Sök i denna blogg...

Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

Katarina Campagnola är astrolog och bloggar om allt mellan himmel och jord. Hon ger tips och råd om hur du kan leva i harmoni med planeternas inflytande. Hemsida: www.astro.se

Låt en bra film bli din terapeut i soffan

Idag går Venus in i Vattumannen för att stanna till den 12:e mars. Beroende av var Vattumannens stjärntecken befinner sig i ditt personliga födelsehoroskop, blir avgörande för vilket område (hus) som kommer att få uppleva Venus harmoniska inflytande. Venus energi blir utåtriktad och social i Vattumannen, men samtidigt mer opersonlig. Vattumannen är ett lufttecken som behöver mycket frihet, och ogillar därför att ingå djupare relationer med djupa känslomässiga band. Kärleken måste vara fri.

Venus symboliserar attraktionskraften. I Vattumannen blir Venus intresserad av gruppdynamik. Vattumannen har behov av att förändra, vara annorlunda, originell och okonventionell. Venus i Vattumannen skapar en energi som gör samspelet vänligt mellan individerna i gruppen. Vattumannen är en lagspelare som gillar att samarbeta för altruistiska intressen, ideal och värderingar.

Anslut dig till vänner och grupper som du delar gemensanna intressen med de närmaste veckorna. Upplev gemenskap och tillhörighet.

Venus följer Merkurius som gick in i Vattumannen för några dagar sedan, och stannar där till den 4 mars. Merkurius trivs bra i alla lufttecken och kommer till uttryck på ett objektivt, logiskt och tydligt sätt. Tillsammans kan de två planeterna skapa goda fördelaktiga relationer och positiv kommunikation utan konflikter.

Några nyckelord för denna kombination som är verksam de närmaste veckorna är: kärlekstankar, konstnärligt tänkande, harmonisk kommunikation, lättsamt, obekymrat, planering av angenäma saker, intresse för att skriva, prata och författa.

Passa på och engagera dig i konstnärliga aktiviteter, dialoger och gruppgemenskaper.

Gå på teater, konserter, konstgallerier och engagera dig i dina vänner och era gemensamma intressen.

Ljus och glädje,

Katarina

www.astro.se

 

Avslut och nystart

Har du upplevt konflikter de senaste dagarna? Solen och Mars står i 90 graders vinkel, vilket är en laddad konflikt och separationsaspekt. Aspekten är fortfarande aktiv, så om du befinner dig i en konflikt kan situationen fortfarande vara infekterad. Månen befinner sig i sin slutfas, i den sista månfasen. Det kan symbolisera avslut på en cykel. Nymånen är i sikte imorgon, och står ofta för en nystart av något slag.

Jag är personligen väldigt Mars styrd (trippel skorpion! Mars styr Skorpionens stjärntecken) och reagerar ofta impulsivt på Mars inflytande. Jag har sällan konflikter, men när de kommer, är alltid Mars framstående som transit i mitt födelsehoroskop. Mycket riktigt hade jag konflikter (ja, i plural) igår.

Det är alltid trist när konflikter uppstår eftersom man kan förlora eller förändra vänskap. Samtidigt kan man lära mycket om sig själv. Vad triggar min ilska och varför? Hur förhåller jag mig i konflikter? Är jag konflikträdd eller påstridig? Hur ”bär” jag ledsamhet, förbittring, besvikelse? Är jag för stolt för att lyssna på vad den andra personen har att säga? Är jag öppen för att finna en lösning? En ”win-win” lösning eller måste det vara helt på mina termer?

Kan kris och konflikter leda till positiv utveckling? Definitivt!

Passa på och gör avslut inför nymånen, och planera för nystart i det område där Vattumannen befinner sig i ditt födelsehoroskop. Vattumannen är ett framstegsvänligt gruppinriktat stjärntecken. Det kan innebära att det blir en nystart kring vänner eller i grupper som du delar gemensamma intressen med. Nymånen lämnar Mars bakom sig, vilket bådar gott för en positiv nystart utan konflikter. Venus går i harmonisk aspekt den 9:e, 10:e och 11:e, först till Jupiter och sen till norra noden. Det skapar goda förutsättningar för harmoni, glädje och positiva upplevelser i relationer de närmaste dagarna.

