Sök i denna blogg...

Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

Katarina Campagnola är astrolog och bloggar om allt mellan himmel och jord. Hon ger tips och råd om hur du kan leva i harmoni med planeternas inflytande. Hemsida: www.astro.se

Aspekter, Saturnus och tårar

När planeterna sammanlänkas med varandra kallas det för en aspekt inom astrologin. En planet i transit kan bilda aspekter med planeterna i födelsehoroskopet. När en spänningsaspekt uppstår, t.ex. en ”tung” planet som Saturnus, Uranus, Neptunus eller Pluto i spännings-transit till personliga planeter i födelsehoroskopet, kan det vända upp och ner på hela tillvaron.

Inom den traditionella astrologin använder astrologerna de Ptolemaiska grundaspekterna, d.v.s. konjunktionen, sextilen, kvadraturen, trigonen och oppositionen. De anses fortfarande vara de viktigaste aspekterna. Huvudaspekterna kommer av att man delar zodiaken med heltalen 1, 2, 3, 4 och 6. När man delar zodiaken med 5 uppstår kvintilen. Av någon anledning räknas inte kvintilen till grundaspekterna, kanske för att den är svårare att hitta i zodiaken än de andra grundaspekterna.

Under 1600-talet introducerades kvintilen (72 grader), bikvintilen (36), halvkvadraturen (45) och halvannan-kvadraturen (135) av Johannes Kepler. Halv-sextilen (30) och kvinkunsen (150) introducerades troligen av Morinus. Dessa sistnämnda aspekter kallas för bi-aspekter, men kan enligt min erfarenhet ha lika starkt inflytande som huvudaspekterna. Speciellt halvkvadraturen och halvannan-kvadraturen. Lättaste sättet att avläsa aspekterna i transit på, är att använda en grafisk efemerid.

Häromdagen hade jag en klient som stod under inflytande av Saturnus i transit aspekt till Månen i födelsehoroskopet (radix). Aspekten varade inte speciellt länge, bara en vecka, men under de dagarna när aspekten var exakt fälldes många tårar. Saturnus kommer ofta med problem, nederlag och motstånd. Saturnus är den hårda läromästaren som ser till detaljer och som inte accepterar några genvägar. Har du slarvat får du ta konsekvenserna!

Månen symboliserar vårt själsliv, våra behov och vanor. Saturnus och Månen i kombination är aldrig en lyckad konstellation eftersom Månens känsliga och omvårdande natur inte går ihop med Saturnus krassa sätt att se på verkligheten. Därför symboliserar ofta Mån och Saturnus aspekterna känslor som tar fram tårar!

När hade du en Saturnus/Mån aspekt senast, och vad skedde då? Skriv gärna och dela dina erfarenheter.

Ljus och glädje,

Katarina

www.astro.se

 

 

Venus/Mars konjunktionen - en väg till självkännedom genom relationer

Idag går Venus i exakt konjunktion med Mars. Missa inte denna vackra konstellation på himlavalvet som du kan se tidigt på morgonen innan Solen går upp.

Dela gärna med dig av vad som pågår/pågått i ditt liv den senaste tiden, om något speciellt i samband med relationer skett. Har en relation ställts på sin spets? Har du hamnat i konflikt över arbete eller över detaljer? Har du fått mer insikt i ett nära förhållande?

Ljus och glädje,

Katarina

www.astro.se

Venus och Mars konjunktionen

Vi befinner oss i mitten av en intensiv relationsaspekt. Venus går i konjunktion till Mars de närmaste dagarna. Aspekten är exakt den 3:e november kl. 1.47 på natten.

Missa inte denna vackra konstellation på himlavalvet, som man kan se i öster innan solen går upp. Planeterna står i en rak linje till varandra.

Så, vad handlar detta tema egentligen om? RELATIONER! RELATIONER! RELATIONER!

Vår resa i denna mänskliga form är i grund och botten en känslomässig upplevelse. Grundpelaren av alla känslor är KÄRLEK.

Relationer är grunden för vår existens. Att känna tillhörighet och närhet är kärnan i vår tillvaro. Ofta söker vi kärlek på fel ställen. Kärleken finns inom oss. Vi måste få kontakt med kärleken inom oss själva för att finna den utanför oss.

