Stor poddguide: Här är 8 svenska poddar om andlighet att lyssna på under 2022

Häxor, medier, naturprästinnor, kända programledare och författare. Det svenska smörgåsbordet med andliga poddar är lika brett och brokigt som andligheten själv. Nära har listat åtta poddar om andlighet.

Text: Tia Jumbe
Foto: Getty Images

I takt med att den svenska andligheten expanderar kommer också allt fler poddar om andlighet på svenska. Behovet av att prata om och lyssna på samtal om andlighet är stort!

Nyligen presenterade vi vår egen Benny Rosenqvist och Helena-Magdalena Ivekrans-Nätts podd om inre resor, medialitet, intuition och hur vi kan utveckla våra mediala sidor. Men det finns mer att utforska!

Det är som sagt ett både brett och brokigt smörgåsbord som dukas upp framför den som vill lyssna på samtal om andlighet på svenska. Det går att ta del av allt från veckoastro och konkreta tips på hur vi kan utveckla våra andliga sidor och häxritualer, via rappt snack à la kommersiell radio, till djupare och långsammare samtal om vad andlighet innebär och hur vi kan leva ett andligt liv i vår vardag.

8 svenska poddar om andlighet

Mediumpodden

Samtal mellan mediet Camilla Elfving och Vivi Linde om allt ifrån häxprocesser och ritualer till veckoastro/tarot och ritualer, attraktionslagen och tips och råd för en andlig livsstil. Podden innehåller också intervjuer med andra andliga och mediala personligheter.

Programledare: Vivi Linde och Camilla Elfving

Startade: 18 november 2018

Antal avsnitt: Över 100

Längd på avsnitten: Olika, 30–70 minuter

Lyssna på Mediumpodden här

Holy Crap Podcast

Intervjuer med yogalärare, andliga och mediala profiler blandas med kortare avsnitt där olika andliga fenomen så som astrologi förklaras, och mer personliga inslag kring programledarnas andliga liv.

Programledare: Amanda Miklin och Mathilda Ritzén

Startade: 25 november 2019

Antal avsnitt: Över 100

Längd på avsnitten: 20–70 min

Lyssna på Holy Crap Podcast här

Så in i själen

Agneta Sjödin pratar andlighet, hälsa och livsresor med olika gäster och profiler inom andlighet och välmående, så som Bob Hansson, Mia Törnblom, Malin Berghagen och prinsessan Märta Louise.

Programledare: Agneta Sjödin

Startade: 8 december 2020

Antal avsnitt: 52

Längd på avsnitten: 30–60 minuter

Lyssna på Så in i själen här

Inre & Yttre Resor

Näras egna Benny Rosenqvist och Helena-Magdalena Ivekrans-Nätts podd om inre resor, medialitet, intuition och hur vi kan utveckla våra mediala sidor. Podden blandar avsnitt med samtal mellan programledarna och samtal med gäster så som Agneta Sjödin, Malin Berghagen och Christer Botéus.

Programledare: Benny Rosenqvist och Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt

Startade: 2 juli 2021

Antal avsnitt: 19

Längd på avsnitten: Cirka 30–40 minuter

Lyssna på Inre & Yttre Resor här

Övernaturligtvis

Det här är tv-kända mediet Serafia Andersson från programmet Spökjakts (Discovery+) podcast, som hon har tillsammans med Victoria Johansson och Marcus Blomgren. Podden bjuder på samtal om husrensningar, hur man hittar sin spirituella guide,
häxeri och ritualer.

Programledare: Serafia Andersson, Victoria Johansson och Marcus Blomgren

Startade: 26 augusti 2021

Antal avsnitt: 10

Längd på avsnitten: 30–60 min

Lyssna på Övernaturligtvis här

Förmödrars makt

En kraftfull podcast om magi, ceremonier, feminism och häxkonst, med fokus på jorden, rättvisa och jämlikhet. Framför allt samtal mellan programledarna, men även vissa intervjuer med andliga personer.

Programledare: Rebecca Tiger och Elin Bååth

Startade: 16 oktober 2020

Antal avsnitt: 28

Längd på avsnitten: 60–90 min

Lyssna på Förmördras makt här

Häxtimmen

En guide till det ockultas comeback! Programledarna Agnes Grefberg Braunerhielm och Ebba Bjelkholm utforskar tillsammans och med gäster den moderna häxan och blandar prat om mystik, andlighet, feminism, tarot och astrologi – och hur du hittar din inre häxa!

Programledare: Agnes Grefberg Braunerhielm och Ebba Bjelkholm

Startade: 14 februari 2021

Antal avsnitt: 34

Längd på avsnitten: 30–70 min

Lyssna på Häxtimmen här

På yttersta grenen

Långsamma samtal om livet, andlighet och kärlek, att vandra hjärtats väg och följa flödet. Podden föddes när Lillemor och Helena ville bjuda in andra till de samtal som de brukade ha när de träffades.

Programledare: Helena Omfors och Lillemor Groth

Startade: 19 september 2020

Antal avsnitt: 20

Längd på avsnitten: 30–60 minuter

Lyssna på På yttersta grenen här

Läs mer

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.