Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

Existerar sjukdom?

Krönika

Jag inser att det är provocerande att påstå att sjukdom inte existerar. Ändå tyder mycket på att det är så. Kvantfysikerna säger; Om du tror att du är sjuk så är du förmodligen det. Om du tror att du är frisk, ja då är du förmodligen det. I En kurs i mirakler så säger man att kroppen i sig inte kan skapa något – den agerar som du programmerar den.

Det betyder att vårt sinne och våra tankar skapar sjukdomen som då manifesterar sig i kroppen. Det är därför som, när vi ändrar våra tankar och helar vårt sinne, som sjukdomen försvinner igen. Ett tydligt bevis på detta är ju placeboeffekten. Du tror att ett visst läkemedel ska bota och trots att du får ett sockerpiller utan verklig effekt så blev du botad.

Så vad är då sjukdom? Svaret finns i ordet – en sjuk dom. Vi har lagt en dom över oss själva genom att tro på det vi och andra berättar för oss. Vi har blivit präglade i vår barndom att vi måste bli någon och vandrar därför genom livet med en känsla av litenhet och oduglighet. Vi har blivit kränkta, illa behandlade fysiskt, psykiskt och känslomässigt och vi har själva gjort saker i våra liv som vi inte är så stolta över. Så skuld och skam fyller oss och vi dömer oss själva för vår litenhet och våra tillkortakommanden men vi orkar inte titta på detta, så vi trycker ner det. Sinnet trycker ner det i kroppen där det får manifesteras.

Vårt sinne som är fyllt av oro och rädsla sätter sig i kroppen – vi kan känna den men istället för att se vad det handlar om så projicerar vi ut den i vår omvärld – vi ”pyser ut” den på andra och situationer. ”Han är korkad”, ”Vad är det som händer i vår värld?”, ”Tänk om pengarna inte räcker”, ”Hur ska det går för mina barn?”…

Kroppen orkar inte opåverkad bära denna energi så till slut sker något i oss. Hos vissa sker det omedelbart i tidig spädbarnsålder. Hos andra, vilket är vanligare, senare i livet. Vårt sjuka sinne har nu manifesterat sig i den oskyldiga kroppen och sjukdom uppstår.

Ur ett högre perspektiv så existerar varken lidande eller sjukdom. Båda förutsätter att vi tror att vi är separerade och ensamma där livet innebär en kamp för att överleva. Men när en sjuk kropp dör och vi går över till Andra Sidan så försvinner sjukdomen också. Varför? Därför att allt som inte är sant är förgängligt. Det enda som är sant är att din själ är, oavsett om den är i en sjuk kropp eller i ”änglarnas dimension”, alltid är hel, komplett, fullkomlig, värdefull, helig och gudomlig. Allt annat – din kropp, ditt hus, dina pengar, bilen, jobbet och allt annat fysiskt – allt det är förgängligt. Och allt som inte är konstant har ingen verklig betydelse.

När vi helar vårt sinne så sker mirakel – små som stora. Vi behöver inte tro på det, vi behöver bara ha den lilla villigheten som krävs för att förstå att det är sant.

Namasté
Jai Thornell

Annons
Text: Jai Thornell
Foto: Shutterstock
Publicerad: 2017-04-25

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du måste vara inloggad för att delta

Inte medlem än?

Som medlem kan du...

  • Kommentera artiklar, delta i diskussioner och ge bilder "tummen upp"
  • Skapa din egen sida, eget fotoalbum och mycket mer

En nära tanke

Månadens fråga

Upplever du att fler män blir intresserade av andlighet?


Prenumerera på tidningen