”Love is not to be found in someone else, but in ourselves; we simply awaken it. But in order to do that, we need the other person. The universe only makes sense when we have someone to share our feelings with.” –Paulo Coelho

Många går igenom problem i relationer just nu. Det finns mycket vi kan lära om oss själva och andra. Vad söker du i relationer? Vad är dina värderingar? Hur stark är din kärlek, omtanke, empati? Hur bra är balansen i relationer mellan dina egna och andras behov.

Venus styr Oxen och Vågens stjärntecken. Venus är den planet som symboliserar kärlek och relationer. Venus är skönhetens gudinna, den magnetiska energi som attraherar allting till oss som vi behöver för att växa. Venus står för allt det vackra, fruktbarhet, naturen, livets goda.

I Oxen reflekteras Venus inre egenskaper som kopplas till våra resurser, det som har värde och djupare mening för oss. Venus kopplas också till materiella resurser som vi behöver för att överleva. Den viktigaste mest essentiella resursen bär vi inombords; vårt egenvärde - relationen till oss själva.

Hur ser du på dig själv? Hur stark är din självkänsla? Älskar du dig själv, eller inte? Det speglas i dina relationer och är avgörande för vem och vad du attraherar till dig i livet. Din energifrekvens, din innersta energi, drar till sig exakt det som du behöver för att utvecklas vidare.

I Vågen projicerar Venus sin energi utåt till omvärlden och i relationerna till andra. Vi står ansikte mot ansikte med jaget genom duet.

”We are not human beings having a spiritual experience; we are spiritual beings having a human experience”.

Ta tillfället och lär mycket om dig själv genom det som sker i dina relationer nu. 

Ljus och glädje,

Katarina

www.astro.se

 

 

Hästar - en väg till självkännedom

Den senaste veckan gick jag en kurs för terapeuter som vill jobba med hästar i terapi. Det var en otroligt intressant kurs, och jag lärde mig mycket om hästar och hur de lever helt i nuet. Hästar är väldigt känsliga. De känner av en persons energi direkt.

Språket mellan hästar och människor är väldigt subtilt. Ofta dominerar vi hästar och vill att de ska göra precis det vi ber av dem. Vi glömmer, eller bryr oss inte om att lyssna på vad de har att säga till oss. Vi missar en viktig länk i kommunikationen.

Terapi med hästar innebär ett partnerskap. Dels mellan terapeuten och hästen och dels mellan klienten och hästen. Klienten lär sig att lyssna in på hur deras energi påverkar en annan levande varelse. Hästar kan lära oss mycket om samspel och om att sätta gränser.

Inom astrologi står tolfte huset för stora djur, och tillhör därmed hästar. Om du har ett starkt tolfte hus finns det ofta intresse för hästar. Jag har lyckats få tag på födelsetider från några av de främsta inom ridsport, och de har alla ett mycket betonat tolfte hus i horoskopet. Härskaren över tolfte huset kan t ex vara i konjunktion med MC eller Solen.

Ovan är Jan Brinks horoskop. Jag fick födelsetiden från honom när han gav en kurs i Florida. Jan är en av världens bästa dressyrryttare, vilket kräver en enorm finkänslighet i samspelet med hästar. 

Vi ser att hans tolfte hus är väldigt starkt betonat med Solen, Pluto, Norra Noden och Venus där, i Jungfruns tecken. Merkurius som styr Jungfrun och därmed tolfte huset i hans horoskop, står i konjunktion med Uranus och trigon till Jupiter. Det ger framgång inom det område som Merkurius styr, alltså tolfte huset och därmed hästar. Jungfrun är en perfektionist som lägger stor vikt vid detaljer. Dressyr är en sport som handlar mycket om detaljer och perfektion. Merkurius i trigon till Jupiter är en kombination som passar för lärare, en person som kan dela med sig av sina erfarenheter. I kombination med Uranus kan det handla om originella och framstegsvänliga utlärningsmetoder.

Det finns mycket att berätta om detta intressanta horoskop. När tionde hushärskaren står i första huset, vill man ofta själv styra karriären. Många egenföretagare har denna placering. Solen och Pluto i konjunktion i Jungfrun, ger drivkraft och en outtröttlig förmåga att gå till botten med detaljer. Solen och Pluto kan ge makt och framgång. 