Lev och lär!

Ljus och glädje,

Katarina

www.astro.se

Frigör din kreativitet

Månen lämnar Skorpionen idag och går in i Skytten klockan 16.49. Det bör lätta upp stämningen.

Veckan bjuder på olika teman. Solen går i kvadratur till Mars den 6:e och samma dag går Venus i harmonisk aspekt till Mars. Kvadraturen kan ställa till problem och konflikter om vi är impulsiva och inte tänker efter före.

Den harmoniska aspekten mellan Venus och Mars bådar dock gott för harmoni i relationer. Om en konflikt plötsligt blossar upp kan lugnet lika snabbt infinna sig igen. Rikta din energi på konstruktiva uppgifter och planera för ett gott samarbete.

Eftersom flera planeter befinner sig i Stenbockens stjärntecken kan det handla mycket om praktiska arrangemang som förbättrar kring arbete och karriär. Solen bildar en harmonisk aspekt till Uranus, också den 6:e, vilket är perfekt för att göra justeringar som förnyar och ger en känsla av större personlig frihet.

Den 5:e kan bli en intensiv dag då Venus och Månen passerar Pluto. Om du vill gå på djupet och förändra strukturer kring din ekonomi eller förändra i arbetsrelationer, kan det bli en konstruktiv dag. Prata ut, red upp problem och förnya samarbetet. Skapa närhet med nya insikter och djupare innehåll.

Veckan slutar med nymåne i Vattumannen. Nymånar passar för nystart, att så ett nytt frö. I Vattumannen kan en nystart tillsammans med vänner eller grupper med gemensamma intressen utvecklas till något positivt. Sök dig till en grupp som ger en känsla av tillhörighet. Starta nya ovanliga eller okonventionella projekt tillsammans med andra personer. Nätverka och var öppen för att skapa nya kontakter.

Ljus och glädje,

Katarina

www.astro.se

 

 

Gå till botten med problem

Merkurius har ändrat växel och går nu framåt igen efter en tre veckors retrograd period. Har du ägnat dig åt att reflektera över de senaste månadernas händelser och fått ett bättre perspektiv på var du står?

Det är ett bra sätt att använda retrograda perioder på. Nu när Merkurius återigen är i framåtgående rörelse kanske du känner att flödet är lättare och att allting flyter på i snabbare takt med mindre motstånd?

En retrograd period passar för inre reflektion och justeringar, att tänka igenom den senaste tidens händelser och se till att pusselbitarna hamnar på rätt plats.

Merkurius går retrograd tre till fyra gånger om året. Detta året blir det fyra gånger och varje gång i jordtecken (Oxen, Jungfrun och Stenbocken).

Jorden är det element som är inriktat på materiella och praktiska angelägenheter. Alla jordtecken är intresserade av att skapa trygghet och stabilitet. Därför är de ofta duktiga på att upprätthålla vardagslivets praktiska sida. Samtidigt kan de lätt fastna i rutiner och regelbundna vanor som gör dem mindre flexibla. Jordtecken kan hänga upp sig på materiella trivialiteter.

Vi kan dock ta tillvara på Merkurius perioder i jordtecken i år genom att förankra oss mer i den materiella världen, skapa ordning och struktur i våra liv. Kanske investera i projekt som kan ge vinst på lång sikt.

Den första Merkurius retrograda perioden i år skedde i Stenbockens tecken. Merkurius vände den 25:e januari i närheten av Pluto i zodiaken, och står nu i konjunktion med Pluto månaden ut.

Nu är läget rätt för att gå till botten med problem, planer och projekt som kommer att ha långtgående inverkan i ditt liv. Merkurius och Pluto passar perfekt för allting som kräver fokus. All form av forskning och arbete som kräver detaljerad precision är bra nu.

Pluto i Stenbocken hjälper oss att återbygga raserade strukturer. Vi kan med andra ord skapa ordning och ny mening i våra liv. Sök dig till uppgifter som känns meningsfulla och utvecklande.

