Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

Jag möter änglar varje dag

Krönika

Det finns inga möten som beror på slumpen. Varje människa jag möter ser jag som sänd till mig - som en ängel i mitt liv.

Bakom de mänskliga aspekterna, kroppen, beteenden, åsikter och värderingar finns den – själen som endast har en önskan – att få uttrycka sin gudomliga kärlek. För att göra det så behöver egot ta ett kliv tillbaka och det sker när det inte möter motstånd. Alla som arbetar med människor inom till exempel vård eller skola vet att de gånger man bemött den andres ilska eller smärta med empati och kärlek så har oftast hela situationen ändrats.

Ingen har som uppgift att förändra någon annan eller att få någon att vakna upp. Det är istället ett resultat av att man ser den andre för vem han eller hon egentligen är. När jag i möten med andra ser på denna person med själens ögon, bakom fasaden, bortom illusionen, så sker något mirakulöst – det blir en kommunikation även själar emellan.

Visst händer det att jag inte är närvarande i min sanning om vem jag är. Visst trillar jag in i egots domäner, och då ser jag bara en annan människa med fel, brister, styrkor och begåvningar. Så min träning är att se vad som är verkligt och sant. Kroppar och egon kan dö men själen är evig – så min uppgift är att se den. Att se den som en ängel som är sänd till mig och som ska behandlas som en sådan. Med kärlek och respekt.

Vi är alla eviga, heliga, värdefulla, hela och kompletta på själens nivå. Min enda uppgift är att hålla mig vaken, att mitt medvetande är detsamma som gudsmedvetandet. När jag ser alla som änglar, som en aspekt av Källan, av Gud, så ser jag också vem jag själv är. Jag ser vad som är verkligt och sant. Att mörkret endast är en illusion i det sovande medvetandet – ungefär som när vi sover på natten och drömmer mardrömmar. När vi vaknar på morgonen så vet vi att vi drömt men att det inte var verkligt.

Alla som kommer till mig är änglar som ska påminna mig om att hålla mig vaken. Och i det tillståndet finns endast ljuset och kärleken.

Namasté
Jai
www.loveit.se

Annons
Text: Jai Thornell
Foto: Shutterstock
Publicerad: 2017-05-09

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du måste vara inloggad för att delta

Inte medlem än?

Som medlem kan du...

  • Kommentera artiklar, delta i diskussioner och ge bilder "tummen upp"
  • Skapa din egen sida, eget fotoalbum och mycket mer

En nära tanke

Månadens fråga

Upplever du att fler män blir intresserade av andlighet?


Prenumerera på tidningen