I Jans fall är det Månen som styr tionde huset. Månen är en symbol för folket, men också en symbol för empati, omvårdnad och "familjekänsla", vilket präglar hans temperament, karriär och samspel med omvärlden (ascendenten). Månen i Vågen söker balans i partnerskap och har behov av harmoni för att må bra känslomässigt. Jan är förmodligen mycket omtyckt av de som känner honom närmare, med sitt omtänksamma (Månen) förhållningssätt i relationer (Vågen).

Vi har skrapat lite på ytan i detta horoskop. Nu när Jupiter ligger i Jungfrun och i Jans tolfte hus, borde han ha framgång med sina hästar. Kanske vi snart får se en ny Briar?

Ljus och glädje,

Katarina

www.astro.se

 

Byta fokus och lär nytt

Merkurius går i spänningsaspekt till Pluto de närmaste dagarna och sen till Uranus på söndag. Det kan vara läge att förkovra sig i nya djuplodande ämnen. En ny värld kan öppna sig som stimulerar intellektet.

Var försiktig om du ska ut och resa. Uranus och Pluto i kombination kan vara en explosiv och destruktiv energi. Undvik impulsiva beslut.

Från ett mer positivt perspektiv är Uranus och Pluto en dynamisk och transformerande energi. Aspekten kan symbolisera ett destruktivt nedbrytande av processer, men förändringar som förnyar och förbättrar.

Var öppen för att lära nytt, även om det verkar radikalt och annorlunda.

Ljus och glädje,

Katarina

www.astro.se

Skapa ordning i ditt liv

Solen går mot de sista graderna i Vågens tecken, och kommer att befinna sig i Skorpionens tecken i slutet på veckan. Närmare bestämt på fredag kväll klockan 19.47. Då är samtidigt Månen i konjunktion med Neptunus vilket bådar för en månad fylld av mystik och andligt sökande. Skorpionen trivs med att gå på djupet, lösa mysterier och undersöka vad som ligger bakom fasaden och stängda dörrar.

Merkurius fortsätter sin resa framåt genom Vågen några veckor till. Merkurius trivs bra i Vågen. Det är en placering som ger objektivitet och förmåga att bedöma saker och ting från olika perspektiv. Vågen föredrar att integrera istället för att välja det ena eller andra.

Vågar erfar ofta beslutsångest, på grund av deras förmåga att se både fördelar och nackdelar med det mesta. Vågen strävar efter balans och går aldrig åt något extremt håll. De är födda diplomater, ofta experter på att kompromissa och föra sig i sociala sammanhang.

Med Merkurius i Vågen kan kommunikation, resor och planering fungera smidigt.

Jupiter har varit i konjunktion med Mars de senaste dagarna. Mars och Jupiter i aspekt anses oftast vara en framgångsrik kombination, men eftersom Jupiter är försvagad i Jungfrun är det inte en energi att dra fördel av just nu. Mars å andra sidan trivs ganska bra i Jungfrun som är ett praktisk jordtecken. Mars blir mer funktionell nu när den lämnar Jupiter bakom sig.

Venus går närmare Jupiter den närmaste veckan. Det är samma sak där, varken Venus eller Jupiter har styrka i Jungfrun. Venus har mer styrka än Jupiter, eftersom den har triplicitet i alla jordtecken (vilket gör den någorlunda funktionell), men samtidigt är Venus försvagad i Jungfrun, eftersom Jungfrun är ett tecken som väljer plikten och praktiska angelägenheter framför hjärtats behov och längtan.

Alltså, är det inte läge att planera för kärleksbestyr och sociala evenemang. Du kan dock uppleva en viss framgång om det handlar om praktiska fördelar som du vill uppnå i relationer. Men annars, ligg lågt och ägna dig åt arbete som kräver detaljanalys, struktur och systematik den närmaste tiden. Det kan ge dig en förnyad känsla av ordning och reda.

