Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

Nära och kära kan reagera och försöka få oss på ”bättre tankar”. För när vi förändrar oss så inser vi att vi varit delaktiga i att skapa och uttrycka beteenden som vi numera inte känner oss bekväma eller sanna i, skriver Jai.

Låt inte andra hindra din andliga utveckling

Krönika

Jag har förmånen att träffa många människor i mitt liv. Inte sällan hör jag att de uttrycker det som lite (eller mycket) jobbigt att vara sökare. Och jag känner igen mig såväl i det. När jag själv blev en sökare inom det andliga så ville jag inte gärna prata om det. Det var lite pinsamt och jag var rädd att andra skulle tycka att jag hade blivit konstig.

Att komma ut ur den andliga garderoben är inte alltid helt lätt. Nära och kära kan reagera och försöka få oss på ”bättre tankar”. För när vi förändrar oss så inser vi att vi varit delaktiga i att skapa och uttrycka beteenden som vi numera inte känner oss bekväma eller sanna i. Så när vi ändrar på oss, så ”ruckar” vi på en obalans i relationerna – vi inser att lögner, manipulationer och villkorad kärlek inte är det vi vill leva i. Då får vi höra att det är något fel på oss, att vi beter oss konstigt. De runt oss försöker få oss in i ledet igen eftersom de blir osäkra och rädda. Det kan uttryckas som ilska men det är rädsla som ligger till grund.

Ibland kan de säga saker för att såra oss som exempelvis; ”Att du tror på sådant trams”, ”Passa dig för dem – det är en sekt” eller ”Vad har hänt med dig, det går ju inte att prata med dig längre”.

På jobbet säger vi helst inget i början – vad ska de tro om jag plötsligt pratar om Andra Sidan, själen, Gud eller Healing? Men lite i taget öppnar vi upp och även om vissa rynkar på ögonbrynen vid fikabordet så visar andra lite intresse. Våra nära och kära lugnar sig när de ser att vi står upp för oss själva och att vi faktiskt verkar må bättre på olika sätt.

Men vi måste räkna med att alla inte ger sig – de tycks vilja bestämma över oss, vad vi ska tycka, tänka och hur vi ska agera. De verkar veta bättre än vi själva. Mitt bästa råd är att du behöver överväga om den eller de relationerna ska få finnas i ditt liv? Det spelar ingen roll om det är din partner, något av dina barn, en förälder, en vän eller bekant. Om de inte vill ha dig för den du är utan vill göra om dig – då är det ju inte dig de vill ha, eller hur? Då är det någon annan de söker. Lämna då relationen så att de kan hitta den de vill vara med istället.

När vi avslutar en relation så är det helt ok, till och med bra, om vi kan känna kärlek för den vi lämnar. Att vi älskar någon betyder inte att vi måste vara med den personen eftersom det inte är en fruktbar relation. Om det känns bra, så lämna dörren öppen för den andre. När han eller hon kan respektera dig för den du är och vill vara så är han eller hon välkommen tillbaka.

Ditt liv handlar bara om dig. De som vill följa dig på din resa ska alltid vara välkomna, övriga behöver inte vara där. Tvinga inte dem och låt dem inte tvinga sig in i ditt liv.

Namasté
Jai Thornell

Annons
Text: Jai Thornell
Foto: Shutterstock
Publicerad: 2017-04-18

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du måste vara inloggad för att delta

Inte medlem än?

Som medlem kan du...

  • Kommentera artiklar, delta i diskussioner och ge bilder "tummen upp"
  • Skapa din egen sida, eget fotoalbum och mycket mer

En nära tanke

Månadens fråga

Upplever du att fler män blir intresserade av andlighet?


Prenumerera på tidningen