Marita fick svar av Pierre Hesselbrandt: Varenda detalj stämmer

I Nära nr 7, 2022, skrev Marita Adamsson en fråga till Pierre Hesselbrandts spalt. Hon bad Pierre kontakta Christer, hennes älskade livspartner som gått över till Andra sidan. Pierre fick kontakt med Christer och tillsammans förmedlade de en rad klockrena detaljer ...

Text: Paulina Holkenberg
Foto: Privata, Pernilla Wahlman

Från Fråga Pierre, nr 07, 2022:

Din man är med Roffe på Andra sidan

Hej Pierre!

Önskar innerligt att få ett budskap från min älskade man Christer. Saknar honom oerhört mycket. Vi hade så många planer för vad vi skulle göra i framtiden som pensionärer.

Kram Marita

Pierre svarar:

Hej Marita!

Jag kopplar upp mig och önskar kontakt, men jag vet inte om det är rätt man som framträder. Han är i 65-årsåldern. Han ger mig metallsmak i munnen av mediciner. Jag blir osäker på om det är cancer.

Han visar mig något om ”Spången” eller ”Spånga” och sa att år 1970 var han lycklig med ring på fingret. Sedan lämnade han innan midsommarstången uppställdes på något vis.

Han har en hund med sig på Andra sidan och sedan ska jag hälsa att han har träffat Roffe och de har det bra. Hoppas att du kan förstå detta. Skriv gärna till Paulina på Nära och bekräfta i så fall: paulina@tidningennara.se

Kram Pierre

20221031-Pierre-Hesselbrandt.jpg- Wow, vad häftigt! När jag fick läsa återkopplingen på det här svaret blev jag väldigt berörd. Jag vet inte vem den här kvinnan är, men jag kände av anden väldigt tydligt, säger Pierre.

 

Jag trodde aldrig att just mitt brev skulle besvaras, säger Marita Adamsson när hon och chefredaktör Paulina Holkenberg pratas vid på telefon. Mitt, av alla hundratals brev och mejl som skickas till Pierre!

– När jag läste rubriken tänkte jag, TÄNK om det kan vara min fråga. Och sen läste jag svaret, flera gånger. Varenda detalj stämmer, allt!

LÄS ÄVEN: Pierre Hesselbrandt om mediala barn: Alltför många föräldrar har viftat bort det här

Christer och Marita träffades i unga tonåren. Förlovade sig när Marita var 19 år och gifte sig ett år senare, 1970 i Spånga kyrka, precis som Pierre skriver i sitt svar: ”Han visar mig ’spången’ eller ’spånga’ och sa att 1970 var jag lycklig med ring på fingret”. Senare på hösten samma år föddes även dottern Anette.

I över 50 år fick de leva tillsammans, innan cancern tog Christers liv.

– Som alla andra äktenskap var det ju upp och ner, men vi var väldigt lyckliga och skrattade mycket tillsammans. Och såg till att vara involverade i varandras intressen, berättar Marita.

20221031-christer.jpgChrister var en väldigt kärleksfull man som ofta gav komplimanger.

– Christer var en otroligt kärleksfull person. Jag tror aldrig jag kommer få så många komplimanger igen, som jag fick av Christer. Han såg alla människor och kunde ta människor på rätt sätt. Han jobbade som lagerchef och jag minns att HR-chefen kallade in honom för att förhöra sig om hur han kunde få så bra betyg från sina anställda. Så han var väldigt omtyckt!

Känner en speciell doft

Men andlighet var inget Christer trodde på.

– När jag och Anette satt och pratade ibland kunde Christer säga: ”Ni med ert ’flum flum’”. Kanske att Christer ansträngde sig lite extra när Pierre fick kontakt, för att visa att han hade fel om livet efter döden, säger Marita.

Den 4 juli 2013, på barnbarnet Amandas födelsedag, fick Christer och Marita sjukdomsbeskedet.

– Det var svårt att försöka hålla masken och inte förstöra hennes dag, berättar Marita kärleksfullt.