Föreställ dig själv som gammal i gungstolen. Vad kommer du att ångra om du inte gör det nu?

Ljus och glädje,

Katarina

www.astro.se

 

Döden i horoskopet

En vän i relativt ung ålder gick bort häromdagen efter en tids sjukdom. Det är alltid väldigt trist när någon man tycker om går bort, men samtidigt skönt att veta att personen inte lider längre.

Ibland får jag frågan om jag kan se i horoskopet när man ska dö. Jag brukar alltid säga nej, för om man inte är helt säker så tycker jag att det oetiskt att spekulera. Det är ett risktagande man tar som astrolog när man ger förutsägelser. Om inte horoskopet ger helt tydliga svar, är det bättre att inte säga någonting alls.

Jag har en annan vän som fick besked av en astrolog att hennes mamma skulle gå bort inom kort. Det var ett trauma för min vän att höra och det påverkade hennes liv mycket. Förutsägelsen var fel, mamman levde i flera år till!

Vi har ett ansvar som astrologer, precis som terapeuter, att följa etisk kod. 

När man har facit i hand är det ofta lätt att se döden i ett horoskop. Om vi tar min väns solretur horoskop, och man känner till omständigheterna (personen är sjuk och har långt gången cancer), skulle man med ganska stor säkerhet kunna förutsäga när man ser hennes solretur att detta blir året hon går bort.

Solretur horoskopet utgår från när Solen årligen befinner sig på exakt samma ställe som när man föddes. Det beskriver hur året kommer att se ut i stort.

De hus i horoskopet som associeras med döden är fjärde, sjunde och åttonde. Det fjärde huset står för avslut. Den sjunde hus-spetsen är den västra horisonten. När solen går ner i väst, blir den osynlig. Symboliskt går Solen ner i underjorden. Det åttonde huset är det hus som de flesta astrologer förknippar med döden, eftersom det också står för arv och resurser som kommer genom andra personer. Det åttonde huset relateras också till psykologiska transformativa processer som symboliskt kan liknas vid död och pånyttfödelse.

I min väns solretur horoskop kan vi se att Solen ligger i åttonde huset (!) tillsammans med Mars. Eftersom Solretur horoskopet grundar sig på Solens rörelse, är naturligtvis Solen speciellt viktig att ta hänsyn till.

Noderna ligger nära ascendenten. När noderna befinner sig nära vinklarna (ascendenten/descendenten, Medium coeli/Illum coeli) beskriver det ofta ett år med stora livsförändringar. Noderna ligger på den 6:e och 12:e hus sidan. Dessa hus förknippas med sjukdom (6:e) och sjukhusvistelse/hospice (12:e).

Pluto ligger nära IC, dvs på fjärde hus-spetsen. Pluto är också den planet som astrologer associerar med döden och djupgående processer. Månen, symbol för själslivet, befinner sig i fjärde huset. Månen går i opposition till Jupiter som styr sjätte huset (sjukdom). Asteroiden Kiron ligger på sjätte hus-spetsen, en indikation på sårbarhet kring hälsan.

Venus är den planet som styr ascendenten i solreturen eftersom Vågens stjärntecken är uppstigande i den östra horisonten. Venus lämnar fortuna och går i opposition till Pluto. Venus befinner sig också i ett vinkelavstånd (90 grader, en del astrologer använder upp till 10 graders orb eller mer) mellan noderna som kallas för ”the bendings”. En planet at the bendings befinner sig i ett spänningstillstånd som driver fram en förändring. Att ha en planet at the bendings innebär att personen befinner sig vid ett vägskäl.

Min väns solretur visar ett år med stora livsavgörande förändringar. Det finns ingen större förändring än att lämna jordelivet!

Ljus och glädje,

Katarina

www.astro.se

 

Koppla av och återhämta krafterna

Merkurius fortsätter sin bakåtgående rörelse några veckor till. Börsen rasar i Kina och information om att en vätebomb blivit sprängd i Nordkorea har offentliggjorts av den nordkoreanska regeringen. Det är tveksamt om man tror på informationen. Merkurius är en Trixter som mycket väl kan luras och komma med felaktig information.

