3 kristaller som boostar Skytten med positiva energier

Söker du efter äventyr, ska du umgås med en Skytt. De är oberoende och nyfikna och hittar alltid en ny väg till jobbet. En utmaning för Skyttar kan vara deras stundtals bristande självförtroende och överentusiasm. Men med stöd av kristaller som citrin, turkos och hematit får de hjälp att grunda sig och boosta med positiva energier.

Text: Kristallrummet, Anna Flodberg
Foto: Kristallrummet, Getty Images

Det här är Skytten

Äventyrlighet, oberoende och nyfikenhet beskriver detta eldtecken. Skyttar kan också vara lite slarviga, men det glöms lätt bort eftersom deras entusiasm och utåtriktade energi får oss att glömma de små detaljerna.

Skytten är styrd av planeten Jupiter som står för expansion, glädje, lycka, ideal och drömmar om en bättre framtid. Utmaningen för Skytten ligger i att vara grundad, ta det lugnt och inte vara offer för sina ideal utan se sakligt på omvärlden.

3 kristaller som passar Skytten

20211125-Hematit1500.jpg

Hematit

Dess lugnande närvaro är perfekt för en överstimulerad Skytt som behöver lära sig att slappna av och stå med båda fötterna på jorden.

Egenskaper: Kallas ibland intellektets eller sinnets sten. Hjälper oss att komma ner på jorden och ”sortera ut” saker i våra tankar. Den är avstressande, skyddande och stärker problemlösning. Står också för balans mellan yin och yang, manligt och kvinnligt.

Det här är hematit: Förekommer rikligt i våra malmrika berg i Sverige. Kallas även blodsten då vattnet blir blodfärgat när man slipar stenen.

Chakra: Bas.

 

20211125-Turkos-1500.jpg

Turkos

Turkos är decembers månadssten och en av Skyttarnas älsklingsstenar. Dess energi ger Skytten kontakt med sina drömmar och visioner.

Egenskaper: Vördnad inför livet, kärleken och helheten. Sägs stå i förbund med himlen och stöder dig att utveckla integritet och stå för dina ord. Fungerar också som en skyddande och stödjande guide genom det omedvetna.

Det här är turkos: Finns framförallt i USA, Indien, Tibet och Kina. Den mest eftersökta turkosen i USA heter ”Sleeping beauty”.

Chakra: Hals och lyckopunkten.

 

20211125-Citrin1500.jpg

Citrin

Skyttens självförtroende vacklar gans- ka lätt om saker inte blir som hen har tänkt sig. Citrin är därför en perfekt vän när självkänslan sviktar.

Egenskaper: Citrin är en glad och positiv sten som stimulerar oss att se det ljusa i tillvaron. Den hjälper oss att komma till uttryck i sociala sammanhang, ha roligt, skratta och leka. Citrin är intellektets och den uttrycksfulla personlighetens sten och budskapet är: ”Du strålar.”

Det här är citrin: En kvarts. Den är nära släkt med både bergkristall och ametist. Det är järn i ametist och citrin som ger stenarna sina färger. Järnet gulnar vid stark hetta.

Chakra: Solarplexus.

 

Alla kristaller hittar du hos Kristallrummet

 

Visste du att ...

  • Turkos har använts av både nordamerikanska indianer och tibetanska shamaner för sina skyddande och andliga egenskaper.
  • Citrin kallas för kristallvärldens egen lilla C-vitamin eftersom den är fylld av power och peppar dig med energi.
  • Hematit sägs hjälpa sår och skador att läka snabbare, samt stoppa blödningar.

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.