Sök i denna blogg...

Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

Katarina Campagnola är astrolog och bloggar om allt mellan himmel och jord. Hon ger tips och råd om hur du kan leva i harmoni med planeternas inflytande. Hemsida: www.astro.se

Horoskopet - Nyckeln till ditt inre

Det är så otroligt givande och spänannde att arbeta som astrolog och få möjlighet att utveckla djupare förståelse för detta otroliga redskap som kan vara till så stor hjälp för många människor. Trots att jag studerat astrologi i närmare fyrtio år, så lär jag mig nya saker hela tiden om astrologi.

Horoskopet är personligt och berättar om vem vi är och om vår utvecklingsväg. Om man tror på reinkarnation, kan man se födelsehoroskopet som en beskrivning av våra tidigare liv. Det belyser något om det förflutna och samtidigt något om vår framtid, vad vi behöver utveckla, vilka talanger vi har fått med oss, och vilka problem vi behöver jobba med.

Du har fått det personliga horoskop som tillhör dig. Det finns en mening med att vi föds på en viss tidpunkt. Horoskopet är helt enkelt ett fantastiskt redskap som ger insikt och hjälper oss att utveckla det vi behöver.

Astrologi betyder i princip att tiden innehåller kvalitet.

Idag gjorde jag ett mistag då jag inte använde astrologi. Jag introducerade en ny häst till mitt sto Dazzle. De hade varit ute hela dagen tillsammans med oss ägare, så jag tänkte att det var kanske ett bra tillfälle att låta dem lära känna varandra bättre genom att vistas i samma hage. Den andra hästen som heter Mack, är ny på farmen, och behöver integreras med de andra hästarna. I vanliga fall brukar jag räkna fram gynnsamma tider för en sådan nystart, men gjorde inte det idag. Det hela slutade lite olyckligt, då Dazzle fick en skada bakom örat. Inget allvarligt, som tur är, men det är aldrig roligt när hästarna skadar sig. Mars och Pluto gick i konjunkt idag, och dessutom skulle det inte förvåna mig om Sheat, fixstjärnan som ofta bringar någon form av olycka var i närheten av ascendenten. Jag tog inte tiden exakt, men lade senare märke till att det var de sena graderna av Fisken som låg i öster när vi släppte dem i hagen. Nästa gång blir mer planering av planeterna i hästsammanhang!

Ljus och glädje,

Katarina

www.astro.se

 

Finn mening och djupare innehåll

Vi närmar oss fullmånen i Oxen på torsdag. Just nu befinner sig Månen i Vädurens tecken. Månen går i aspekt med flera planeter under tisdagen, och bildar en kvadratur till Pluto och en konjunktion till Uranus, men avslutar sin resa genom Väduren, först med en trigon till Jupiter under tidiga morgonen på onsdag och sen med en opposition till Merkurius på eftermiddagen. Aspekterna till Pluto och Uranus lär röra om i grytan, men även om något turbulent sker under tisdagen, blir det förmodligen en bra avslutning på det hela. Häng med i svängarna och förvänta dig det oväntade.

Månen i horoskopet kopplas samman med vårt själsliv, det undermedvetna, våra känslomässiga behov och vad vi behöver för att må bra känslomässigt. Det stjärntecken och hus som Månen stod i när vi föddes, beskriver mycket om våra känslobehov. Månen symboliserar den omvårdande feminina principen, och kopplas därför samman med modern, men även med andra kvinnor i vårt liv.

När Solen lyser upp Månen = Fullmåne, blir det ofta en magisk själfull stämning i atmosfären. Brukar du känna in det? Många har svårt för att sova under fullmånen. Själv älskar jag fullmåne nätter. Det ger energi och är en bra tid för inre reflektion.

Vilket stjärntecken och hus har du Månen i? Lär mer om ditt inre själsliv och ta reda på vad du skulle må bäst av genom att ställa ditt horoskop. 

Lär känna din Måne i horoskopet. Finn inre frid och ro i själen.

Ljus och glädje,

Katarina

www.astro.se

 

 

 

 

 

Livet är en gudagåva!

Jag hörde något väldigt bra häromdagen. ”Låt inte någon annan definiera vem du är”. Det kändes väldigt sant. När vi tillåter andra personer sätta etikett på vem vi är, riskerar vi också att begränsa oss. När vi tror på oss själva och håller ett öppet sinne för utveckling och tillväxt, finns det inga gränser hur långt vi kan gå!