Ljus och glädje,

Katarina

www.astro.se

 

 

 

Nystart för harmoni i relationer

Känner du att det är ett nytt flöde i atmosfären? Har saker och ting börjat gå lättare med allt som gäller papper, kommunikation, utbildning och resor? Merkurius vände direkt igår efter en tre veckors lång retrograd period. Du kanske upplever att pusselbitarna börjat falla på plats igen efter en tid av motstånd och problem?

Vi går mot en nymåne i Vågens tecken. Nymånen är exakt kl. 2.05 på tisdag.

I vilket hus har du Vågens tecken? Det är relaterat till din ascendent, och bestäms av tiden på dygnet du föddes. Det hus eller område som Vågen styr i ditt personliga horoskop är området att skapa nystart inom.

Vågen är ett  lufttecken som förknippas med relationer. En Våg behöver känna harmoni i vardagen. Otrevligheter och konflikter skapar obalans som i sin tur får Vågen att lätt tappa fattningen, eftersom Vågen helst inte vill ta tag i problem eller ens erkänna deras existens.

Vågen eftersträvar jämvikt och väger oavbrutet för och nackdelar mot varandra. Det är ett kardinalt tecken. Det betyder att de är initiativtagande. I Vågens fall tar de initiativ till ett stimulerande umgängesliv. De strävar efter förening, att sammanföra människor och idéer.

Vågen är ett Venus styrt tecken vilket ger dem sinne för harmoni, skönhet och estetik. Inom dessa områden är Vågen en perfektionist. Inom andra områden kan Vågen vara slarvig och lat, eftersom de eftersträvar ett behagfullt liv och undviker helst allt som är besvärligt och tunggrott.

Vågen gör sig lätt beroende av andra personer. De söker ofta någon att stödja sig på. Därför påverkas de också lätt av andras åsikter. Vågens största utmaning är att stå på egna ben och inte bara vara andra personer till lags. En annan utmaning är att de har svårt för att bestämma sig eftersom de tenderar att pendla mellan ytterligheter.

Mitt råd: Meditera över dina relationer och fundera på hur du kan skapa harmoni kring dem. Ta initiativ till ny kontakt.

Ljus och glädje,

Katarina

www.astro.se

 

Skapa det liv du önskar

Nu kan du se Venus som vacker morgon stjärna om du går upp tidigt på morgonen innan solen går upp. Venus, Mars och Jupiter står på rad och lyser upp i nattens mörker från Jungfruns tecken.

Mars kommer att stå i opposition till Neptunus i Fiskarna den 6:e. Det drar ofta ner energinivån och immunförsvaret. Du kanske inte kommer att känna dig lika motiverad att göra något praktiskt och konkret de närmaste dagarna. Om du helst vill dra dig undan, slappa och strunta i ditt ansvar är det ganska typiskt. Neptunus stimulerar oss att fly från vardagens krav och plikter, in i fantasins och drömmarnas värld. Dra ner på tempot och gå inåt. Ägna dig åt aktiviteter som ger inspiration till själen. Meditera, måla en tavla, beställ tid för massage och bara njut! Låt en bra film bli din terapeut i soffan.

Merkurius går fortfarande retrograd, men vänder direkt den 8:e oktober på 0 grader i Vågen. Det symboliserar en slags nystart kring planer, kommunikation, resor och förhandlingar. Eftersom det sker i Vågens tecken, kan det handla om relationer och att ”väga” beslut eller för och nackdelar mot varandra.

Räkna med ett skift i kommunikationen till andra. Allt som anknyter till dokument, kontrakt, resor, utbildning och annat som kräver planering och tankeverksamhet kommer att gå smidigare. Vågen är ett luft tecken som ger klarhet och perspektiv. Att Merkurius vänder på 0 grader kan symbolisera det många upplever just nu - att vi står på gränsen inför något nytt.

Eklipsen häromdagen symboliserar också ett skift, en förändring som kan handla om att skapa mer utrymme för personliga behov och intressen. Det passar också in på veckans tema. Jupiter och Mars går i trigon (harmonisk aspekt) till Pluto i Stenbocken de närmaste två veckorna, och aspekten blir speciellt stark mellan den 12:e och 16.e oktober, vilket sammanfaller med nymånen i Vågens tecken den 12:e. Nymånen kommer att stå i opposition till Uranus, men Nymånen på 19 grader lämnar Uranus på 18 grader bakom sig. Vi lämnar ett Uranus tema bakom oss. Det är dags att bygga vidare på de förändringar som kanske präglat våra liv det/de senaste åren.