Merkurius lämnade Vattumannen igår för Stenbocken, och kommer nu att stanna i Stenbockens tecken tills den vänder den 24:e januari, då åter i sällskap med Pluto. Räkna med några intensiva dagar då. Vi kanske får ta del av den osminkade sanningen om någonting i samma veva.

Känner du av Mars i Skorpionen? Har du mer energi och kraft till förfogande. Känns det lättare att få saker och ting gjorda?

Nu när både Jupiter och Merkurius går i retrograd rörelse kan det vara bra att ta en paus. Istället för att börja nya projekt, avsluta redan påbörjade uppgifter. Jupiter kopplas samman med utbildning. Har du något som ligger och väntar på din uppmärksamhet som kan bli ett fulländat projekt om du binder samman alla lösa trådar? Ägna dig åt det nu. Ta tid för att hinna med allt i ett lugnt och harmoniskt tempo.

Nymånen den 10:e passar perfekt för nystart kring karriärrelaterade områden. Organisera ditt schema och agera på ett självdisciplinerat sätt för att uppnå dina mål. Var uppmärksam på detaljer och ta makten över din tid!

Ljus och glädje,

Katarina

www.astro.se

 

2016 = Nummer 9

God fortsättning på det nya året!

2016 är numerologiskt en 9:a. Varje tal har sin egen innebörd. Nummer nio handlar om förändring på en övergripande nivå. 2016 blir därmed ett år för avslut och för att binda samman lösa trådar. De senaste åren har varit intensiva för många människor. Många har upplevt genomgripande förändringar, och många har upplevt mycket stress och bara fått hänga med i svängarna. Samhället står under upplösning på någon nivå med många nya element som behöver integreras. Flyktingar från andra länder tvingar fram nya förhållningssätt i vårt svenska system.

2016 blir ett övergångsår. Vi går från en numerologisk cykel till en annan. Vi rundar av en erfarenhetsperiod. När vi avslutar något, öppnar vi oss samtidigt för något nytt.

Om du känner dig splittrad, är du inte ensam. Du kanske upplever som många andra att du befinner dig i ett virrvarr av många nya element. Har du känslan av att inte vara i kontroll över din tid och ditt liv?

Jupiter i Jungfrun expanderar i områden som berör arbete och vardagssysslor. Vi kan ha så många uppgifter på gång att vi drunknar i ett överflöd av detaljer. Detta är året att rensa bort allt överflöd och få pusselbitarna att falla på plats.

Ta tillvara på detta året. Rikta in ditt medvetande på att skapa en ny dimension. Nummer nio kopplas samman med universell medvetenhet. Vi behöver vidga horisonten och gå utanför vår bekväma zon. Nio innehåller alla andra siffror. Året handlar därmed om integration och om att skapa helhet.

Jupiter stannar upp och börjar sin sista retrograda resa genom Jungfrun den 9:e januari. Gå tillbaka, se över dina uppgifter och vad du behöver fixa till. Uppmärksamma detaljer och gör avslut. Undvik att sätta igång en massa nya projekt. Fokusera på vad du redan har på gång. Lär dig att sätta gränser!

Den 9:e maj blir Jupiter stationär och går sedan framåt raskt genom Jungfruns tecken för att börja sin nya resa genom Vågens stjärntecken den 9:e september.

Som du ser är nummer nio ett genomgripande tema!

Jupiter i Jungfrun handlar också om att skapa en bättre livsstil. Engagera dig i ditt välbefinnande! Ät grönt, drick rent vatten, sov tillräckligt och upprätthåll en positiv inställning. Var medveten om dina tankar och känslor.

Ljus och glädje,

Katarina

www.astro.se

Gott Nytt 2016

Gott Nytt År!

Vi börjar det nya året med avslut. Merkurius lämnar Stenbocken och går in i Vattumannen. Mars går in i Skorpionen den 3:e. Båda planeterna får styrka i deras nya placeringar, vilket bådar gott för en positiv start på det nya året. Det finns dock risk för impulsivitet och konflikter den 3:e. Ligg lågt!

