FULLBOKAD: Andlig resa: Följ med till Bali – gudarnas ö

Bali är världens mest andliga resmål, enligt mediet Benny Rosenqvist. Nu tar han åter med er läsare till sitt favoritresmål, en unik och magisk resa 19 - 31 mars 2023. Du får uppleva fantastiska platser, det balinesiska nyåret och möta andevärlden på många sätt – inte minst vid storseansen.

Text: Madeleine Walles
Foto: Shutterstock, Madeleine Walles

Näras andliga resa till Bali

19 mars

Avresa via Doha

Vi flyger med Qatar Airways från Stockholm och Köpenhamn, mellanlandar i Doha för flyg vidare till Denpasar, Bali.

20 mars

Ankomst till Bali

Vi landar på eftermiddagen lokal tid och vår engelsktalande lokalguide möter oss på flygplatsen. Buss tar oss sedan till Klungkung och underbara hotell Wyndham Tanamsari Jivva Resort där en lätt middag serveras.

21 mars

Nyårsceremoni

De som vill startar dagen med soluppgångs-yoga med instruktör på stranden eller i trädgården. Vi njuter av en god frukost och under dagen kommer vårt medium Benny att föreläsa om den nya civilisation som är på väg. Vi ska också få uppleva det balinesiska nyåret, Nyepi, en mycket speciell upplevelse. Idag, den 21 mars är det Pengerupukan i den hinduiska kalendern och på kvällen är det livligt runt om i landet. Ogoh-Ogoh-monster bärs runt i processioner i städerna, nu ska vi renas från det mörka och onda. Vi deltar i festligheterna. Denna dag äter vi även gemensam lunch.

De vackra risfälten är en häftig upplevelse.

22 mars

Stillhet, spa och healing

Hari Raya Nyepi, den balinesiska nyårsaftonen firas från kl 6 på morgonen och i 24 timmar. Affärer är stängda, gatorna öde. Det är ett dygn för självreflektion, meditation och för balineserna även fasta.

Vi håller oss på hotellområdet där frukost, lunch och middag serveras, vi får även en timmes spa-behandling som är inkluderad för alla! Benny ger oss välgörande healing och berättar om konsten att heala sig själv och bygga upp immunförsvaret med hjälp av tankar.

23 mars

Kungapalats, apor och havstempel

Efter frukost åker vi till ett av de gamla kungliga palatsen i Belayu i Tabanan och välkomnas förhoppningsvis av någon ur den kungliga familjen som berättar om palatset och seder. Iklädda den lokala klädseln kamben/sarong får vi uppleva soundhealing, en mäktig känsla av vibrationerna från klangskålarna som använts under meditationer sedan urminnes tider. Gemensam lunch, sedan fortsätter vi till Tabanan och Alas Kedaon Apskog. Vi möter nyfikna apor som, enligt hinduismen, är heliga. Vi åker vidare till Tanah Lot, ett av sju havstempel kring Balis kust och kanske stannar vi och njuter av solnedgången.

24 mars

Lokala aktiviteter

Efter en medial workshop med Benny väntar en Balinese life experience day. I byn Sukahet har en balinesisk lunchbuffet dukats och vi får se hur man framställer textilier på traditionellt vis. En promenad tar oss till vackra risfält och lokalbefolkningen lär oss bland annat att göra dekorationer av kokosblad. Ledig kväll.

 

Benny Rosenqvist på BaliBenny Rosenqvist är med oss under hela resan.


25 mars

Bad vid korallrev

Vi lämnar Klungkung och åker norrut. Mellan vulkanerna har stora kratersjöar bildats och vi stannar vid Beratansjön. I det spegelblanka vattnet syns templet Ulun Danu Beratan nästan flyta i sjön. Templet är tillägnat vattnets gudinna. Vi anländer till vårt hotell i Lovia, äter gemensam lunch och har sedan ledig eftermiddag med möjlighet till bad i vatten med fantastiska korallrev. På kvällen leder Benny oss i en skön meditation. Nästa morgon är det tidig väckning så det blir en stillsam kväll.