Släpp stressen och skapa balans i tillvaron som passar dina behov bättre. Lämna inte över kontrollen till någon annan. Ha koll på läget och skapa den perfekta vardagen.

Ljus och glädje,

Katarina

www.astro.se

 

Superfullmåne - höj ditt medvetandet

En nära vän till mig har varit ganska sjuk den senaste tiden. Det började med att hon fick svårt att gå en dag. Hon fick också problem med att utföra sitt arbete som massage terapeut. Kroppen ville inte hänga med som den gjort förut. Hennes vänner och klienter blev förstås väldigt oroliga och undrade vad som hänt. Hade hon fått en stroke, MS, Parkinsons? Livet kan förändras så plötsligt. Vi har inte mycket kontroll.

Min vän har lärt mig något väsentligt genom hela denna process hon gått igenom. Att ta livet som det kommer. Att kunna upprätthålla ett sådant lugn i kristider är något jag själv vill utveckla. Jag hörde en annan vis person säga:

”Lev livet fullt ut och omfamna döden när den kommer.”

Att vara förankrad i ett högre medvetande, att kunna ta det som sker med jämnmod, är att ha utvecklat en starkare tilltro till livet, universum och Gud.

Detta är ett passande tema inför morgondagens supermåne och månförmörkelse. Fullmånen skapar magi, höjer energin och intensifierar atmosfären. Det är en tid för att "koppla upp sig" och höja medvetandet.

Denna fullmåne sker med Solen i Vågen och Månen i Väduren. Dessa två stjärntecken handlar om individen (Väduren) och våra relationer till andra (Vågen). Utmaningen är att skapa balans mellan egna och andras behov. Hur förhåller du dig till din egen livssituation, och hur beroende är du av andra personer för ditt välbefinnande?

Jaget i förhållande till duet kan symbolisera så mycket. Fundera djupare på det under fullmånen.

Denna fullmåne är tillsammans med Merkurius och Uranus, vilket kan symbolisera uppvaknandet, det klara, intuitiva medvetandet som står i direkt relation till själsliga insikter.

Ljus och glädje,

Katarina

www.astro.se

 

Öka toleransen

Publicerat: 20 september 2015

Saturnus har gått in i Skytten för att stanna till den 20 december 2017. Saturnus trivs bättre i Skytten som är ett eldtecken än i Skorpionen som är ett vattentecken där Saturnus har spenderat de senaste tre åren. Nu får Saturnus styrka genom ”triplicitet”, vilket gör att Saturnus bättre kvaliteter kommer fram. Vi får lättare att skapa strukturer, och att bygga vidare på information som breddar vår kunskap och vårt inre sökande.

Saturnus ingång i Skytten kommer helt lägligt med den explosion av flyktingar som väller in över Europa. Skytten är ett stjärntecken som kopplas till olika länder och kulturer. Problem kan uppstå i samband med detta, eftersom Saturnus trots allt är den planet som kräver definition och därmed tar fram och belyser vad som behöver utvecklas. 

Skytten är ett föränderligt eldtecken, vilket beskriver behovet av rörelse, att vidga vyerna och skaffa sig mer omfattande och djupgående kunskap och upplevelser. Skytten söker efter djupare mening i tillvaron och strävar efter att förstå de stora sammanhangen. Det finns en drift att tolka, bedöma och formulera allmängiltiga lagar. Skyttar strävar efter sanning.

Vi kommer att få se en ny mer strikt utveckling kring immigration och det juridiska systemet i samband med detta. I USA har immigrationsfrågor i relation till den Mexikanska befolkningen som immigrerat legalt eller olegalt till USA blivit en alltmer het potatis inför nästkommande presidentval.

Merkurius började gå retrograd den 17:e. Ofta kan det uppstå komplikationer, förseningar och missförstånd i allt som har med kommunikation att göra. Ligg lågt med att skriva kontrakt och annat som kommer att ha betydelse för framtiden. Merkurius vänder direkt den 8:e oktober.