Horoskopet beskriver hur vi förhåller oss till livet. Det ger indikationer på vem vi är, våra anlag, hur vår livsväg ser ut, och vilka utmaningar vi möter i livet. Men ingenting i horoskopet säger att vi inte kan övervinna våra hinder. Tvärtom får vi vägledning genom horoskopet. Planeternas konstellationer beskriver vår utvecklingsprocess i detalj.

En annan sak jag funderat på, är hur destruktivt det är att låta ilska ligga och pyra under ytan. Om du känner ilska och besvikelse, utan att göra något åt att förändra sådana känslor, gräver du långsamt men säkert din egen grav. Oförlöst ilska leder till bitterhet, som i sin tur skapar negativa konsekvenser. I långa loppet kanske till och med sjukdom.

Så länge Saturnus ligger i Skorpionen, är risken stor att vi fastnar i sådana destruktiva känslomönster, som kanske egentligen bottnar i rädslor.

Det är lätt att säga att kris leder till utveckling, när man inte själv befinner sig i kris. Men ofta är det så att när man kommer ut på andra sidan av en kris, har man gjort så djupa känslomässiga insikter att det förändrat livet för alltid. Ofta till något mycket bättre.

Saturnus stannar i Skorpionen till den 23:e december. Saturnus i ett så känsloladdat tecken kan skapa ett passivt aggressivt beteende. Speciellt om Saturnus står i aspekt till Mars i t.ex. Kräftan i födelsehoroskopet. Två så känslo-orienterade stjärntecken (Kräftan och Skorpionen) i kombination med Mars och Saturnus, kan ge oerhörd arbetskapacitet när den känslomässiga motivationen finns. Men skuggsidan av en sådan konstellation är att om det finns negativa känslor med i bilden, så kan de stanna kvar under lång tid och långsamt förgifta.

Passa på och rensa ut alla negativa känslor som skapar hinder i din utveckling, innan Saturnus lämnar Skorpionen. Och glöm inte det viktigaste - Definiera dina känslor och ta ansvar för hur du känner!

Mars ligger i Stenbocken några veckor till och skapar "mottaglighet" med Saturnus (eftersom Mars befinner sig i Saturnus styrda Stenbocken). Detta är en perfekt tid för att omdirigera negativa känslor till något praktiskt och konstruktivt. Lägg energi på arbete, karriären, och på att nå dina drömmars mål!

Ljus och glädje,

Katarina

www.astro.se 

 

Bli vän med klockan - få tiden att räcka till

Soleklipsen rörde runt ordentligt i grytan för många av oss. Var det något speciellt som kom upp för dig? I mitt fall var det känslor som triggades som jag behöver titta närmare på. Nu befinner sig Solen, Månen, Venus och Saturnus i Skorpionens tecken. Det är mycket känslor i rörelse! Djupliggande känslomässiga mönster kan göra sig påminda och behöva förändras.

I vilket hus faller alla dessa planeter i ditt horoskop? Det området bör du fokusera på den närmaste tiden.

Mars, som styr Skorpionens tecken, lämnar Skytten på söndag, och går in i Stenbocken. Mars är upphöjd i Stenbocken, så det ändrar tonen för konstellationen i Skorpionen. Det är en positiv förändring, som innebär att vi blir mer produktiva och fokuserade på att göra något konkret av vår kreativitet och det vi känner passion för. Mars stannar i Stenbocken till den 4:e december. Satsa på att utveckla ditt arbete och dina intressen som du vill komma framåt med. Du kan göra framsteg och ta ett ordentligt kliv framåt.

Månen går in i Skytten på måndag, och formar positiva aspekter med Merkurius, Uranus och Jupiter. Det kan bli en riktigt bra dag med positiv stämning och öppenhjärtlighet.

Merkurius vänder direkt på söndag, och bildar en gynnsam aspekt med Jupiter under veckan. Det är en bra aspekt för all slags kommunikation, att skriva kontrakt, och göra överenskommelser. Men se till att du har rätt ascendent om du tänker skriva kontrakt. Ascendenten och dess härskare är av yttersta vikt för en lyckad affär. Ascendenten har med tiden på dygnet att göra. Hör av dig om du behöver hjälp med det.