26 mars

Delfinsafari

I arla morgonstund är det dags för delfinsafari till havs och vi hoppas förstås få se delfinerna leka i havsvågorna. Med lite tur blir det en magisk upplevelse i soluppgången. Därefter frukost på hotellet, sedan vidare till underbara staden Ubud där konst och hantverk står i fokus. Vi checkar in på vårt hotell Rama Phala Resort & Spa som bjuder på bekvämt boende i en atmosfärrik miljö. Här äter vi också gemensam middag.

27 mars

Lunch bland risfält

Vi besöker en känd yogastudio som utstrålar kärlek och lugn. En timmes yogakurs, alternativt en rofylld stund tillsammans med Benny i den vackra miljön, väntar. Vi strövar längs risfälten innan vi avnjuter en vegetarisk lunch på Sakti Dining Room som är vackert beläget mellan en damm och en tropisk trädgård.

Efter lunch träffar vi en lokal healer som läser i våra händer och känner in vår aura. Därefter möte med lokal healer som läser i våra händer och känner in vår aura. Ledig eftermiddag och kväll.

Bali är en av världens mest andliga platser.

28 mars

Gudarnas berg

I templet i Batuan välkomnar en lokal präst oss till ceremoni. Vi tänder rökelse, offrar blommor och ber kanske en privat bön när våra huvuden stänks med heligt vatten. Därefter färd till Mount Agung, gudarnas berg, Balis högsta vulkan på 2 567 meter. Här ligger Besakih, öns största tempel. Vi har nått Balis mest andliga plats. Lunch på lokal restaurang innan vi återvänder till Ubud via byn Penglipuran, känd för sin traditionella arkitektoniska stil.

29 mars

Helig vattenceremoni

Vi besöker vattentemplet Tirta Empul. Hit kommer lokalinvånarna en gång om året för att be och genomgå en reningsceremoni. Vi fortsätter till Gunung Kawi Sebatu, ett av de minst besökta tempelkomplexen men också ett av de vackraste. Gemensam lunch i Ubud och på kvällen väntar avskedsmiddag med balinesisk dans. Därefter

bjuder Benny in andevärlden till magisk storseans.

30 mars

Tid för shopping

Ledig dag i Ubud som förutom den stora marknaden erbjuder mängder av butiker med fin shopping. Vi samlas sedan för transfer till flygplatsen och hemresan.

31 mars

Hemkomst

Ankomst Stockholm och till Köpenhamn tidig eftermiddag.

 

I resans pris ingår:

 • Flyg med Qatar Airways Köpenhamn/Stockholm – Denpasar via Doha, i ekonomiklass.
 • Samtliga flygskatter och bränsletillägg.
 • 5 nätter på Wyndham Tamansari Jivva Resort i Klungkung.
 • 1 natt på The Lovina Bali Resort.
 • 4 nätter på Rama Phala Resort & Spa i Ubud.
 • Frukost samtliga dagar, 12 måltider (lunch eller middag) samt flygplansmåltider.
 • Samtliga utflykter i programmet.
 • 1 timmes spabehandling.
 • Visum.
 • Vip-service/fast track på flygplatsen i Denpasar.
 • Svensk guide Lena Pålsson från Go Slow Travel, lokalguide.
 • Benny Rosenqvists medverkan hela resan samt föredrag, workshops, meditationer och storseans.

 

Så här bokar du:

Boka: Go Slow Travel, Lena Pålsson, 08 – 717 90 70 eller lena@goslowtravel.com

Pris: 30 550 kr för plats i dubbelrum.

Enkelrumstillägg: 3 900 kr.

OBS! För att få resa in i Indonesien krävs minst två covid-vaccinationer eller läkarintyg på att du av medicinska själ inte kan ta någon spruta!

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.