvslistan. Det är också en litterär stad där gränder dekorerats med citat och fraser från olika böcker. Författaren Robert Stevenson sa en gång: ”Edinburgh är allt vad Paris borde vara…”

Den guidade turen tar oss till Edinburgh Castle. Vi gör en rundtur i det imponerande slottet och får höra mer om ätten Stuarts forna maktcentra. Edinburgh Castle dominerar staden med sitt pampiga läge uppe på en kulle. I slottet förvaras bland annat de skotska kronjuvelerna. Detta hemsökta slott från 1100-talet var tidigare fängelse och garnison in på 1900-talet, men idag är det kanske mest känt för hur mycket det spökar här. Besökare har vittnat om ljud av trummor och säckpipor på nätterna och hur de upplevt att de varit iakttagna och berörda av spöken, och att de sett vålnader utanför slottet.

Vi avrundar vårt besök med Afternoon Tea i slottets café. Kvällen är ledig.

 

Tisdag 28 maj

Vi lämnar Edinburgh och åker över det Unesco-skyddade ingenjörskonstverket Forthbron, en av Europas största hängbroar. Härifrån ser vi den nya bron Queens Crossing som invigdes 2016 och går över fjorden Firth of Forth. Vi fortsätter dagen med att besöka Glamis Castle, det mest intagande, romantiska men framför allt ett av de mest hemsökta slotten i Skottland. Shakespeares Macbeth utspelar sig här och i hundratals år har slottet varit hem åt the Bowes Lyon Earls of Strathmore and Kingsborne. Slottet var även barndomshem åt drottning Elizabeth och drottningmodern, samt är prinsessan Margarets födelseplats.

Vår resa fortsätter in i Högländerna, en trakt som präglats av klanernas maktkamper och det skotska motståndet mot centralmakten i London. Under bussresan mediterar vi med Benny för att lära oss att hantera vår inre stress. Dagen avslutas i Högländernas huvudstad Inverness där vi tar in på hotell för en natt och äter gemensam middag.

Benny-Skottland.jpgLena Pålsson från Go Slow Travel och Benny Rosenqvist är med på resan.

Onsdag 29 maj

Efter en panoramatur i Inverness åker vi till närbelägna Clava Cairns, en välbevarad grupp av förhistoriska kammargravrösen från bronsåldern. I närheten ligger det för skottarna så historiskt viktiga Culloden, slagfältet där de sista striderna ägde rum på brittisk mark. Den 16 april 1746 mötte Bonnie Prince Charlie och hans armé hertigen av Cumberland och dennes dubbelt så stora armé. Jakobiterna kämpade hårt, men förlorade. Detta är historisk mark med speciella energier för vårt medium Benny att känna in.

Dagen avslutas i Thurso vid Skottlands nordkust, den sydvästra delen av sundet Pentland Firth. Här bor vi två nätter. Vi äter gemensam middag och Benny bjuder på en föreläsning om att nå sitt högre jag.

 

Torsdag den 30 maj

Morgonstund har guld i mun! Vi stiger upp tidigt för att ta färjan över till Orkney och huvudön Mainland. En lokalguide tar emot oss här och vi besöker den välbevarade förhistoriska bosättningen Skara Brae. Vidare besöker vi resten av världsarvet Heart of Neolithic Orkney, det vill säga den mystiska Ring of Brodgar, gravhögen Maeshowe och den megalitiska stensättningen Stones of Stenness.

Efter lunch på egen hand i huvudorten Kirkwall, tittar vi in i Sankt Magnuskatedralen, ett betydande norskt byggnadsverk från medeltiden. Norska vikingar, under Harald Hårfager, lär ha utrotat de blåmålade pikterna som ska ha bott här ursprungligen.

Vi tar färjan tillbaka till Thurso och äter gemensam middag på hotellet. Benny kommer också att ha en föreläsning om healing.

 

Fredag 31 maj

Resan går åter söderut och under bussresan bjuder Benny på en workshop om medialitet – finn din egen mediala ingång. Vi stannar sedan till i Invergordon för en bensträckare och för att titta på färgglada muralmålningar. Vi reser nu i det forna kungariket Fife som med sin rika historia och spännande natur blev passande miljö för inspelningar av den populära tv-serien Outlander.

Vi gör ett fotostopp vid det magnifikt belägna Blair Castle. Det enda slott i Europa som har en privat armé! Slottet omges av en restaurerad 1700-talsträdgård i georgiansk stil.

Besök på ett mindre whiskydestilleri för visning och provsmakning.

Efter besöket åker vi till Pitlochry där vi tar in på ett centralt beläget hotell för en natt. Den söta lilla staden blev berömd efter att drottning Victoria beskrivit den som en av Europas bästa semesterorter. Här bjuds möjlighet till shopping och på kvällen äter vi gemensam middag på hotellet.

 

Lördag den 1 juni

Dagens första besök görs på Highlander Chocolatier där vi får provsmaka Iain Burnetts prisbelönta choklad.

Vi gör ett fotostopp i Stirling, känd som Gateway to the Highlands där det platta skotska låglandet möter det bergiga höglandet. Här finns nationalmonumentet Stirling Castle, ett av de största och historiskt viktigaste slotten i Skottland. Flera kungar och drottningar har krönts här, bland annat Maria Stuart år 1543.

I Glasgow tar vi in på hotell för vår sista natt tillsammans.

Det blir avskedsmiddag, sedan bjuder Benny på magisk storseans.

 

Söndag 2 juni

Tidig morgon besöker vi Glasgows Necropolis som är en viktoriansk kyrkogård på en kulle nordost om katedralen. Vi strosar runt och Benny får möjlighet att känna in platsens energier. Vi ser ett monument som designats av den kände arkitekten och konstnären Charles Rennie Mackintosh, samt minnesmärket över William Miller, författare till den mycket omtyckta skotska barnramsan Wee Willie Winkie.

Därefter besöker vi ett Community Center, en sorts kyrka för spiritism, innan det är dags för transfer till flygplatsen och hemresa.

 

I resans pris ingår: 

 • Flyg t o r Stockholm alt. Köpenhamn – Edinburgh med Norwegian
 • Flygskatter
 • Resegaranti
 • Buss med chaufför för transfer t o r flygplats och rundresa
 • 7 övernattningar i dubbelrum på hotell inkl. frukost
 • 5 middagar exkl. dryck
 • Afternoon Tea
 • Whiskyprovning
 • Chokladprovning
 • Inträden enligt program
 • Färja t o r Orkney
 • Lokalguider i Edinburgh och Orkney
 • Workshops och föreläsningar av Benny Rosenqvist
 • Mediet Bennys medverkan under hela resan
 • Svensk reseledare med under resan

 

Så här bokar du: 

Boka: Go Slow Travel, Lena Pålsson, 08 – 717 90 70 eller lena@goslowtravel.com

Pris: 31 750 kr för plats i dubbelrum.

Enkelrumstillägg: 7 850 kr.

Flyg Göteborg: På förfrågan.

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.