3 kristaller som hjälper Fisken att bli sitt bästa jag

Fiskarna är ett mycket omhändertagande och empatiskt tecken. De vill få alla att må bra, och glömmer därför bort sig själva ibland. För att landa och hitta sitt flow är kristallerna turkos, celestin och fluorit utmärkta val för att hitta andlig balans.

Text: Anna Flodberg
Foto: Shutterstock/TT

Det här är Fiskarna:

Fiskarna är ett vattentecken, som innebär att de har stor empatisk förmåga och rikt känsloliv. De har en stor intuitiv förmåga och är ofta väldigt konstnärligt lagda. Fiskarna värdesätter relationer och älskar att vara omringade av vänner och familj. De är av naturen vänliga, omhändertagande och alltid redo att hjälpa andra. En Fisk mår som bäst när hen får andra att må bra. Med hjälp av rätt kristaller kan Fisken lära sig att lyssna inåt, varva ner och harmonisera med sig själv.

3 kristaller som passar Fiskarna:

20210225Turkos1500.jpg

Turkos

Passar Fiskarna för att den representerar himlen, visdom och kontakt med det gudomliga. Turkos är en av de mest älskade stenarna.

Egenskaper: Integritet, sympatisk, kärleksfull, andlig, passionerad och känslostyrd.

Det här är turkos: Sägs vara en andlig läkare som ger frid i sinnet. Den kan också fungera som en skyddande och stödjande guide genom det omedvetna. Stenen har länge använts av både den nordamerikanska ursprungsbefolkningen och tibetanska shamaner för sina skyddande och andliga egenskaper.

Chakra: Hjässa, hals, lyckopunkten.

 

20210225Fluorit1500.jpg

Fluorit

Är flödets sten (flow) som alla Fiskar älskar och vill leva i. Den finns även i lila som är lite av Fiskarnas färg tillsammans med den ljust turkosa färgen.

Egenskaper: Flöde, förändring och kreativitet.

Det här är fluorit: Hjälper oss med koncentrationen och stimulerar kreativitet. Använd fluorit när du vill leva i flow, vara i förändring och bejaka flödet i alla aspekter av livet.

Chakra: Hjärta, hals och panna beroende på färg.

 

20210225Celestin1500.jpg

Celestin

Är i kontakt med änglar och är även Neptunus sten (Fiskarnas planet). Dess ljusblå färg skänker lugn och harmoni. Celestin används för att rena auran och är även en stark healingsten.

Egenskaper: Ger ljus och hopp i tider av tung misströstan och skänker lugn och harmoni.

Det här är celestin: Det sägs att de goda feerna som för med sig lycka, framgång och lycksalighet bor i stenen. Är en riktigt bra presentsten när du med respekt och kärlek önskar någon lycka och framgång.

Chakra: Hals.

 

Visste du att ...

  • Navajofolket trodde att ädelstenen turkos var bitar av himlen som hade fallit till jorden.
  • Fluorit är den optimala kristallen för alla som pluggar då den hjälper oss att vara fokuserade, motiverade och oblockerade i vårt sinne.
  • Vid meditation med celestin är det lättare att ta emot budskap från änglarna.

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Fler artiklar

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.