Uranus rör sig mot den sista dekanen i Väduren (de sista 10 graderna) under tidiga våren, och spenderar större delen av året mellan 20-24 grader i Vädurens tecken. Om du är född mellan den 9:e och 15:e april (eller har planeter på dessa grader i ditt personliga horoskop), så kan du räkna med ett år av stora förändringar och levnadsomställningar.

Var öppen och flexibel, så kan en känsla av förnyad frihet infinna sig som öppnar upp ett helt nytt spelfält med många nya möjligheter. Skapa förändringar i ditt liv som tar fram din unika individualitet.

Aspekten mellan Uranus och Pluto, som skapat instabilitet, turbulens och revolutionerande förändringar inom många områden både globalt och individuellt för många, separerar nu. Fokus detta året ligger på Saturnus och Neptunus konstellationen som skapar kaos och upplösning kring strukturer och ideal.

Mot slutet av året kan vi se nya konstruktiva lösningar växa fram som skapar en förnyad känsla av kraft och motivation. Vi kan återställa den förlorade balansen om vi är öppna för att se nya lösningar.

Saturnus och Neptunus aspekten är speciellt verksam i juni, juli och september, då också noderna blir inblandade (i september) i denna kaotiska och deprimerande energi. September kan bli månaden som kommer med någon form av avgörande kris, men också förändring som sätter scenen för en positiv nystart mitt i allt eländet. Kris leder till utveckling.

I juni formar Jupiter och Pluto en positiv konstellation för positivt ledarskap. Vi kan räkna med någon form av ekonomisk tillväxt. Det ser med andra ord inte helt hopplöst ut. Men vi måste tackla Saturnus/Neptunus konstellationen på ett konstruktivt sätt, vilket inte är lätt när känslan av hopplöshet finns med i ekvationen.

Vi måste helt enkelt omvärdera våra ideal och skapa nya hållbara strukturer på lång sikt. Vi behöver ta en ordentlig funderare på hur vi lever och hur vi använder våra resurser. Det är dags att ändra livsstil, förenkla och leva i harmoni med naturen.

Börja med ditt eget liv. Sätt dig ned och fundera på vilka förändringar du kan göra för att skapa en medveten livsstil som gynnar både dig själv och dina medmänniskor.

Ljus och glädje,

Katarina

www.astro.se

 

 

 

Skapa en positiv levnadsomställning

God Jul alla kära Nära vänner! Jag hoppas ni njuter av fullmånens vackra sken i natten. När det är fullmåne står Solen och Månen direkt i opposition till varandra. I år sker det på självaste juldagen! Det är 38 år sedan vi upplevde en fullmåne under juldagarna.

Den magiska fullmånen skänker speciell energi som öppnar upp dörren till vårt inre själsliv. Det är magi i atmosfären. Njut och ta in Månens helande kraft.

Mars står i konjunktion med fixstjärnan Spica, den mest briljanta och lyckobringande stjärnan på himlavalvet i Vågens stjärntecken. Om planeten Mars är en huvudspelare i ditt personliga horoskop kan du erfara några lyckobringande dagar.

Uranus vänder idag och börjar sin framåtgående resa genom Vädurens tecken. En stationär planet får extra mycket kraft. En oväntad förändring kan ske som skänker nya möjligheter för kreativ och dynamisk utveckling. En känsla av förnyelse och frihet kan infinna sig.

Venus får styrka genom Mars eftersom "han" står i konjunktion med Spica. Vanligtvis har planeter som är försvagade ingen styrka att ge varandra hjälp (Venus och Mars befinner sig i varandras tecken = ömsesidig mottaglighet), men just nu kan Venus visa sin bästa sida, trots sin annars svaga placering i Skorpionen.

Skriv gärna och berätta om de senaste dagarna om något ovanligt och oväntat skett i ditt liv.   

