3 kristaller som stärker och boostar Kräftan

Familjen betyder allt för Kräftan, som gärna tar på sig rollen som beskyddaren, föräldern och bevakaren. Ett varmt känsloliv är hög prio hos detta vattentecken. För att stärka Kräftans intuition och trygghet ger karneol, sötvattenspärlor och regnbågsmånsten fina energier.

Text: Kristallrummet, Anna Flodberg
Foto: Kristallrummet, TT, Getty Images

Det här är Kräftan

Ett vattentecken som söker trygghet, närhet och kärlek. Kräftorna är givmilda, känslosamma och bryr sig om sin familj och sina nära vänner. De är på topp när de skapar, förskönar och bonar om sitt hem så att familj och vänner kan trivas och må bra där. Kräftorna kan vara väldigt känsliga och påverkas lätt av andra människor. De behöver därför positiv feedback och att få känna sig bejakade. Utmaningen för Kräftan är att inte förlora sitt perspektiv och fastna i sina känslor.

3 kristaller som passar Kräftan:

 

20210623-Karneol-1500.jpg

Karneol

Ger Kräftan energi att lyssna på sin magkänsla. Kräftans känslighet och att den är så mån om alla andra kan göra att den lyssnar mer på andras känslor än sina egna.

Egenskaper: Intimitet, aptit på livet, oxytocin. En sten för kreativitet, mod och styrka. Den hjälper livslusten att blomstra och komma till sin kreativa potential. Skyddar mot avundsjuka, rädsla och hat och hjälper oss att släppa sorg och ledsamheter. Budskapet den förmedlar är: Lev din kärlek och lust!

Det här är karneol: En kvarts från Indien.

Chakra: Navel.

 

20210623-Mansten-1500.jpg

Regnbågsmånsten

Stenens signum är tacksamheten inför livet. När Kräftan är i kontakt med sitt känsloliv och känner sig trygg är lyckan och lycksalighet nära.

Egenskaper: Lycksalighet, gudinnans kraft, mirakel. Stenens magiska och livsbejakande energi sätter dig i kontakt med känslor av förväntan eller att ivrigt önska dig något ifrån hjärtat.

Det här är regnbågsmånsten: Ett fältspat med ett sagolikt blå skimmer som kan skifta till regnbågar.

Chakra: Alla.

 

20210623-Parlemor-1500.jpg

Pärlemor & sötvattenspärlor

Ger oss energin som den omfamnande och beskyddande modern.

Egenskaper: Andlig vägledning, känslomässig läkning, moderskap. Pärlor är stjärnor födda ur oceanens djup. De för med sig andlig vägledning, uppriktighet och sanning. Pärlor och pärlemor symboliserar renhet, ärlighet och oskuldsfullhet.

Det här är pärlemor & sötvattenspärlor: Pärlemor är det skydd som snäckan skapar på insidan av sitt skal för att skydda sin ömtåliga kropp. Pärlan skapas av snäckan då ett sandkorn fastnar mellan skalet och kroppen.

Chakra: Hjässa.

 

Alla kristaller hittar du hos Kristallrummet

 

Visste du att ...

• Karneol sägs öka både sexlusten och fertiliteten hos både män och kvinnor. Den sägs också skydda mot missfall.

• Sötvattenspärlor ger kärlek, pengar, beskydd och tur.

• Regnbågsmånsten är den perfekta stenen om du vill börja om och möta nya livsstilsförändringar och kapitel i ditt liv.

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Läs mer

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.