susanne

Hej Anna-Lena! Har alla en ängel ? är det någon man känt ? Tack!

 

Anna-Lena Vikström

Ja jag tror att alla har en skyddsängel och dessutom brukar alla ha minst en eller två anhöriga eller hjälpare som följer oss varje dag.

 

 

Anna

Jag har hört att man inte ska be om kontakt direkt med ärkeänglar eller änglar, vad säger du?

 

Anna-Lena Vikström

Det fanns en teori i kyrkan tidigare att man bara skulle be till Gud och inte till änglar, men jag tror att både vi själva och änglar är en del av ljusvärden och vem man ber till har ingen betydelse bara man öppnar sig för ljus och vägledning i livet :)

 

 

Nina

Hej, jag skulle fråga om en kollega som jag hade för två år sedan. Vi hade en ordlös kommunikation. Vi har båda utövat meditation. Betyder det att vi har någon gemensam egenskap som vi förstod varandra. Han bor nu i Kanada men jag saknar den varma kontakten. Har du någon uppfattning om denna ovanliga kontakt? Mina tre närmaste anhöriga avled för 4-8 år sedan och jag känner mig ensam och kraftlös. Vore tacksam att få höra din uppfattning.

 

Anna-Lena Vikström

Ni skapade ett nära band till varandra som gör att ni har den ordlösa kommunikationen, det är på samma sätt jag gör när jag hittar försvunna saker.

 

 

Eknata

Jag har skrivit en lapp till änglarna som får ligga framme. Läser de lappen och kommer jag att få hjälp?

 

Anna-Lena Vikström

Jag får känslan av att det är två olika önskningar på samma lapp så om du ändrar den får du svar snabbt.

 

 

Sofi

Kan det man äter påverka ens kontakt med änglarna?

 

Anna-Lena Vikström

Jag har aldrig känt att det har varit så, men däremot hur mycket stress eller lugn man har i livet. Inget vi människor gör hindrar deras kontakt med oss. Men våra tankar skapar ibland ett grått moln av stress omkring oss så att änglarna har svårt att förmedla sig.

 

 

Lina

Får ofta höra att jag borde lära mig healing och utöva. Är det så?

 

Anna-Lena Vikström

Ja så är det, du har en helande kraft inom dig och när du använder den kommer du i kontakt med änglarna och lugnet som finns där.

 

 

Sandra

Vem/vilka är mina skyddsänglar? Har blivit "räddad" i samma trafikkorsning två gånger. En gång när jag var liten vägrade bilen starta när det slog om till grönt och då kom en stor långtradare körande mot rött ljus, när jag var äldre och körde själv var det plötsligt halt och bilen gled ut i korsningen, och trots att det brukar vara mycket trafik kom ingen bil från något håll. Varför blev jag räddad? Jag har varit sjuk i många år och mår väldigt dåligt och kan inte se meningen med allt, känns inte som jag är till någon nytta.

 

Anna-Lena Vikström

Änglar styr över liv och död och jag får en känsla av att du varit en andlig lärare i tidigare liv. Din livsuppgift är att vara vägledare.

 

 

inger

Hej Anna-Lena, för ett tag sen skulle jag iväg med bilen och ska precis åka iväg när jag kom på att jag glömt något me kunde åka efter ca 5 min. Efter landsvägen har det precis hänt en trafikolycka med flera bilar inblandade. Har jag haft ren tur eller? Tacksam för svar.

 

Anna-Lena Vikström

Det här är änglarnas tydliga hjälp i våra liv. Du lyssnade på de signaler de skickade till dig.

 

 

Pernilla

Hej Anna-Lena, har alla skyddsänglar ? Kan du se vilka jag har omkring mig? Med vänlig hälsning, Pernilla

 

Anna-Lena Vikström

Alla har skyddsänglar och du har två änglar som är nära dig en som hjälper dig med ord, idéer och kreativitet och en som hjälper dig med healing.

 

 

carinna

Hur känner man att en ängel finns med?

 

Anna-Lena Vikström

Man kan känna att man ryser eller att hela rummet fylls av en frid. Man kan få en känsla av lösningar på problem man inte tänkt på innan.

