Pierre Hesselbrandt: Vi är här för att lära oss!

Pierre ”Allround Spirit” Hesselbrandt hade en jobbig uppväxt och hamnade i destruktivt sällskap. Men han valde den andliga vägen. Med hjälp av sin medialitet och livserfarenhet hoppas han nu kunna ge råd åt andra, så att de också kommer på rätt spår i livet.

Text: Lovisa Granberg
Foto: Marie-Therese Karlberg

Pierre Hesselbrandt är uppvuxen i en förort till Stockholm, han berättar att hans föräldrar skilde sig när han var i femårsåldern.
– Pappa kunde inte ta hand om mig och jag mådde inte heller bra av att bo hos mamma och hennes nye man, berättar han. Det gjorde att jag till och från under cirka tio års tid istället bodde hos min mormor.

Under skoltiden upplevde Pierre sig mobbad på grund av detta. Han blev nästan aldrig vald när barnen skulle spela fotboll och han kallades för ”mormors gull”, vilket han inte alls tyckte om.
Sin medialitet blev Pierre varse om i tioårsåldern då något märkligt inträffade en morgon när han skulle till skolan. Han rullade ut sin mintgröna metallicfärgade cykel från garaget, som så många morgnar förr, och vinkade till den glada tanten i grannhuset.

Plötsligt händer något inom honom.
– När jag tittar åt sidan ser jag, i svartvitt, en ambulans och hur tanten ligger på britsen. De drar en filt över henne, vilket jag uppfattar som att hon avlider, minns han.
Synen var väldigt förvirrande för Pierre, eftersom damen verkade kärnfrisk. Men tre dagar senare får han se samma scenario igen, denna gång på riktigt. Den svartvita filmsnutten i hans huvud, hade varit en glimt av framtiden.

– Jag berättade om det här för mormor, men blev inte riktigt trodd. Det var jobbigt, för jag visste vad jag sett, understryker han.
– Jag förstår idag att mormor nog ville skydda mig, för att jag inte skulle bli utmålad som ett ”freak”.
Som 16-åring började Pierre styrketräna på gym. Fastän han nu var stor, ville han bli ännu större och starkare. Han medger att han under två omgångar till och med tog dopingpreparat.

– I brist på viss kärlek, jag saknade mina föräldrar som jag inte träffade tillräckligt, så försökte jag hitta egna sätt att få kärlek, förklarar Pierre. Jag byggde in mina känslor i muskler.

Självförtroendet växte ikapp med att muskel-massan ökade, plötsligt gick Pierre från att vara mobbad till att bli populär. I samma veva blev han förälskad och skaffade flickvän.

Tack vare förhållandet fick han för första gången kontakt med healing, eftersom flickvännens mamma var healer. Pierre var ofta överspänd i kroppen och efter att ha sträckt sig rejält erbjöds han en healingbehandling. Mamman hade en infraröd värmeplatta och Pierre trodde att det var den som gjorde jobbet.

– Men när jag öppnade ögonen låg den infraröda grejen på en stol.
– Jag minns att jag tänkte: ”Hur har det här gått till?” För jag tyckte jag blivit bättre i ryggen. Det var mitt första möte med healing och det var jättehäftigt, för jag trodde absolut inte på sånt! Men både spänningar och negativ energi hade släppt.

Medial och medberoende

Pierres medialitet gick på sparlåga fram till 1996, då det började spöka hemma hos honom. En kväll såg han sin döde bror som begått självmord två år tidigare.
– Jag och tjejen såg honom nästan lika tydligt som en människa i fysisk form. Efter det blev det som en kris för mig, jag sprang på krogen och försökte dölja min sorg.

Han berättar att det i den innekrets han umgicks i förekom droger, de tog kokain.
– Jag provade, men jag mådde bara dåligt. Jag kände att det inte var något för mig. Jag behöver inte knark för att prata med tjejer och våga visa känslor. Men jag har förstått att många av dem jag umgicks med inte kunde uttrycka sina känslor.