Ljus och glädje,

Katarina

www.astro.se

Nymåne - Dags för nystart

Imorgon blir det nymåne i Jungfruns tecken kl. 8.41 på morgonen. En nymåne passar bra för nystart. Området att skapa nystart i står i relation till det hus som styr Jungfrun i ditt personliga födelsehoroskop.

Generellt kan man säga att nymånen i Jungfrun passar bra för att ta hand om hälsan, börja en ny diet och skapa vardagsrutiner som hjälper till att få bättre ordning på det materiella. Ta hand om all de där småsakerna som du velat fixa men inte hunnit med. Satsa på att få ordning omkring dig.

Några nyckelord för Jungfrun är:

Konstruktiv, metodisk, kritisk, flitig, beräknande, klipsk, uppmärksam, bra iakttagelseförmåga, nyfiken, har kunskapstörst och lätt för att lära.

Verklighetsförankrad, anpassar sig lätt till den materiella världens realiteter och vardagslivet nödvändigheter.

Förnuftig, logisk förmåga, rationell, fäster större vikt vid praktiska och nyttoinriktade hänsynstaganden än vid känsloskäl.

Förmåga att uträtta mycket med små resurser, tar vara på minsta detalj.

Anspråkslöshet, enkelhet, hushållningsförmåga.

Sparsam, samlar lätt på sig en massa småsaker.

Ofta noggrann med kost och hälsa.

 Jungfruns skuggsidan kan komma till uttryck såhär:

Kalkylerar alltid iskallt till sin egen fördel, snålhet, missunnsamhet.

Undervärderar sig själv, rädsla för kritik, obeslutsamhet.

Inrättar sitt liv efter stela och detaljreglerade scheman.

Rädsla för att saker, projekt, och arbetsuppgifter ska växa sig för stora.  

Vilket område vill du få ordning på i ditt liv?

Mitt tips: Städa 20 minuter om dagen. Om du gör detta självdisciplinerat , kommer du att ganska snabbt få ordning på hela ditt liv!

Passar perfekt för ett Jungfru tema!

Ljus och glädje,

Katarina

www.astro.se

Heartflow

Venus har precis ändrat riktning och går nu direkt igen efter ca 45 dagar i retrograd rörelse. Det har varit en riktig berg och dalbana för många. Kinas aktiemarknad har fluktuerat ordentligt, flyktingar väller in över Europa. Det finns en läxa att lära om relationer, värderingar, pengar och kärlek med Venus.

Vart åttonde år bildar Venus ett pentagram genom sin synodiska rörelse. Venus passerar i transit direkt framför Solen, precis som Månen vid en eklips, men till skillnad från Månen som kan täcka Solen, ser man bara en lite prick på Solen när Venus passerar. Trots det har Venus passagerna stort inflytande.

Venus energi är kopplat till hjärtchakrat, sköldkörteln och tymuskörteln som i sin tur är kopplat till vårt immunförsvar. Om Venus är relaterad till hälsa i ditt personliga horoskop, kan du ha haft problem inom dessa områden de senaste veckorna.

Hjärtchakrat är vårt center för intuitiv känsla, harmoni och attraktion. När vi utvecklat Venus kraften och är i balans med vårt hjärtchakra kan vi känna medkänsla, ovillkorlig kärlek och uppskattning för det vackra. Skuggsidan är rädsla och ett kritiskt bedömande av en själv eller andra.

Var står du i förhållande till att ge och ta emot kärlek utan krav?

Venus inflytande kan ha kommit med förflutna teman som kan ha sökt sig tillbaka in i våra liv. Vi kanske känner att en förnyad känsla av accceptans har infunnit sig. Nu kan vi lämna något bakom oss och gå vidare med förnyad kraft och kreativitet.

Mitt råd: Lev livet fullt ut. Tänk ovillkorlig kärlek, välbehag och njutning!

Ljus och glädje,

Katarina

www.astro.se

 

Ge kärlek i stora doser

Venus går retrograd och har precis lämnat konjunktionen med Mars. Många av er kanske känner av Venus och Mars i kreativa Lejonet? Det förälskade paret Venus och Mars som symboliserar sex och passion när de är tillsammans. Har temperaturen ökat i dina nära förhållanden? Hur ser det ut i kärlekslivet? Har det varit blivit mer sex eller mer konflikter? Har du funderat mer på hur du känner för din partner, för er relation? Har någon ny person dykt upp i ditt liv som du känner dig speciellt attraherad till?