Vi kan se fram emot en positiv, social och produktiv vecka. Ett energiflöde vänder som gör att det känns som att livet går i rätt riktning. Satsa på att boka in möten, gör framtidsplaner, och lägg på ett extra kol i de områden du vill utveckla. 

Ljus och glädje,

Katarina

www.astro.se

 

Eklipsen - Dags för avslut och nystart i relationer

Vi närmar oss en mycket speciell soleklips som kommer att ske nästan exakt vid midnatt på torsdag (närmare bestämt kl. 23.55). Denna nymåne och eklips tar plats på första graden i Skorpionen, vilket symboliserar en nystart. Venus är tillsammans med Solen och Månen, och Merkurius vänder direkt samma dag.

För att börja något nytt, måste vi ofta avsluta något. I detta fall kan det handla om kärlek och relationer. Noderna ligger i Väduren/Vågen. Bättre balans behöver utvecklas mellan dina egna och andras behov. Kanske du lämnar en relation bakom dig, vilket öppnar upp möjligheten för en ny process och utveckling. Venus är försvagad i Skorpionen. Har relationen du lämnar bakom dig varit bittersöt, både komplicerad och fördelaktig på samma gång?

En försvagad planet kan innebära att det saknas något i samband med vad den planeten symboliserar. Det innebär att det nya kan komma med utmaningar som kräver mer insikt och kompetens. En möjlighet att växa med andra ord. 

Det är också dags att släppa taget om rädslor. Skorpionen är ett stjärntecken som har ett brett känsloregister. Skalan går från de mörkaste toner av tungsinne till ljusa nivåer av kreativ skaparglädje, passion och inspiration. Fastna inte i gamla mönster som håller dig kvar i det förflutna. Det är dags att ömsa skinn!

Solen, Månen och Venus går i trigon till Neptunus de närmaste dagarna efter eklipsen, vilket är en mycket positiv, inspirerad energi som lockar fram det magiska inom oss. Spendera tid på att drömma, och njut av att bara vara. Dröm om framtiden och satsa på att göra verklighet av dina drömmar. Våga lita på det du känner och visualisera din framtid.

Ljus och glädje,

Katarina

www.astro.se

Själ, kropp och livet i balans

Igår avslutade jag ytterligare en termin på universitetet som jag går på här i Florida. Jag börjar närma mig det mål jag satt upp, att bli legitimerad psykoterapeut och familjeterapeut. Nu har jag bara några få klasser kvar. Sen blir det praktik under några år.

Jag har ingen press vad gäller tid. Jag tycker att själva processen är rolig och njuter av att lära mig mer i ett av mina favoritområden. Det har varit en lång resa med Saturnus, som nu efter många, många år av långsam utveckling, äntligen fungerar bra i mitt horoskop. Det gäller att bli vän med planeterna, och använda dess energi och kraft på rätt sätt.

När det gäller Saturnus handlar det om att ta ansvar och vara självdisciplinerad. Det finns inga genvägar med Saturnus. När du uppfyller Saturnus krav och måsten, kan denna planet med så dåligt rykte (olycksbringare), bli en riktig lyckobringare! När man använder sin Saturnus energi fel, dvs. inte tar ansvar och inte uppfyller de plikter som förväntas av en, skapas ofta en känsla av skuld och skam. Ett negligerat ansvar kan ligga och gnaga i det undermedvetna och leda till negativa känslor, ibland t.o.m. till depression. Saturnus är den planet som är mest förknippad med skuggan i horoskopet.

En annan sak jag tänkte på i morse, är hur svårt det är för personer som har en prominent placerad Neptunus i horoskopet (i aspekt med Solen, Månen, Ascendenten, MC eller horoskophärskaren), att stänga ute yttre inflytanden som ständigt påverkar. Deras energifält är helt öppet, vilket gör dem otroligt känsliga och lättpåverkade för alla energier i mötet med andra. De hamnar lätt i symbios med andra personer och tappar lätt bort sig själva och egna behov. Det är en kamp som kräver klarhet och definierade gränser i mötet med livet.

Neptunus präglade personer behöver också lugn och ro i stunder för att sortera alla intryck. En alldeles egen lugn vrå är ett måste. Neptunus personer kan vara högt utvecklade och själsligt inspirerade personligheter, ibland med en direkt kontakt till andra sidan.

