Anna Strandlind: Vega är en bestämd liten dam

Anna Strandlind är mediet och friskvårdsinstruktören som har djuren extra nära hjärtat. Sedan barnsben har hon kommunicerat med både vilda och tama djur. Anna brinner för att hjälpa djurägare förstå sina husdjur bättre med hjälp av djurkommunikation!

Text: Anna Strandlind

Marita skickade in en bild på sin alpacka Vega. Anna berättar vad hon får till sig.

En bestämd liten dam

Vega är en självständig alpacka som är bestämd, trygg och bestämmer i flocken. Hon är tydlig med detta. Hon gillar inte att bli klippt men det är skönt efteråt. Hon berättar om klor och att det är ett nytt sätt? Jag förstår inte riktigt? Hon är stolt när hon gjorde det. Det känns som om det var något hjälpmedel som användes när hon klippte klorna men blir osäker. Hon berättar om en vän som jag uppfattar vara en hona som hon saknar speciellt, hon hade ett band till henne. Detta var inte nu men för ett tag sedan. Hon är så stolt och har stark integritet och är trygg. Hon vet vad hon vill.

Hon pratar om någon om heter Crio, jag förstår heller inte detta riktigt och sedan säger hon att det finns en saknad av något och jag uppfattar det som ett föl. Hon mår väldigt gott men har inte alltid varit hos Marita uppfattar jag det som. Hon tar också hand om sin hage och flock, jag får en känsla att hon ser detta som ett ”arbete” och sin uppgift. Hon gillar att lära sig saker. Hon vill gå ut och gå med Marita berättar hon. Det är bättre med magen nu får jag till mig och jag ser ett äppleträd, kanske det har varit för mycket äpplen eller något som har påverkat magen?

Hon är också stolt över sin ull! Hon berättar om en man som är runt henne som hon tycker om och hon vill vara mer med honom. Hon är stolt över Marita och tycker jättemycket om henne. Hon vill gärna lära sig saker och jag får till mig ”klicker”-träning men vet inte om man kan göra det med alpackor, men varför inte? Hon är en snäll men bestämd ”liten” dam med ett stort hjärta, hihi!

Ägaren Marita svarar

Att hon är självständig, har integritet och är bestämd stämmer och hon är ledaren i flocken. Vega gillar inte att bli klippt, det stämmer men vad bra att hon tycker det är skönt efteråt. Klorna förstår jag precis! Hon var först att få prova ett nytt hjälpmedel vi har när vi ska klippa deras klor och det är något nytt! Hihi!

Ja, vännen vet jag också vem hon menar, hon blev sjuk och dog. Vi köpte två nya efter det men det är ju bra att hon ändå mår gott idag. Namnet du får till dig är ”Cria”. Det betyder föl eller är namnet på en alpackas föl, hon har inte kunnat få ”föl”. Det stämmer också att hon inte alltid varit hos mig, bara i några år.

Och jag som har tänkt på att gå ut och gå med henne men inte gjort det. Det ska jag göra nu! Ja, det finns ett äppleträd och de äter massor. Hon stod och åt själv där ett tag när de trillade ner men nu är det flera alpackor som delar på äpplena. Mannen är min man och det är sant, han är på gården och fodrar och grejar och hon ser honom ofta men han är inte med dem på det sättet som jag är. Då ska jag hälsa honom det.

Jag har känt att det är något speciellt med Vega, från början och nu får jag bekräftat att det är sant. Jag vet att man kan klickerträna alpackor, jag har läst om det och jag ska kolla upp detta, vad roligt! Stort tack Anna! Jag är så tacksam!

 

Alpackan Vega

 

Vill du också ha hjälp att förstå ditt djur bättre?

Skicka en bild på ditt djur och skriv ner djurets namn och födelseår. Skriv också ditt namn och telefonnummer. Skicka bilden och den korta informationen (Anna vill inte ha någon övrig information).

Mejla: djurkommunikation@tidningennara.se

Skicka brev till: Djurkommunikation, Egmont Publishing, Tidningen Nära, 205 07 Malmö.

Alla brev och bilder som Anna väljer ut kommer att publiceras i Nära.

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.