Rödbetssoppa
4 portioner
600 g rödbetor, tvättade
1 zucchini
2 rödlökar
½ röd chili, utan kärnor
2 msk olivolja
400 ml kokosmjölk
2 lime, juice och finrivet skal
1 msk umeboshi
2 msk miso av korn (t ex Barley)
1–2 msk finriven ingefära
8 dl hett vatten
Till servering
Kokosmjölk eller kokosyoghurt
Furikake, japansk fröblandning
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 150 grader, varmluft. Tvätta och ansa rödbetorna, skär dem i mindre bitar tillsammans med zucchini, skalad rödlök och chili. Lägg på en plåt och vänd runt med olivolja. Rosta i ugnen i ca 50 minuter, tills betorna känns mjuka.
2. Låt dem svalna något och häll därefter blandningen i en blenderkanna. Fyll på med kokosmjölk, juice och finrivet skal av lime, umeboshi, miso, ingefära och vatten. Mixa soppan slät och smaka av.
3. Servera med en klick kokosmjölk/kokosyoghurt på toppen samt furikake.