Astroguidning vecka 40: Nymåne i Vågen

I denna vecka bildas fina transiter av bland annat Solen, vår livskraft, Merkurius, vår kommunikatör, och Mars, vår drivkraft. Så det är en perfekt vecka att ta nya initiativ och sikta på det du drömmer om.

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Getty Images

Helena-Magdalenas astroguidning för veckan!

Vecka 40, 2021

Tiden 4/10 – 10/10

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Det är en aktiv vecka på planethimlen och det mesta sker i Vågens tecken, där Solen, Merkurius, Mars och även nymånen befinner sig. Jag skriver transiterna de dagar de är exakta men de påverkar både innan och efter, hur länge beror på vilka planeter det är som är aktiva. Så när du läser så tänk på att det präglas under längre tid.

Vi har en vacker nymåne i Vågen denna vecka. Vågen är luftens ledartecken som styr diplomati, rättvisa och kärlek. Vågen eftersträvar balans och harmoni och vill göra världen till en vackrare plats då Vågen styrs av Venus som styr över de sköna konsterna och kärleken. Venus härskar även över Oxen.

 

Måndag 4/10

Merkurius R trigon Jupiter R i Vågen och Vattumannen:

I dag möts himlens budbärare Merkurius, retrograd i Vågen och Jupiter, retrograd i Vattumannen i en vacker trigon på vardera 22.40*. Det är en härlig dag då du kan förvänta dig spännande nyheter. Då båda planeterna är retrograda så kan det handla om något eller någon ur det förflutna. Det är en perfekt tid att samla ihop lösa trådar under Merkurius retrograd och låta cirkeln sluta sig så dina drömmar kan manifesteras av Jupiter som är lyckoplaneten.   

 

Tisdag 5/10

Inga transiter

 

Onsdag 6/10

Nymåne i Vågen:

I dag är det nymåne på 13.24* i Vågen! Solen, Merkurius och Mars är i konjunktion till nymånen och vackra trigoner bildas även till Jupiter och Saturnus. Venus styr denna nymåne och det är en perfekt tid att eftersträva harmoni och balans i ditt liv. Kärleksaspekterna är fina. Det är också en perfekt nymåne för att skriva ner dina tankar och visioner. Du är klartänkt, fånga din intuition så både tanke och känsla är med när du visualiserar din framtid! Nymånetiden är en perfekt tid att sätta nya mål och ta nya steg i livet!

I dag vänder Pluto direkt igen, efter sin retrograd, detta sker på 24* i Stenbocken. Pluto står för transformation, under Plutos retrograd så har du utvecklats och förändrats djupt inom dig. När Pluto nu vänder direkt igen så tar du nya steg och känner en ny härlig kraft inom dig. Pluto är mäktig och din egen kraft förstärks nu.

 

Torsdag 7/10

I dag går Venus in i Skytten för att stanna där till 5/11. Skytten står för våra mål och drömmar, vår högre vision och vårt högre medvetande. Med Venus längtan efter harmoni så bidrar hon med att du lättare kan se ditt liv ur ett högre perspektiv och blicka in i framtiden. Skapa en vacker vision för dig och ditt liv. Du kan också en känna en längtan efter att få resa i väg till främmande platser och söka en större förståelse för dig själv och livet. Vad det gäller kärlek så är denna transit gynnsam för distansrelationer och en människa från ett annat land kan locka ditt hjärta!

 

Fredag 8/10

Solen konjunktion Mars i Vågen 15.05*:

Detta är en sån härlig transit som verkligen skapar en skjuts framåt i livet! Solen styr vår livskraft och Mars vår drivkraft och motivation! Så nu är det full fart framåt som gäller. Efter de nya mål du skrivit vid nymånen så kan du nu börja förverkliga din plan. Ta nya initiativ och satsa på att nå dit du vill.

 

Lördag 9/10

Solen konjunktion Merkurius R i Vågen på 16.35*:

I dag möts Solen och Merkurius, som är retrograd, i Vågen. En perfekt dag att samla ihop dina tankar. Det är också en härlig dag för kommunikation, att maila det där mailet som kanske har släpat efter eller att ringa och prata med någon du inte har pratat med på länge. Kärleken genomsyrar denna vecka så det är en perfekt tid att också prata om att fördjupa er relation nu. Bröllop på gång kanske?

 

Söndag 10/10

Merkurius R konjunktion Mars i Vågen 16.16*:

Veckan erbjuder verkligen så mycket härliga tankar, idéer och planer. Se till att sammanfatta dessa. Se det som att veckan är en virvelvind av tankar och idéer och nu kan det vara perfekt att sammanfatta och att skriva ner allt som du tänkt under veckan. Vad motiverar dig framåt? Vilka nya steg i livet tar du? Hur ser ditt liv ut om ett halvår? Skriv ner och planera så kommer du ta dig dit du längtar!

 

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit.

Är du intresserad av att leva mer magiskt, stärka din intuiton och skapa spännande ritualer? Här kan du läsa om min nya webbkurs "Skapa mer magi i ditt liv".

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg och titta in på min hemsida.


Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

 

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.