 

 

Isis

Hej Anna-Lena! Vilken ängel kan jag be hjälpa mig i kampen med mitt missbruk?

 

Anna-Lena Vikström

Du kan be ärkeängeln Raphael som är helandets ängel. Föreställ dig att han omsluter dig i ett helande grönt ljus.

 

 

Annis

Hej! Hur kan jag hjälpa mina barn som dom blir trygga med hjälp av änglarna. Gått igenom en jobbig skilsmässa. Kram

 

Anna-Lena Vikström

Ja du kan be änglarna att vara med var och en av dem och då kan du få en bild av vad änglarna förmedlar till dem under dagen.

 

 

Wera

När pappas kista stod i kyrkan så blev det jättljust ca en minut i kyrkan. Vi var tre stycken som såg det. Var det en hälsning?

 

Anna-Lena Vikström

Det var en hälsning från honom och han ville visa att han var i ljusvärlden och förmedla en känsla av glädje och lätthet.

 

 

Mormor

Hej finaste! Jag undrar om jag o minsta barnbarnet en flicka 4 år har levt ett liv tillsammans tidigare? Hon ser o hör saker precis som jag o pratar både svenska o engelska o förstår båda språken. Hon är precis som en liten Ängel!

 

Anna-Lena Vikström

Ja det tror jag! Ni hade en speciell kontakt redan när hon föddes.

 

 

Åsa

Hej Anna-Lena. Hela 2018 har varit ett jobbigt år för mig på alla plan - tyvärr ser jag ingen ljusning då det fortsätter med nya bekymmer och sorger hela tiden.. Har änglarna övergett mig? Hur kan jag få dom tillbaka?

 

Anna-Lena Vikström

Du har en stark närvaro av änglar och jag får en bild av ett stort ljus som delar sig i tre, så jag tror att det är tre personer i din omgivning som blir beskyddade, och budskapet till dig är vila.

 

 

Birgitta

Hej Anna-Lena! Jag känner att jag har änglar runt mig som guidar mig men jag har svårt att läsa ut vart dom vill leda mig för att visa mig rätt väg till mina drömmar. Tack<3 Birgitta

 

Anna-Lena Vikström

När du känner dem så är det ett tecken på att du redan nu är på rätt väg och det är också den känsla jag får när jag skriver, att saker faller på plats utan att du själv behöver göra så mycket.

 

 

Ylva

Hej Anna-Lena! Jag är ALLTID så orolig att nåt ska hända mig/familjen när vi är på längre resor än de närmast här hemma. Jag springer på toaletten och har så ont i magen flera timmar innan vi åker och är supernervös. Kan jag på nåt sätt påkalla mina skyddsänglar om ett lugn eller få vetskap om att inget kommer att hända? Hoppas på svar.....

 

Anna-Lena Vikström

Ja det kan du göra och föreställ dig att de ställer sig fyra sidor som ett skydd omkring personen eller dig själv.

Jag brukar känna efter om jag får någon bild eller känsla av platsen som jag ska till och då vet jag att det kommer att gå bra.

 

 

Åsa Maria

Hej! Min dotter dog den 6 mars i år . Var det några änglar med och tog emot henne? Tack

 

Anna-Lena Vikström

Jag känner kraften från änglarna när jag skriver det här, som att hela rummet blir fullt och jag känner att hon var väntad av änglarna.

 

 

Anne-Christine

Hej jag har elakartad bröstcancer och ska opereras den 17 december efter tolv cellgifter. Jag har på sista fyra dagarna en skepnad med ljus på vänster sida och den står lutad över min säng. Och får inte det till mannen som sover på min sida. Jag ser skepnaden även om jag blundar. Så undrar är det en släkting eller någon från portalen. Mvh Anncki

 

Anna-Lena Vikström

Det är din skyddsängel. Ängeln vill att du ska komma ihåg något som är viktigt för dig. De förmedlar ljus och kraft till dig.

