Astroguidning vecka 27: Andlighet, inspiration och känslighet

På måndagen vänder Neptunus retrograd vilket ökar din andliga och introverta energi under flera månader. Merkurius och Neptunus härliga trigon skapar en underbar mix av intuition och mental klarhet.

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Getty Images

Helena-Magdalenas astroguidning för veckan!
Vecka 27, 2024
Tiden 1/7 – 7/7

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Mars och Saturnus sextil gynnar dina långsiktiga planer och mål. Merkurius och Pluto utmanar varandra i en opposition på onsdag.

Helgen bjuder på en känslig, intuitiv nymåne i intuitiva Kräftan.


Måndag 1/7

Inga transiter

 

Tisdag 2/7

Neptunus retrograd, 29:55* Fiskarna (till 8/12 27*)

Nu vänder Neptunus retrograd på 29:55* i Fiskarna. Han kommer att vara retrograd i Fiskarna till 8/12 då han vänder framåt igen. När Neptunus är retrograd så intensifieras hans energier. Neptunus kallas för ”the Lord of the invisible kingdom” och han styr över känslor, andlighet, fantasi, drömmar och illusioner. När han nu vänder retrograd så kan vi förvänta oss att dessa ämnen intensifieras. Andligheten ökar. Du kan känna en längtan efter att leva mer andligt, meditera och lyssna till din intuition. Neptunus är även planeten som står för desillusioner, att se världen med rosa glasögon. Vi kan förvänta oss mer fake-news under denna tid. Allt är inte guld som glimmar.

Merkurius, Kräftan trigon Neptunus, Fiskarna 29:55*

Denna härliga transit mellan Merkurius och Neptunus i vattentecknen Kräftan och Fiskarna förhöjer din andlighet, inspiration och känslighet. Det är en perfekt transit som skänker kreativitet och skaparglädje.

Merkurius går in i Lejonet

I dag går kvicka budbäraren Merkurius in i kreativa Lejonet. Där trivs han väldigt bra och du kan få härliga kreativa idéer. Dina tankar blir intensiva, kreativa och du kan sätta ord på dina härliga idéer. Kommunikationen blir rak och tydlig, rolig och kvick.

 

Onsdag 3/7

Merkurius, Lejonet opposition Pluto, Vattumannen 01*

När Merkurius och Pluto utmanar varandra i en opposition så kan det uppstå en maktkamp, antingen i din egen tankevärld eller i en situation tillsammans med andra. Se upp för att inte hamna i konkurrens eller manipulation.

Venus, Kräftan trigon Saturnus, Fiskarna 19*

I dag möts Venus och Saturnus i en vacker trigon vilket gynnar kärlek och relationer. I befintliga relationer gynnar transiten långsiktighet och stabilitet. Du kan möta en själsfrände och det finna stora chanser att det blir en långvarig relation.

 

Torsdag 4/7

Inga transiter

 

Fredag 5/7

Mars, Oxen sextil Saturnus, Fiskarna 19*

I dag bildar Mars och Saturnus en positiv sextil, då passar det perfekt att få saker och ting gjorda. Mars driv och Saturnus uthållighet ger dig härlig energi att ta tag i saker och ting som kräver din energi. Det är en underbar dag att arbeta med långsiktiga mål för framtiden.

 

Lördag 6/7

Nymåne i Kräftan 14*

Det är själva Månen som är härskare över denna nymåne i Kräftan, så dess inverkan är kraftfull, likaså kärleksgudinnan Venus och andliga Neptunus. Intuitionen är extra klar och tydlig. Det är vackra energier av kärlek som omger denna nymåne. Mars och Saturnus energier banar väg för att sätta nya mål för din andlighet, för kärleken och för framtiden. Meditera gärna i nymånens energier och skriv ner dina vackra drömmar för framtiden.

 

Söndag 7/7

Inga transiter

 

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit.

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg och titta in på min hemsida: helena-magdalena.se

 


Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.