– Däremot vet jag nu, eftersom jag gått i terapi, att jag faktiskt var medberoende. Så jag vet hur svårt det kan vara när man gärna vill hjälpa någon.

Men oavsett om det gäller att hjälpa någon att till exempel sluta knarka, sluta dricka eller sluta spela, så kan vi inte hjälpa någon som inte själv vill förändra sig, menar Pierre.
Efter att ha sett sin döde bror stängde han än en gång ner sin medialitet under lång tid.
– Många mediala förnekar sin gåva, de som har vetskap om den kanske tycker att den är en börda, säger han. Och ibland är det tufft att våga stå upp för sin medialitet, andlighet och tro.

Så en dag hade mediet Iris Hall kurs i Pierres nya hemstad Gävle. Han gick dit och Iris blev Pierres mentor, hon lärde honom att kontrollera sin medialitet.

– Det går att säga nej till information om folk som dör och istället få information om kärlek, jobb, roliga resor och sånt som får en att må bra, framhåller han.

Plötsligt tar livet en tvär vändning igen. I januari 2007, på väg hem från en inspelning av TV-programmmet ”Akademin för det okända”, får Pierre sladd på sin bil och kör ner i diket. Han kliver helt oskadd ut ur sin totalkvaddade bil, till räddningspersonalens stora förvåning efteråt.
– Jag fick en rejäl dos andekontakt. Jag blev omsluten av enormt mycket kärlek, energi och styrka, beskriver han. Denna ”kontakt-boost” eller hjälp önskar jag alla människor och djur, dock inte genom att krocka så klart.

– Jag tror att alla har någon med sig likt änglavakt, så du är aldrig helt ensam. Men det är inte alltid det finns tillfälle att känna det, på grund av vår stressiga miljö.

Väg till välbefinnande

Pierre kallar sig ibland för ”Allround Spirit”, ett alias som han fått eftersom han ses som en mångfasetterad allkonstnär. De senaste tio åren har han fått höra att han är som en ”allround”-krydda, som passar in lite överallt.
– Jag umgås med folk på krogen och i MC-klubbar, men har även varit på middag med kungligheter. Så kontrasterna är ganska stora i mitt liv, förklarar han.

Pierre, som tidigare arbetat på krogar och som personlig assistent, sysslar idag med personlig och medial utveckling. Han coachar, föreläser och håller i kurser.

Många grabbar går på Pierres kurser, en del av dem har ändrat livssyn efter att ha träffat honom.
– Killar har slutat med kriminella handlingar efter att de varit på seans hos mig, eftersom det kommit någon ande som berättat hemliga saker som garanterat bara de vet. Dessa detaljrika bevis från andevärlden stävjar deras eventuellt skeptiska sida.

Pierre brukar även passa på att fråga den kriminelle ”Hur vill du leva idag?”, på så vis hoppas han så ett frö hos personen att en förändring är möjlig.
– Jag talar inte illa om den kriminelle personen som kommer på sittning, men jag fördömer kriminella handlingar. Och ofta vill de kriminella kanske förändras, men vet inte hur de ska göra.

Pierre önskar att vi människor börjar visa varandra mer empati.

– Jag har inte varit Guds bästa barn, men ej heller Guds sämsta. Alla människor kan bättra sig, vi måste ge folk både en andra och en tredje chans i livet. Om vi har en massa fördomar, hur ska de som haft det jobbigt våga bättra sig då? Jag försöker därför att inte fördöma någon.

– Nu vågar jag vara mig själv, en mjuk tuffing, säger Pierre Hesselbrandt. Jag har kvar de biker-polare som accepterar mitt jobb som medium.

Pierre poängterar att för att känna inre välbefinnande är det viktigt med både personlig och medial utveckling, samt att bryta sina destruktiva mönster.
– Tro mig, jag var inte den bästa på det för några år sen, men ingen är perfekt och vi är här för att lära oss!
– Umgås du med destruktiva personer drar du sånt till dig, förklarar han. Om jag till exempel umgås med fanatiska ishockey-supportrar kan mycket handla om att tycka illa om de andra lagen.