Neptunus är havets gud. Ett hav är gränslöst och rör sig i alla riktningar. Luftens inverkan och strömmar under ytan gör att vattnet ständigt är i rörelse. Neptunus är den planet som mest förknippas med Fiskarnas tecken.

Kan du känna in Neptunus energi i ditt eget liv? Inom vilket område är du mest formbar, känslig och lättpåverkad?

Ljus och glädje,

Katarina

www.astro.se

 

 

 

Öppna dig för nya sammanhang

Vi har en stor trigon i eldtecken på gång denna veckan! Uranus är i Väduren, Jupiter i Lejonet och Mars i Skytten. Månen kastar sitt reflekterande ljus och "binder samman" eldtrigonen den 16:e och 17:e. Dessurom ligger Merkurius nu i Vågens tecken, och kommer att bilda en sextil med Mars den 16:e. Det är dags att sätta planerna i verket och ta nästa steg i den riktning du vill gå.

Det är positiva energier just nu, som kan bidra med att något gynnsamt nytt kommer in i ditt liv. Känner du att inspirationen kommit tillbaka och att nya möjligheter dykt upp? Var inte rädd för att uppleva nya erfarenheter och ta in nya sammanhang. Det kan bli början på något nytt och spännande som kan öppna nya dörrar i ditt liv. 

Ljus och glädje,

Katarina

www.astro.se

 

Super fullmåne eklips

Känner du av fullmåne-eklipsen? Det är en intensivt laddad energi i atmosfären just nu. Den vackra röda fullmånen kommer att stå i exakt opposition till Solen kl. 12:51 idag. Ta ett djupt andetag och låt dig inte svepas med i Uranus excentriskt laddade energi, som lätt skapar stress och inre spänning. Uranus, som är en symbol för förändring och inre klarhet, befinner sig i konjunktion med månen tillsammans med den södra noden. Det är när noderna står i konjunktion med Solen och Månen som vi upplever en eklips.

En eklips symboliserar en inre eller yttre förändring som får stort inflytande. Speciellt om fullmåne eklipsen faller på grader i zodiaken där du har planeter eller en vinkel (Ascendenten, eller MC). Då blir eklipsen speciellt personlig för dig. En eklips sägs vara aktiv i sex månader. Det symboliserar en process som pågår under ett halvår.

Den här fullmånen inkluderar Venus i Vågen som står i kvadratur till Pluto. Har det skett en genomgripande förändring i en nära relation i ditt liv den senaste tiden? Har en sanning dykt upp eller något som inte går att förändra? Pluto och Venus symboliserar intensiva och känsloladdade energier. 

Uranus/Pluto konstellationen, som kommer att bli starkare de närmaste månaderna, och är exakt den 15:e december, är nu aktiverad i denna fullmåne-eklips. Räkna med stora genomgripande globala förändringar de närmaste månaderna.

Med andra ord: det är en väldigt intensiv tid just nu på många nivåer. Många av oss går igenom stora förändringar, det kan vara positiva eller negativa. Men de kan vara livsavgörande, och ha stor inverkan på vår framtid.

Det är en tid av frigörelse och att förnya något i våra liv. Vi behöver se till våra egna behov och våga möta nya utmaningar. Vad står i vägen för din utveckling? Har du balans i relationer mellan dina egna och andras behov?

Mitt råd: Lämna det som inte längre fungerar och ta fram din inre sanna potential. Vi lever i en intensiv tid av djupgående förändringar på många nivåer. Satsa på att expandera ditt medvetande. Lär mer om dig själv. Bli självständigare och våga följa det som ligger närmast hjärtat.

 Ljus och glädje

 Katarina

www.astro.se

Ta makten över din tid

Merkurius vände retrograd igår, och en tre veckors period av inre reflektion har börjat. Speciellt med tanke på att Merkurius befinner sig i Skorpionens tecken, som är ett djupt och känsligt vattentecken. Skorpioner grunnar ofta på meningen med livet och döden. Det är ett stjärntecken som går på djupet. Skorpionen och Oxen står i polaritet till varandra, och båda har anknytning till ekonomi, resurser och värderingar. Har pengar varit ett tema i ditt liv den senaste tiden? Kanske du behöver se över din ekonomi och planera dina utgifter bättre?