LÄS ÄVEN: Pierres svar stämde: Nu tror även min sambo på Andra sidan

Det kommande året åkte Christer och Marita skytteltrafik mellan Akademiska sjukhuset i Uppsala och villan i Bålsta. Christer genomgick nio tuffa cellgiftsbehandlingar för sin cancer och kämpade med alla biverkningar.

– Men knappt ett år senare dog han, den 15 juni 2014, alltså strax före midsommar, 66 år gammal, precis som Pierre förmedlade.

– Sorgen försvinner aldrig, men det blir lättare och lättare och de små tecken jag får ger mig hopp.

20221031-pierres-svar-stamde-800.jpgTre kvinnor Christer var väldigt stolt över! Dottern Anette, barnbarnet Amanda och hustrun Marita.

Sedan Christers bortgång har Marita känt av hans närvaro flera gånger.

Marita berättar att hon känner en speciell doft när Christer är i närheten och om en gång när hon var i bottenlös sorg och bestämde sig för att gå ner till centrum för att skingra tankarna.

– Jag minns att jag tänkte: ”Hur kan allt bara fortsätta. Hur kan folk skratta och leva vidare?” Men det är ju så det är. När jag gick hem upptäckte jag en vit fjäder framför mig. Så gick jag 20 meter till och såg en till fjäder. Jag stannade och sa högt för mig själv: ”Om det är du, Christer, då kan du väl bekräfta det genom att lägga ut fjädrar hela vägen upp till huset?” Och ja, backen upp, de 200 meterna till huset, följdes av vita fjädrar…

Såg Christers ande

Marita berättar om en till händelse som hon inte kan tvivla på.

– Jag och min dotter Anette satt och tittade på en serie på min iPad en kväll. Framför oss var det fönster från golv till tak. Och plötsligt ser jag någon stå utanför. Jag tittar upp och ser då Christer i arbetskläder, precis som han såg ut när han jobbade i trädgården. Jag sa till Anette :”Titta, titta fort!” Och hon såg också Christer! Jag sprang mot altanen för att öppna dörren, men då försvann han i tomma intet.

– Jag sa till Anette att det var tur att hon var här och såg samma sak, för annars hade jag börjat tvivla på mig själv.

Hur var det då med Roffe som Christer har träffat på Andra sidan?

20221031-peirres-svar-tatuering.jpgAmanda har gjort en tatuering för att hylla sin morfar. ” Du och jag, morfar!” och ”Du och jag, Amanda!” var någonting som de alltid sa till varandra. Datumen står för tiden de fick tillsammans här på jorden.

– Jo, en dag när jag åkte taxi till tågstationen pratade jag med chauffören som berättade om en otroligt duktig snickare. Det hade inte blivit mycket gjort i huset under året som Christer var sjuk och vanligtvis är jag inte så snabb i tanken men jag lämnade mina kontaktuppgifter och bad chauffören lämna dem till snickaren.

– Några dagar senare ringde Roffe. Han hjälpte mig med det jag behövde hjälp med i huset och han blev sedan en nära vän till familjen. En sådan person som det känns som man har känt i evig tid.

LÄS ÄVEN: Efter Pierres svar: "Nu vet vi att vår dotter är med oss"

– Tyvärr drabbades även Roffe av cancer och gick bort. Allt detta hände efter att Christer gått över. Så att Pierre skriver att Christer nu har träffat Roffe på Andra sidan är ju helt otroligt!

Och även hunden, som Pierre nämner, vet Marita vem det är. Det är Anettes hund Malte, som också är på Andra sidan.

– Jag är så otroligt tacksam över svaret. Jag behöver inte bekräftelsen att det inte tar slut, för det vet jag, men jag vill ändå ha den hela tiden!

Vill du också ha svar av Pierre Hesselbrandt?

Du kan fråga om relationer, eller om något känns tungt och du behöver lite vägledning. De frågor som besvaras publiceras i tidningen.

Adressen är Tidningen Nära, ”Pierre”, Story House Egmont, 205 07 Malmö. Du kan också mejla till pierre@tidningennara.se Försök hålla din fråga kort. 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.