Själv har jag blivit mer medveten om hur mitt humör fungerar (Mars) i mina relationer (Venus). Ibland kan jag ha en kort stubin och det är något jag vill jobba bort. Jag gillar inte aggression, det är en destruktiv känsla. Visserligen är det naturligt att bli arg och viktigt att kunna uttrycka ilska, men det är lika viktigt att ha impulskontroll och att kunna kanalisera ett dåligt humör till något mer konstruktivt. Man kan lätt förstöra mycket genom okontrollerad ilska.  

Venus vänder direkt den 5:e september, men hinner inte ifatt Mars igen, som nu rör sig snabbt genom Lejonets tecken. Vi kan skåda vackra Venus (och Mars) som morgonstjärna tidigt på morgonen innan Solen går upp.

Om du vill göra något för hälsan nu, kan det passa med något Venus relaterat. Venus styr Vågen och Oxen och associeras därför med njurar och sköldkörteln. Passa på och gör en utrensning eller beställ tid för en hälsoundersökning och låt din läkare kolla hur sköldkörteln fungerar. Venus associeras också med reproduktionsorganen, så det kan vara läge att beställa tid hos gynekologen.

Här är ett recept på en juice som är perfekt för utrensning: 1 stor gurka, 2 st selleristjälkar, en bunt korianderblad, juice från 1 citron och 1/2 tsk havssalt. Pressa gurkan, korianderblanden och selleristjälkarna i en juicepress, häll i citronsaften och saltet. Drick och njut!

Enligt traditionell astrologi försvagas en planet som går retrograd, därmed kan Venus komma med komplikationer. Venus styr bl.a. musik, skönhet, smycken, nöjen och pengar. Vänta med att investera inom dessa områden tills Venus vänder och går direkt (den 5:e).

Saturnus har nu gått in på 29:e graden i Skorpionen, och är i sin slutfas. Står du inför något nytt? Ett skift som kanske påverkar ditt arbete, din livssituation? 

Jag kommer att fira med tårta när Saturnus går in i Skytten!

Ljus och glädje,

Katarina

www.astro.se

 

Saturnus i Skorpionen - tre veckor till. Dags för nedräkning!

Saturnus närmar sig sista graden i Skorpionen. Jag längtar tills Saturnus går in i Skyttens tecken den 18:e september. Saturnus genom Skorpionen de senaste åren har varit jobbigt för en trippelskorpion som jag är!

Saturnus kommer med extra mycket arbete och tungt ansvar och det tar på krafterna. Den sista klassen jag tar i familjeterapi innan examen den 19:e september, kräver förstås extra mycket. Dessutom fick jag ett jättejobb från en klient idag. När jag blev erbjuden jobbet tog jag tiden och ställde ett horoskop, dvs. ett händelsehoroskop. Skorpion ascendent med Saturnus två grader från ascendenten i första huset! Med andra ord, det kommer att bli ett hästjobb! Jag känner redan hur stressen flåsar mig i nacken.

När det gäller Saturnus så handlar det bara om att leva upp till det ansvar som förväntas av en. Jag kan sabotera för mig själv genom att strunta i att fullfölja mina uppgifter, eller så kan jag under en period isolera mig, avsäga mig nöjen, sociala engagemang, TV m.m., och bara satsa stenhårt på att klara av alla uppgifter som hänger över mig. Jag har bestämt mig för att välja den svåra vägen. När jag var yngre valde jag alltid den lätta vägen och levde nästan aldrig upp till mitt ansvar. Det skapade typiska Saturnus reaktioner – dålig självdisciplin, skuld, skam, hinder, depression, och begränsningar.

Under årens lopp har jag gjort en total omvändning, en transformation (ett typiskt Skorpionord), och utvecklat ett vänskapsförhållande till Saturnus. Saturnus energi och jag fungerar numera riktigt bra tillsammans. Jag har lärt mig att vara pliktmedveten, ansvarsfull, ihärdig och uthållig. Jag har utvecklat tålamod och självtillit. Min astrologi och terapi är också ganska Saturnus präglad. Jag gillar att definiera problem och skapa positiva praktiska lösningar och stabila förändringar.

