Andlig resa med Benny Rosenqvist: Följ med till magiska Marocko

I höst kan du följa med vårt medium Benny Rosenqvist på en sagolik resa till Marocko. Magi, andlighet, shopping och spännande historia väntar. Vi besöker Marrakech och Casablanca, upplever öknens vackra stjärnhimmel och äter lunch vid ett sagolikt vattenfall. I elva dagar förflyttar färger och dofter oss till en annan värld och Benny hjälper dig med din andliga utveckling!

Text: Madeleine Walles
Foto: Shutterstock

Vi lämnar höstkylan och flyger till värme och mystik. Benny och Nära tar dig med till Marocko och ett program späckat av upplevelser och magiska platser. Vi lovar en reseupplevelse utöver det vanliga, inte minst med Bennys medverkan och närvaro under hela resan!

Reseprogram Marocko 22 oktober – 1 november 2022

22 OKTOBER

Avresa med heldag i Köpenhamn

Vi reser från Arlanda till Köpenhamn med ett morgonplan och ni som reser från Stockholm får en härlig heldag i den danska huvudstaden! På kvällen flyger vi från Köpenhamn till Marrakech, vår buss tar oss till hotellet där vi bor två nätter.

 

23 OKTOBER

Den rosa staden Marrakech

Marrakech vid foten av de snötäckta Atlasbergen har fascinerat människor i århundraden. Efter frukost gör vi en stadspromenad bland rosa hus, monument och den myllrande medinan. På kryddmarknaden lär vi oss massor av allt gott som säljs och i de majestätiska ruinerna av Bahia Palatset känner Benny in historiens energier. Efter gemensam lunch på en takterrass i medinan, beger vi oss till trädgården Majorelle som ägts av Yves Saint Laurent. Vi ser märkliga kaktusar, palmer och höga bambubuskage. Efter vila på hotellet är det dags att bekanta sig med torget Djema-el-Fna med alla sina gycklare, sagoberättare, ormtjusare och vattenbärare. Som att vandra i Tusen och en natt!

20220316-Marocko-2-1500.jpgEn natt i öknen bjuder på magisk skymning och fantastisk soluppgång.

24 OKTOBER

Marknad, övernattning i öknen 

Vi lämnar Marrakech för att åka till frodiga Ourikadalen, vi besöker en berber-souk som tar oss 200 år tillbaka i tiden. Här bedrivs livlig handel av allt från får till kaftaner, grönsaker och oljor och alla är klädda i traditionella djellaba. Hemma hos berberfamiljen Mohammed och Fatima serveras vi hemlagat bröd, tomatsallad, honung, olivolja och mynta-te, allt egenproducerat. Vi kör sedan till Agafay-öknen, där väntar en oförglömlig natt i tält under Marockos stjärnhimmel. Benny håller workshop om hur du ökar din medialitet.

 

25 OKTOBER

Vacker natur med vattenfall

När vi ätit frukost fortsätter vi att njuta av den marockanska naturen, vi åker till Cascade de Ouzoud och vattenfallet som störtar i etapper från mer än 100 meters höjd i tre huvudströmmar. Vi håller utkik efter aporna som gärna kommer för att dricka i floden. Efter lunch på en restaurang vid vattenfallen åker vi till Bine Oudane, en av de största insjöarna i Marocko. Här äter vi middag på vårt hotell och Benny föreläser om natur och naturväsen, Moders Jords kraft samt leder meditation.

 

26 OKTOBER

Avkoppling, bad och spa

Nu får vi en heldag vid den vackra sjön som inbjuder till bad eller vandring, kanske spa på hotellet för den som önskar boka det. Benny lär oss healing – vi provar självhealing, att heala varandra och hitta vårt ”inre spa”. Vi äter gemensam lunch och middag.

20220316-Marocko-3-1500.jpgVi får uppleva förtrollande dofter och färger på en traditionell berber-souk.

27 OKTOBER

Bussresa till Fès

Vi reser mot Fès och färdas genom stora områden med stenek och olivträd. Vi stannar hos en producent för en olivoljeprovning. Under resan äter vi gemensam lunch och Benny bjuder på både skön meditation och andlig frågestund! Framåt kvällen når vi medeltidsstaden Fès där det serveras middag på hotellet.