Han tycker att vi istället bör lägga vår energi på positiv utveckling.
– Om du upplever att allt bara är skit, varför gör du det? Umgås du kanske bara med destruktiva stressiga människor, som ej vill känna in?

Återigen talar han av egen erfarenhet.
– Jag har blivit kallad ”bög” och ”tönt”, för att jag vågar vara känslig. Jag har gjort en stor förändring de senaste åren och bytt umgänge, eftersom de inte accepterade mig för den jag är.
– Och ju mer jag jobbat med mig själv, ju mer positiva förnimmelser har kommit till mig. Det är väldigt vanligt.

Pierre har tagit paus från sittningar och storseanser, eftersom han upplever att de tar enormt mycket kraft.
– Ibland läggs för mycket fokus på seanser, säger han. Några personer var på alla mina event och ”boostade upp” sig på det.

Han menar att en del går för mycket in i andligheten och poängterar att det inte får bli som att ingenting annat existerar.
– Du får inte glömma att det finns ett samhälle också, räkningar kan du exempelvis inte skita i för ”boom!” så kommer kronofogden.
– Jag tror det är viktigt att ha balans i det hela. Det har inte jag alltid haft heller.

Andlig måttlighet

Alkohol bör man exempelvis undvika vid andligt utövande tycker Pierre. Han förespråkar sundhet ihop med
andlighet och ger exempel på när det kan gå snett.
– Det finns de som sitter och dricker vin och lägger kort för att få till en seans. Jag har tyvärr själv gjort så några gånger förr om åren, men vad händer då? Jo, när du dricker alkohol så kanske du slappnar av och blir öppnare. Men du kan bli för öppen och få in andar som inte gått mot ljuset, som tar energi från dig.

Pierre säger att om du håller på så, kan du möta negativa energier och tankar vilka i sin tur kan leda till små depressioner, migrän och utbrändhet.
– Allt detta kan hända efter bara en kväll, påpekar han. Du kan dra till dig andar som inte gått mot ljuset. Sen får vi medier springa dit och rensa i tid och otid, om du inte själv lär dig att balansera och stänga av.

Han rekommenderar alla att hitta det egna inre lugnet och sin egen kraft med hjälp av meditation och motion, gärna ute i skog och mark. Att ladda batterierna är viktigt för att orka med samhällets och livets olika prövningar.
– Kropp och själ hör ihop! Nu menar jag inte att man ska bli värsta hälsofreaket, åter igen så gäller det att hitta balans. Lagom är inget dumt ord.

Pierre ser nu fram emot att få möjlighet att coacha er läsare i en egen spalt när i Nära.
– Det är jättekul att få vara en del av tidningen Nära och det känns bra att börja svara på frågor! Jag hoppas att även grabbar, pappor och tuffingar som haft det jobbigt mejlar och ventilerar sig.

Har du någon hälsning till Nära-läsarna?
– Ge aldrig upp! Glöm inte att tro på dig själv samt leva i nuet, det är viktigt. Till slut kommer solsken efter ett tags regnande. Ljus och värme till er alla!

5 tips från Pierre!

1. Storstäda bland dina vänner.
2. Välj dina vänner med omsorg.
3. Umgås med dem som ger dig energi, glädje och finns där för dig även när det blåser.
4. Våga sätta gränser och säga ”nej”.
5. Tänk på att du blir stärkt av människor som vill förändras till det bättre.

 

Fråga Pierre!

Nu startar Pierre Hesselbrandts egen sida här i Nära. Skriv till honom och fråga om relationer eller om det som känns tungt och där du behöver lite vägledning. Adressen
är Nära, ”Pierre”, Egmont Tidskrifter, 205 07 Malmö. Du kan också mejla din fråga till paulina@tidningennara.se. Döp då ditt mejl till ”Pierre”. De frågor som besvaras publiceras i tidningen framöver.


  

Fler artiklar

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.