 

 

Jc

Vad hindrar mig för att ha mer kontakt med änglar och min medialitet. Vad kan jag göra för att öka kontakten

 

Anna-Lena Vikström

En så viktig fråga, ibland bara väntar de på att få ta kontakt. Och då måste vi göra något som är helt annorlunda och ovanligt för oss, då sätter vi igång andevärldens vägledning. Ju mer oväntat, desto mer änglakontakt verkar vi få. Man kan också be att få en bild av den man ska kontakta från änglarna och ett budskap till dem.

 

 

Leli lind

Hej! Är en bekymrad farmor, har ett barnbarn som är sex år! Han är världens finaste kille, men på förskolan är han ett yrväder utan dess like, slåss, svär,kan inte sitta still, ja listan kan göras lång! Nu undrar jag om du kan se om det blir bättre för honom! Han behöver verkligen en ängel som hjälper honom.

 

Anna-Lena Vikström

Jag får en känsla av att han har en stor känslighet inom sig och att han kommer att gå sin egen väg i livet och jag får också en känsla av beskyddande energi omkring honom. Det är ärkeängeln Gabriel som står för intuition och Mikael står för att följa sin egen väg.

 

 

Charlotte

Hej Anna-Lena, Jag undrar om änglarna vill att jag ska ta hand om den lurviga katten som kommit till oss och bor i vårt garage? MVH

 

Anna-Lena Vikström

Inte änglarna, men katten själv vill det. Han har sökt sig dit och känner sig trygg där. Lita på din inre vägledning hur du ska göra. :)

 

 

Mariell

Hej Anna-Lena! För ungefär fem år sedan tog jag bort min gamla häst. Jag har vid några tillfällen drömt hemska mardrömmar att jag har glömt min gamla häst på bete någonstans utan mat och vatten. Jag har alltid vaknat och varit fruktansvärt ledsen tills jag insett att det bara var en mardröm. Jag hade denna drömmen igår natt igen. Varför drömmer jag detta? Vad betyder det? Tack för svar!

 

Anna-Lena Vikström

Det är inte en dröm som handlar om honom, utan den period du är i i livet just nu. Hästen är de egenskaper inom dig själv som du förknippar med hästen, kanske kraft och trofasthet, och de är egenskaper hos dig själv som du behöver ge näring (mat och vatten). Det är vad drömmen symboliserar.

 

 

Nilla

Hej! Om jag förstått det rätt måste man själv be änglar om hjälp. Kan man be änglar hjälpa andra? Hur får man kontakt? Jag använder änglakort nu. /Nilla

 

Anna-Lena Vikström

Du kan be änglarna att hjälpa andra, det verkar som att de behöver att vi tänker på en annan person för att de ska komma förbi de hinder som vi sätter upp omkring oss, så att vi känner dem. Änglar hjälper oss ändå men ju mer vi ber dem, desto starkare känner vi dem.

 

 

Fundersam

Hej-Anna Lena Någon gång i tonåren stängde jag av alla minnen bakåt. Vet att åren före var jobbiga. Varför gjorde jag det. Bör jag ens fundera på vad jag förträngt. Har en känsla av att jag haft många andliga upplevelser. Har jag? Just nu allt jobbigt. Finns det någon ängel med mig eller vem vänder jag mig till?

 

Anna-Lena Vikström

Det här är änglarnas område. Du kan be änglar omsluta dig och när du känner deras kraft så öppnar du dig för en ålder du vill hela, du behöver inte minnas en speciell händelse, utan be änglarna att hela minnet och känslan hos dig och transformera det.

Änglar är alltid med oss, varje dag. När vi har de jobbigt är de extra närvarande.

 

 

Anna

Hej! Finns det andra slags änglar än ärkeänglar, skyddsänglar och helandeänglar? Vad är det för skillnad mellan guider och änglar, är de egentligen samma slags ljusväsen men med olika namn? Tack på förhand!

 

Anna-Lena Vikström

Det är en intressant fråga du ställer, jag tror att det finns många olika änglar i olika dimensioner och världar. Natur och djur har egna änglar, devor, medan vi har andra änglar. Det finns änglar som beskyddar städer och natur och änglar för människor. Guider brukar man kalla de som en gång levt som människor på jorden och de hjälper oss med egenskaper, medan änglar hjälper oss med förändring, ett annat sätt att se på livet och ens livsväg.

