FULLBOKAT – Andlig resa: Upptäck magiska Skottland med Benny och Nära

Skottland är verkligen ett land för dig som söker andligt uppvaknande. Den 1–6 oktober kan du uppleva hemsökta slott och mytomspunna platser tillsammans med Benny Rosenqvist. Det blir storseans, healing och vägledda meditationer, vi besöker anrika pubar och underhålls av säckpipsmusik. Välkommen till Skottland!

Text: Madeleine Walles
Foto: Shutterstock

Denna resa är fullbokad.

När hösten är som vackrast anordnar Nära, mediet Benny Rosenqvist och Go Slow Travel en resa till Skottland. Vi besöker slott där det spökar och historiska platser med starka energier.

Reseprogram: Andlig resa till Skottland

Söndag 1 oktober: Falkirk och The Helix Project

Vi flyger från Stockholm och Köpenhamn till Glasgow Edinburgh och möts av buss som tar oss till Falkirk och The Helix Project där två 30 meter höga hästhuvuden bildar monumentet The Kelpies. I mytologin är Kelpies vattenhästar som kan lura människor ner i djupt vatten. Efter fotostopp där fortsätter till Glasgow där vi tar in på ett centralt beläget hotell för två nätter. Välkomstmiddag. Benny leder oss in i en första meditation om att få bättre sömn.

Helix-Projct.jpgThe Helix Project.

Måndag 2 oktober: Stadsrundtur i Glasgow

Glasgow är en gammal keltisk stad med anor från 600-talet. Först under 1700-talet kom stadens blomstring, delvis som en viktig handelspartner med Nordamerika. Industrialiseringen och rederier vid floden Clyde gjorde Glasgow till en av världens största hamnstäder.

Under vår stadsrundtur besöker vi ett Community Center, (kan inte garanteras, beror på medlemmars närvaro) en sorts kyrka för spiritism och en kyrkogård, Necropolis, som är ett pampigt mästerverk av gotisk arkitektur. Lunch serveras på The Willow Tea Room, därefter åker vi den vackra vägen till Loch Lomond, Skottlands största sjö för en båttur. Enligt legenden ska druiden och barden Merlin ha levt som eremit i skogen vid Loch Lomond efter Kung Arthurs död. Föreläsning med Benny om healing. Utomhus om vädret tillåter, eller i bussen. Innan vi återvänder till Glasgow besöker vi ett destilleri för att smaka på lokal whisky. Ledig kväll.

Tisdag 3 oktober: Temple och Edinburgh

Vi lämnar Glasgow och reser österut mot området där de skotska korsriddarna höll till. Under bussresan leder Benny meditation för att hantera inre stress.

Tempelherreorden var en medeltida riddarorden som grundades för att skydda pilgrimer under deras resa till Jerusalem under korstågen på 1100-och 1200-talen. Vi stannar i Ballantrodoch, nuvarande Temple, som var den skotska huvudorten. Vid resterna av deras kyrka känner vi historiens vingslag. Om vädret tillåter blir det workshop här, vi övar på att ge healing åt varandra. I den närbelägna byn Roslin finner vi kapellet Rosslyn, berömt från boken och filmen Da Vinci-koden. Kapellet har en förseglad port som är omskriven sedan sekler, en möjlig plats för den heliga Graal, den bägare som Jesus enligt legenden drack ur vid den sista måltiden. Därefter användes bägaren för att samla upp Kristi blod medan han hängde på korset. Dagen avslutas i Skottlands huvudstad Edinburgh där vi bor två nätter.

Edinburg-Castle.jpgHemsökta Edinburgh Castle ligger högt på en kulle.

Förutom stadsrundtur med buss, vandrar vi på den kullerstensbelagda gatan Royal Mile som är just en engelsk mile lång. Den kantas av smala gränder, butiker och barer samt ett flertal sevärdheter. Vi besöker också Edinburgh Castle som dominerar staden med sitt läge högt uppe på en kulle. I slottet finns de skotska kronjuvelerna. Detta hemsökta slott från 1100-talet var tidigare fängelse och garnison in på 1900-talet, idag är det mest känt för hur mycket det spökar här. Besökare vittnar om ljud av trummor och säckpipor på nätterna och att de upplevt sig iakttagna och fysiskt berörda av andar.

Onsdag 4 oktober: Afternoon tea och arkeologiska sevärdheter

Vi åker över det Unescoskyddade ingenjörskonstverket Forthbron, en av Europas största hängbroar, på väg till Lundin Links. Här finns tre 5 meter höga röda sandstenar, troligtvis rester av en stencirkel från bronsåldern. Detta kan ha varit en ceremoniell plats för druider. Detta är en av de mest imponerande förhistoriska kvarlevorna i Skottland. Benny leder oss i en meditation för att gå tillbaka till tidigare liv. Därefter njuter vi av Afternoon Tea på slottet Balbirnie House, innan vi åker vidare till Balbirnie Stone Circle, en arkeologisk plats med åtta stenar i cirkel. Platsen är känd som Druidernas cirkel, här har en del gravfynd gjorts. Dagen i Druidens tecken avslutas med Dunino Den, en hemsökt plats som ofta förekommer i keltiska legender, en före detta offerplats. Här råder en mystisk och övernaturlig stämning. Ledig kväll. Meditation för att få bättre sömn.

Lundin-Links-Skottland.jpgFem meter höga sandstenar vid Lundin Links.

Torsdag 5 oktober: Hemsökta slott och storseans med Benny

Efter frukost beger vi oss mot byn Glamis och Glamis Castle, intagande och romantiskt men även ett av de mest hemsökta slotten i Skottland. Shakespeares Macbeth utspelar sig här. Slottet är drottning Elizabeths och drottningmoderns barndomshem samt prinsessan Margarets födelseplats. Vi fortsätter till Kirriemuir och JM Barries barndomshem. Det var han som skapade figuren Peter Pan. I Finding Neverland gestaltar Johnny Depps JM Barrie i filmen om hans liv. Vi bor på hotell i Dundee och här väntar avskedsmiddag och Bennys spännande storseans.

Fredag 6 oktober: Föreläsning och hemresa

Vi lämnar det forna kungariket Fife som med sin rika historia och spännande natur blev passande miljö för inspelningar av den populära tv-serien Outlander. Föreläsning av Benny om att nå sitt högre jag och transfer till flygplatsen för hemresa.

För bokning och mer information:

Datum: 1 – 6 oktober 2023.

Avresa: Med flyg från Stockholm och Köpenhamn.

Boende: 5 övernattningar på hotell med frukost.

Måltider: Tre middagar och en Afternoon Tea ingår.

Prisuppgift: 22 850 kr. Tillägg för enkelrum: 2 950 kr.

Bokning: Hos Lena Pålsson på Go Slow Travel, 076-639 90 70 eller lena@goslowtravel.com

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.