3 kristaller som passar Väduren

Väduren är glad, entusiastisk och lekfull. Energin tycks aldrig sina hos detta eldiga tecken. Just därför passar vissa kristaller extra bra för väduren som ibland kan behöva lugna sinnet och ladda batterierna. Bergkristall boostar hela energisystemet, röd jaspis ger kraft och styrka och korall fyller det känslomässiga behovet.

Text: Kristallrummet, Anna Flodberg
Foto: Kristallrummet, Shutterstock

Det här är Väduren:

De som är födda i Väduren är riktiga energiknippen och har en förmåga att vara överallt på en och samma gång. De är födda ledare och krigare, något som kan förklaras av att Väduren styrs av planeten mars, krigets planet. Passion, livskraft och mod är nyckelord för eldtecknet Väduren. Vädurar är spontana, lekfulla och temperamentsfulla och passande kristaller för tecknet är de som lugnar sinnet och ger ny energi.

3 kristaller som passar Väduren:

 

20210326jaspis1500.jpg

Röd jaspis

Är en typ av kvarts och en vanlig sten på jorden. Den röda jaspisen ger gärna sin kraft till Vädurens ledarförmåga och entreprenörskap.

Egenskaper: Tillförsikt till vår egen väg genom livet och till universums skapande kraft är den röda jaspisens signum. Känn de grundande vibrationerna av kraft, styrka och mod när du håller i en röd jaspis.

Det här är röd jaspis: Stöder oss genom livets naturliga processer såsom graviditet, födelse, pubertet och åldrande. Det indianska ordet för röd jaspis betyder ”regnbringare” och den användes i ceremonier för att be om regn.

Chakra: Rotchakrat.

 

20210326korall1500.jpg

Korall

Är planeten Mars sten. Den bär med sig havets styrka och lust och ger healing för obesvarad kärlek och bitterhet. Den är både ömtålig och stark sam tidigt.

Egenskaper: Läker emotionella sår från obesvarad eller förnekad kärlek och den hjälper oss också med sexuella och emotionella problem i relationer då den förbinder det känslomässiga med det kroppsliga.

Det här är korall: Hjälper oss att  se vad som verkligen är våra genuina behov och vad som gynnar oss – och vad som inte är bra för oss. Vill hjälpa oss att leva nära våra autentiska behov, vara sårbara och samtidigt starka.

Chakra: Bas och navel.

 

20210326bergskristallNY1500.jpg

Bergkristall

Ger klarhet, tydlighet, boostar hela energisystemet och höjer medvetandenivån och känslan av vakenhet.

Egenskaper: Sägs vara en länk mellan de himmelska stjärnornas energi och våra själar. Bergkristallens energi symboliserar klarhet, vakenhet, balans och samklang. Den sägs harmonisera och sammanlänka vårt medvetande och vår närvaro med universums existentiella kraft.

Det här är bergkristall: Det finns många olika typer och former av bergkristall som används av healers på olika sätt. Håller du en klar bergkristall i solljuset får du en regnbåge.

Chakra: Alla chakran.

 

Alla kristaller hittar du hos Kristallrummet

 

Visste du att ...

• Bergkristall är den mest kraftfulla healingstenen av alla kristaller.

• Om du lägger en röd jaspis under kudden hjälper den dig att minnas dina drömmar.

• Förr trodde man att korallstenen förhindrade olyckor och skyddade mot hudsjukdomar om den bars nära kroppen.

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Läs mer

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.