 

 

Lina

Frågade min dotter tror hon va 4 år. Vad hennes skyddsängel hette och hon svarade Sofia. Blev så paff att ja inte frågade mer men idag har hon inget minne av de. Stämmer de att hennes skyddsängel heter Sofia?

 

Anna-Lena Vikström

Jag tror att skyddsänglar tar de namn som vi behöver just då, så det är inte säkert att hennes skyddsängel skulle heta samma sak nu. Men just då gav Sofia henne best skydd.

 

 

Semlan

Varför har jag så svårt att sova? Kan det beror på mina tidigare liv? Mvh semlan

 

Anna-Lena Vikström

Du är inne i en period av förändringar. Du kommer känna en skillnad om några veckor, att du får mer tecken från den andliga världen.

 

 

Jordängeln

Bästa Anna-Lena! Kan du se om jag är en Jordängel? Jag har fått höra det ofta. Många som jag möter frågar "är du som jag"! Och 3 för mig okända människor oberoende av varandra har frågat om jag inte känner igen dem vi var ju bästa vänner på Plejaderna sa de. Jag känner att vi har mötts förr men kan inte ta på det. Kramisar

 

Anna-Lena Vikström

En jordängel är ofta högkänslig, och kan känna att man inte passar in i livet på jorden. Ofta får man ett kall från andevärlden om vad som är ens livsuppgift. Låt din känslighet leda dig till din speciella uppgift för att sprida ljuset från andevärlden här på jorden.

 

 

Ingrid

Jag försöker bli gravid o undrar om änglarna är med mig i detta?

 

Anna-Lena Vikström

Ja! Din fråga lyste när jag skulle välja frågor. Det är en själ omkring dig som har väntat i två år.

 

 

Ylva

Hur gör man för att kalla på änglarna?

 

Anna-Lena Vikström

Änglarna kommer i olika skepnader, ibland vägleder de människor genom att säga det man behöver i rätt tid. Öppna dig förutsättningslöst utan att be om ett speciellt tecken och lägg märke till det oväntade som händer under dagen, oväntade möten.

 

 

Annh

HejA-L. Upplever att någon talar med mig. Har haft det hela mitt liv. För 20 år sedan hade jag en drömupplevelse där jag följde ett barn till ljuset.Barnet dog samma natt pga sjukdom. Vem var det som bad mig om hjälp? Vem är/var Hon? Mvh nyfiken

 

Anna-Lena Vikström

Jag tror att det var barnet själv. Barnets själ bad dig om hjälp i den situationen.

 

 

Humlan

Hej! Kan ibland vakna av att någon från andra sidan står och tittar på mig. Vem är det? Kram

 

Anna-Lena Vikström

Jag får en känsla av en äldre kvinna som kände dig när du var liten och en doft av blommor. Kanske farmor?

 

 

MIA

Hej! Hur kan jag veta om jag har kontakt med min ängel och vem det i så fall är? Har provat pendeln, men det verka som om jag bara får det svaret som jag önskar att få.

 

Anna-Lena Vikström

Hej! Det finns ett bra sätt att ta kontakt med din ängel, och det är genom meditation. Bestäm dig för att öppna dig för din egen vägledande ängel och vänta till du fylls av en känsla av frid och en färg inom dig. Man brukar förknippa änglarna med en av regnbågens färger och kanske du får ett namn eller budskap.

 

Anna-Lena Vikström

Nu är det snart dags att avsluta chatten, jag vill avsluta med hur ni kan göra för att få kontakt med änglar och samarbeta med dem i livet.

Avsätt fem minuter med lugn och tystnad, tänd gärna ett ljus.

Be änglarna komma och när du känner en närvaro ber du om ett budskap du ska förmedla till någon du känner. Då kommer du att känna både en känsla och kanske ord.

Det är så bra att göra under julen som är kärleken och givandets tid.

Tack alla ni som varit med, jag är så glad och berörd av de olika frågorna och jag önskar att jag kunde svara på fler men det var massor. Jag önskar er alla en riktigt fin jul och kraften från ljusvärlden.

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.