Ofta sker oväntade situationer med anknytning till det förflutna när Merkurius går retrograd. Det hände mig igår morse. Jag tänkte på en person som jobbat med mig här på hästfarmen, som jag ville ta kontakt med igen, då vi inte hört ifrån varandra på ett tag. Jag kom aldrig till skott att ringa. Senare igår eftermiddag ringer hon mig! Det är telepati. Tankar är kraft helt enkelt.

Passa på och gå tillbaka och avsluta uppgifter innan du sätter igång med något nytt. Vänta tills Merkurius går direkt igen innan du börjar några nya större projekt.

Månen ligger i Fiskarnas tecken tills på tisdag förmiddag. Passa på och njut av Månens härliga kraft i känsliga Fiskarna. Perfekt för kreativa och inre meditativa aktiviteter. Månen delar tecken med Neptunus och asteroiden Kiron. Därför är Månens kraft speciellt helande just nu.

Mars och Juptier går i konjunktion imorgon. En konstellation som kan bringa framgång och inspiration. Känner du in den positiva kraften som ger en känsla av utveckling, tillväxt och tillit inför framtiden? Det är mycket energi i rörelse just nu.

Ljus och glädje,

Katarina

www.astro.se

 

 

 

 

 

 

 

Stepping into the circle

Landade hemma sent igår kväll efter några fantastiska dagar i Arizona där jag tagit del av årets astrologikonferens. Känner mig full av ny inspiration och motivation att satsa mer på mitt favoritämne. Jag lyssnade på många bra föredrag som jag kommer att dela med mig av här i bloggen framöver. Sammanlagt gavs det 100 föredrag (!), och det var förstås svårt att välja bland så många bra föredragsförehållare. De som gjorde starkast intryck på mig var Jeff Jawer, Chris Brennan, Lynn Bell och Christeen Skinner. Alla fyra utomordentliga föredragshållare med djup och förankrad kunskap inom astrologi.

Konferensen började kl.11:24 den 25:e september i Chandler Arizona. Se horoskopet ovan. Ascendenten ligger på 5 grader och 44 minuter i Skyttens tecken, vilket ger Jupiter till ascendent härskare i nionde huset. Det är en perfekt position för en konferens med metafysisk kunskap. Jupiter, som symboliserar ”the higher mind”, söker ständig utveckling och expansion. I detta fall inom ”högre kunskap” eftersom Jupiter är belägen i nionde huset.

Konferensen speglade stor trigonen i eldtecken mellan Jupiter, Uranus och Mars. Månen i Vågen befinner sig i början på den växande månfasen. Temat ”stepping into the circle” handlar om både gemenskap och fördjupning.

Jupiter och Uranus trigonen har varit aktiv sedan några veckor tillbaka. Har du upplevt att saker och ting plötsligt börjat falla på plats? Ungefär som att det oväntat blev en positiv lösning på dina problem. Jupiter och Uranus är en positiv kombination som Ebertin (känd astrolog och skapare av det kosmobiologiska astrologisystemet) brukade kalla ”Tack gode Gud konstellationen".

Mars närmar sig detta planetpar (Jupiter och Uranus) de närmaste dagarna. Passa på och följ din inspiration. Ta nya initiativ i den riktning som mest kommer att gynna din framtid och andliga/personliga utveckling.

Det är en tid av nystart där inspirationen blir den ledande stjärnan.

Ljus och glädje,

Katarina

www.astro.se

ISAR konferensen

Astrologikonferensen hålles på en fantastisk plats i öknen i ett Indianskt reservat. Det är så många intressanta föredrag att det är svårt att välja. Idag lärde jag mig en hel del om Vertex. En ödespunkt i horoskopet som beskriver vad som motiverar oss på en djupare nivå. Det tecken Vertex befinner sig i och det hus dess teckenhärskare styr och är belägen i, symboliserar omständigheterna kring vårt livsöde. Vad är det som driver oss framåt? Föredraget var ganska filosofiskt och tog upp aspekter som karma och dharma. 

Det andra föredraget jag gick på handlade om terapi och astrologi. Hur horoskopet reflekterar vad vi går igenom på ett djupare plan och hur terapeuten och klienten ofta delar ett gemensamt livstema. Mer inom kort. 