 

28 OKTOBER

Basar som förtrollar

Fès är en av de äldsta kungliga huvudstäderna och enligt Unesco den bäst bevarade medeltidsstaden i världen. Här lockar medinan med puls och historia, det är som att förflyttas tillbaka till medeltiden. Basargator och skinnberedarnas kvarter känns förtrollande med sina starka färger och dofter. Vi besöker ett traditionellt väveri och ett kvinnokooperativ där mattor handknyts. Vi ser den rikt dekorerade graven över stadens grundare Moulay Idriss II samt Al-Qarawiyin-moskén och en keramikverkstad känd för blå glasyr och mosaiker. På kvällen serveras middag i en privat riad där Mr Faouzi, ordförande för Sufi-festivalen, berättar om sufismen i Marocko.

 

29 OKTOBER

Den vita staden Rabat

Vi lämnar Fès och åker till staden Meknes där vi besöker det mystiska, sufiska brödraskapet Aissaouia, duktiga musiker som uppträder för oss. Lunch på egen hand i Meknes. Vi fortsätter sedan mot Rabat, Marockos vita huvudstad vid kusten. Vi ser Hassan-tornet från den mäktiga Almohad-dynastin och det berömda mausoleet över landets tidigare kung Mohammed V och hans son Hassan II, byggt i Carrera-marmor. Den numera moderna staden har en anrik historia tillbaka till antiken. Vi fortsätter till Ingrid Bergmans och Humphrey Bogarts Casablanca med sina vackra art deco-byggnader, ”Marockos Miami”, och serveras middag på hotellet.

20220316-Marocko-1-1500.jpgKeramik i fantastiska färger lockar.

30 OKTOBER

Casablanca och El Jadida

Efter frukost besöker vi moskén Hassan II med plats för 25 000 troende. Minareten är den högsta religiösa byggnaden i världen. Efter rundtur i Casablanca fortsätter vi till den gamla portugisiska fästningsstaden El Jadida och njuter av en härlig fisk-och skaldjurslunch vid lagunen i Ouilida. Benny leder en meditation som tar oss till tidigare liv. Kustvägen åker vi sedan till

Essaouira, med sirlig arabisk arkitektur och fransk stadsplanering listad som kulturarv av Unesco, som på 60- och 70-talen lockade celebriteter som Jimi Hendrix, Cat Stevens och Leonard Cohen. Vi tar in på en så kallad Riad, vilket betyder trädgård på arabiska och består av flera rum med utsikt över en uteplats med fontän, fina hantverk och arkitektoniska arbeten. Vi äter middag och underhålls av stadens bästa gnauamusiker Malem Omar Hyat.

 

31 OKTOBER

Charmiga Essaouira 

Vi promenerar in i Essaouiras gamla piratborg med myllrande gränder och genuint marockanskt folkliv. Handdragna lastkärror blandar sig med Thujaträ-hantverkare och den intressanta silvermarknaden, miljöer som varit kulisser i filmer som Orson Welles Othello och Billie Augusts Jerusalem. En imponerande syn är när Atlantens vågor slår in mot hamnen under fästningen La Scala med många kanoner riktade ut mot havet. Egen tid för lunch och shopping. Middagen på hotellet avrundas med Bennys storseans.

 

1 NOVEMBER

Hemresa

Dags att åka hemåt. Det blir en tidig start då bussen tar oss till flygplatsen, vi avreser mot Köpenhamn strax före lunch. Från Kastrup avgår sedan vidare flyg till Arlanda.

20220316-Benny-1080.jpgBenny Rosenqvist är med under hela resan!

 

Allt detta ingår!

  • Flyg Stockholm – Köpenhamn – Marrakech t/r. Du kan välja om du vill resa från Stockholm eller Köpenhamn!
  • Flygskatt och bränsletillägg.
  • Busstransfer till och från flygplatsen.
  • 10 övernattningar, nio på hotell och en i bekvämt tält i Agafay-öknen. Frukost alla dagar.
  • 14 måltider – sju luncher och sju middagar.
  • Samtliga utflykter i programmet.
  • Storseans med Benny Rosenqvist.
  • Work-shops, föreläsningar och meditationer med Benny.
  • Engelsktalande lokalguide.
  • Lena Pålsson från Go Slow Traven är vår guide under hela resan.

 

Så här bokar du:

Boka: Hos Go Slow Travel 08-717 90 70 eller lena@goslowtravel.com.

Pris: 25 150 kr.

Enkelrumstillägg: 2 600 kr. Vill du dela rum så hjälper vi till att lösa det!

Coronaklausul: Kostnadsfri avbokning gäller vid avrådan om resor från UD.

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.