Men snart kära vänner går Saturnus in i Skyttens tecken. Ett helt nytt område i våra liv hamnar då i fokus som behöver definieras och omstruktureras, beroende av var Saturnus kommer att befinna sig i det personliga födelsehoroskopet. Saturnus får dessutom dignitet i Skytten, i form av ”mixed triplicity”, som det heter på engelska. Det innebär att Saturnus blir mer funktionell och kan ge bättre utdelning eller tur i olika situationer.

Till dess…..jobba på, och låt inte känslorna stå i vägen för din framgång.

Ljus och glädje,

Katarina

www.astro.se

 

 

 

 

Känn in Venus kraft

Venus går retrograd och är kombust Solen (i konjunktion/förbränd av Solen). Kombust anses försvaga en planet inom traditionell astrologi, men ger styrka till planeter inom modern astrologi! Det är ett ämne att diskutera vid ett annat tillfälle!

Jag hörde en intressant föreläsning från en astrolog som studerat kombusta planeter under 30 år, och hon sa att en kombust planet har ett "hemligt liv". Planeten syns inte på himlavalvet eftersom Solen täcker den, och därför symboliserar det att planeten handlar på ett osynligt sätt för omvärlden. Studera dina planeter som är kombusta och fundera på om något pågår bakom kulisserna som andra personer i din omvärld inte ser, i relation till planeternas natur och vad de symboliserar.

Just nu är det Venus som är förbränd, dold och osynlig för våra ögon. Har någon från det förflutna hört av sig och åter kommit in i ditt liv? Ofta när Venus går retrograd återkommer personer eller relationer in i våra liv igen. Personer vi kanske inte haft kontakt med under längre tid.

Eftersom Solen befinner sig i sitt eget stjärntecken (i Lejonet) och har därför styrka och dignitet, ger det i sin tur Venus styrka, som också befinner sig i Lejonet. När en kombust eller retrograd planet står i konjunktion med en annan planet som har stark dignitet, kallas det för att planeten är ”being rendered” inom traditionell astrologi. ”Rendering” är ett engelsk ord för ”återbäring eller förtjänst på grund av goda egenskaper eller god moral”. En planet som är ”rendered” ger dubbelt tillbaka. Detta är med andra ord en situation där en vanligtvis försvagad planet drar fördel av en annan planet med styrka, och blir därför gynnsam. Man kan se det såhär: Om du är tillsammans med någon som har makt, kan den personen skapa en gynnsam situation för dig. Venus fungerar så just nu.

Venus är Kärleksgudinnan som symboliserar attraktionskraften. Venus skänker livets goda, glädje, kärlek och gynnsamma relationer när hon är välplacerad i horoskopet.

Under onsdagen går Månen i harmonisk aspekt till Venus, men också i opposition till Uranus. Det kan bli en stark attraktionskraft i omlopp. Solen och Månen kommer också att vara i harmonisk aspekt, så vi kan räkna med en positiv dag. Merkurius står i Jungfruns tecken där den är stark och välplacerad.

Personer födda med Merkurius i Jungfrun är jordnära och praktiska i sitt tänkande. De törstar efter kunskap, har tålamod och blir ofta experter inom sitt område. De är bäst på detaljer och kan ha lätt för att se träden, men svårt för att se hela skogen.

Merkurius i horoskopet beskriver vårt sätt att resonera, analysera och dra slutsatser. Jungfrun är speciellt bra på detta.

Det är passande att flera planeter står i Jungfrun nu när många återvänder till sina arbeten efter semestern. Jungfrun är ett service inriktat tecken som är fokuserat på sina arbetsuppgifter och på att skapa ordning. Jungfrun är ordningsam och analytisk, ofta inriktad på detaljer och precision.

Passa på att förkovra dig i uppgifter som kräver analys och uppmärksamhet på detaljer.

Var befinner sig Venus i ditt horoskop just nu? Positiva saker kan ske där.

Ljus och glädje,

Katarina

www.astro.se

 

 

 

En nära tanke

Månadens fråga

Tror du på ett liv efter döden?


Prenumerera på tidningen