Ljus och glädje,

Katarina

www.astro.se

ISAR konferens i Arizona

Idag reser jag till ISAR konferensen i Phoenix Arizona. Det är en astrologi konferens som hålls under fem dagar, där astrologer från alla världens hörn samlas för att dela kunskaper och erfarenheter. Jag har blivit inbjuden att ge ett föredrag som kommer att handla om kosmobiologi, mittpunkter och progressioner. Kosmobiologi är ett astrologi system som utvecklades av Reinhold Ebertin under mitten av 1900-talet.

Många kända astrologer kommer att vara där, som Robert Hand, Demetra George, Chris Brennan, Dennis Harness, Rick Levine, Noel Tyl…ja, hela astrologieliten samlad på en och samma plats! Det ska bli oerhört spännande att få ta del av föredrag från så många olika astrologer. Om du vill veta mer kan du gå in här: http://www.isarastrology.com/2014-conference/speakers

Jag kommer att dela med mig av föredragen här i bloggen så "stay tuned".

Ljus och glädje,

Katarina

www.astro.se

 

 

 

 

Pluto Direkt - Sanning, Kris och Utveckling

Idag vänder Pluto direkt efter en retrograd period som började den 13 april i våras. När en planet går retrograd ser det ut som att planeten går baklänges från jorden sett, men i själva verket förflyttar sig alltid planeterna i en rörelse framåt.

En planet som går retrograd anses verka mer i det inre. Pluto är den planet (kallas numera för dvärgplanet) som symboliserar underjorden i mytologin, dvs. det vi går och bär på i det inre på en djupare nivå, vårt undermedvetna. Pluto är Hades som styr dödsriket. Många känslor från vårt undermedvetna kan komma till ytan när Pluto är aktiverad i vårt horoskop.

Har du varit försjunken i ett känslomässigt virrvarr som förändrat något på djupet inom dig de senaste månaderna? Kanske du gjort många djupgående insikter som innebär att du fattat beslut som nu för dig i en ny riktning i livet?

Under Plutos retrograda period kan du har funderat över viktiga relationer, vad de betyder för dig och hur du vill förhålla dig till dem. Kanske du gjort insikter om vilka relationer du kan släppa taget om och vilka som är viktiga för dig på en djupare känslomässig nivå. 

Pluto tvingar oss att konfrontera obekväma känslor, kanske outvecklade mönster som vi går och bär på. Kan du känna igen dig? Har du tvingats inse en sanning som gjort dig mer medveten om din skugga?

Pluto symboliserar en kraft som transformerar oss genom att lägga fram den osminkade sanningen. Det kan ibland handla om liv och död, och det är inte alltid så "trevligt. Men om vi är öppna för att lära mer om oss själva och vårt inre, kan sanningen få oss att öppna ögonen. Det är då vi kan använda Pluto på ett konstruktivt och uppbyggande sätt. Men ofta måste vi först gå igenom en slags rening eller nedbrytningsfas som kan kännas som att någon drar undan mattan för oss. Vi tvingas till att se sanningen i vitögat! Om vi accepterar hur det är, kan vi bli mer sanna mot oss själva, mer äkta och genuina. 

Ett exempel är en klient jag har som nyligen fått diagnosen bröstcancer. När man konfronteras med sin dödlighet på ett så direkt sätt, blir man väldigt medveten om vad som är viktigt i livet och vad man vill prioritera. Det vänder upp och ner på hela tillvaron, och en djupgående transformations period börjar som gör att man omväderar allt i livet. Det är så Pluto fungerar. Naturligtvis innebär det inte att vi nödvändigtvis måste gå igenom ett trauma på liv och död när vi upplever Plutos energi, men på någon nivå kan det kännas som ett trauma på liv och död. Vi står ansikte mot ansikte med vårt innersta. Det råa, mest känsliga och sårbara i vår innersta kärna.

Det kan vara bra att komma ihåg att i mytologin sägs det att det finns många skatter och rikedomar i underjorden och i Hades dödsrike. De djupaste erfarenheterna kan komma genom kris och utveckling!

Ljus och glädje,

Katarina

www.astro.se

 

 

 


 

 

Var en drömmare med öppna ögon

Jag älskar hösten. Naturens skådespel i vackra färger och den höga klara luften väcker myslusten och ger förnyad kraft. Känner du dig också reslysten och sugen på äventyr? Mars i Skytten kan inspirera till nya erfarenheter och upplevelser.

Mars rör sig mot Neptunus denna veckan, så om du känner dig ovanligt passiv, är det inte så konstigt. Neptunus skapar kaos och det är lätt att falla offer för drömmeri och orealistiska idéer. Lägg på ett extra kol och planera din dag i detalj.

Skytten är ett föränderligt och expansivt tecken som strävar efter höga höjder. Skyttar är öppna, generösa, toleranta och glada optimister som älskar att resa i både det inre och yttre. De är fria och har ett öppet sinne för att undersöka nya dimensioner. Skytten är dragen till att förstå den djupare meningen och de stora sammanhangen. De är därför naturligt begåvade till filosofiskt tänkande och passar i rollen som lärare.

Deras skuggsida är att de kan falla offer för blind optimism, vara slarviga, ytliga, oansvariga, taktlösa och rastlösa. De kan vägra att se saker som de är och fastna i dogmatiskt tänkande. Men trots det är Skyttar generellt utrustade med ett sunt förnuft och god intuition. Deras starka vilja gör att de oftast lyckas i sina företaganden, och de kan balansera generositet med kloka beslut och investeringar.

Kan du känna in Skyttens energi nu? Vilket område styrs av Skytten i ditt horoskop? Det är ett område att lägga mer energi på de närmaste fem veckorna. Om du inte vet vilket område Skytten styr i ditt personliga horoskop, så hör gärna av dig till mig.

Ljus och glädje,

Katarina

www.astro.se

 

Regeringsskifte - Sverige mot nya tider

Mars har lämnat Skorpionens tecken och nu gått in i Skytten. Men Mars går mot en spänningsaspekt till Neptunus den här veckan. Konstellationen blir exakt nästa måndag den 22:a.

Ligg lite lågt den här veckan och speciellt nästa helg, eftersom Neptunus försvagar Mars initiativ och handlingskraft. Din energinivå kan bli lägre och självförtroendet vackla.

Satsa på kreativa aktiviteter som ger näring och inspiration till själen. Det är en perfekt vecka för att sätta drömmar och visioner i centrum, skapa mindre stress, mer meditation, göra yoga och lägga tid på inre reflektion.

Sverige har fått en ny regering! Kan man se detta i Sverige horoskopet? Det är förstås alltid lättare att beskriva händelseförlopp när man har facit i handen!

Det som står ut i horoskopet nu är att Neptunus ligger i 90 graders vinkel till Sveriges MC/IC. Vilket innebär att vi får räkna med en tid av upplösning och ett visst kaos. Det är inte lätt att skapa nya strukturer, ordning och väldefinierade mål när Neptunus ligger i en utmanande aspekt till denna MC/IC axel.

Neptunus kommer att aktivera Sveriges horoskop under ganska lång tid framöver (de närmaste åren), eftersom Merkurius, som är Sveriges horoskop härskare, också kommer att befinna sig i aspekt till Neptunus. Många löften och framtidsvisioner kan bli svåra att förverkliga. Det gäller att sträva efter högre principer och ideal, men att samtidigt stå med båda fötterna på jorden. Neptunus i hård aspekt kan annars föra med sig illusioner och besvikelser.

Sverige har en konstellation mellan Uranus och Pluto i grund horoskopet, som varit aktiverad den senaste tiden av just Uranus och Pluto i transit. Uranus och Pluto är symboler för förändring och förnyelse, vilket är passande för ett regeringsskifte. Vi kan räkna med uppbrott, förändringar och stora skift inom flera områden framöver.

Att Månen ligger i Tvillingen under valdagen i konjunktion med MC är en perfekt symbolism för att folket viil ha förändring och skapar förändring. Att Venus är i konjunktion med södra noden symboliserar en risk att falla tillbaka i gamla mönster som kan drabba sveriges ekonomi i relation till utbildning, utland och export (Venus styr andra och nionde husen i grundhoroskopet). Men Venus nära ascendenten är inte helt fel och bådar gott för harmoni, fred, ökad makt för kvinnor, service inriktat medvetande, hälsa (Jungfrun), och mer samhörighet.

Sverigehoroskopet grundar sig på när Gustav Vasa blev kung över Sverige den 6 juni 1523.

Ha en skön vecka, och kom i fas med ditt inre!

Ljus och glädje,

Katarina

En nära tanke

Månadens fråga

Tror du på ett liv efter döden?


Prenumerera på tidningen