Ljus och glädje

Katarina

www.astro.se

Ta vara på det oväntade

Mars fortsätter att härja i Vågens tecken. Venus står i Skorpionen. De befinner sig i varandras tecken (Mars härskar över Skorpionen och Venus härskar över Vågen), något man inom astrologin brukar kalla för ömsesidig mottaglighet.

När två planeter befinner sig i ömsesidig mottaglighet brukar man tolka det till något positivt. Planeterna kan hjälpa varandra. Men i detta fallet, står både Mars och Venus i sina mest försvagade tillstånd, vilket innebär symboliskt att de befinner sig i så risigt skick att de inte kan vara effektiva eller göra någonting konstruktivt för varandra.

Vi kan dock se problemen och brottas med dem, men kanske inte ha de rätta lösningarna eller kraften att skapa förändring just nu.  

Det är i sådana situationer som meditation, yoga och andra andliga övningar kan hjälpa oss att återställa den inre balansen. Men det kräver mer och är svårare att göra om man inte mår bra. När man befinner sig nere på botten i ett hål, är det svårt att ta sig upp även om man vet att det skulle hjälpa med t.ex. fysisk träning, yoga eller meditation.

Det är när man befinner sig i kris som man behöver andlighet mest, men det är också då det är som svårast att ta sig samman och utföra övningar. Motivationen saknas.

Det gäller att tänka att det finns en mening med allting. Universum ger oss möjligheten att växa, ibland genom kris. Vi lär oss mycket och får nya erfarenheter när vi kastas in i något helt oväntat som triggar det mest sårbara inom oss. Samtidigt får vi möjlighet att bli medvetna om att det vi upplever har stor effekt på oss. Vi kan ställa oss frågan ”varför” och börja finna svar som leder till djupare insikter och ökad medvetenhet om oss själva. När man så småningom får distans, kan man se att man fått många nya perspektiv både på sig själv och på livet.

Idag står Merkurius och Pluto i konjunktion. Det är läge att gå på djupet och analysera något som behöver komma upp till ytan och förändras. Många upplever att det är en jobbig tid med utmaningar och stora förändringar som är svåra att anpassa sig till. Samhället står under djupgående transformation. Framtiden känns oviss.

Spendera tid i helgen på att nå djupare skikt inom dig. Ta vara på det oväntade. Möt nuet med det förflutna.

Ljus och glädje,

Katarina

www.astro.se

Hitta dina inre resurser - öka din motivation

Mars står i Vågens tecken och just nu i opposition till Uranus. Det är en energi som kan trigga impulsiva handlingar och upprörda, explosiva spänningstillstånd. Se upp med impulsiva aggressiva utbrott. Ut och spring eller förlös energin på annat sätt.

Nu är det bättre att tänka samarbete än att göra saker och ting på egen hand. Eftersom Mars är försvagad i Vågens tecken, är risken stor att det inte blir så mycket gjort annars. Tillsammans kan man peppa varandra och hjälpa till där det behövs.

Mars är en planet som ger kraft till andra planeter den bildar aspekt med. En person med Solen och Mars i konjunktion i födelsehoroskopet har drivkraft, men också en tendens att bränna ut sig. Om Mars befinner sig nära en vinkel i horoskopet, ger den starka Mars egenskaper till personen - handlingskraft, självhävdelseförmåga, initiativ.

Mars har ett "skiljande" inflytande, och kapar ofta banden med det den är i kontakt med. En person född med Mars i konjunktion descendenten (relationer) går ofta igenom en skilsmässa vid någon tidpunkt i livet. Har man Mars i konjunktion MC, dvs. tionde huset som har med ära, rykte och ställning i världen att göra, kan man få uppleva negativa konsekvenser i relation till sin ställning och yrkesposition. Samtidigt ger Mars ledareegenskaper och stor initiativkraft när den är framträdande i horoskopet och kommer till uttryck på ett positivt sätt. Intention och motivation är nyckelbegrepp för hur Mars kommer till uttryck. Mars kan bli destruktiv när energin hämmas eller inte får utlopp på ett direkt, rakt och öppet sätt.

Mars stannar i Vågen 24 dagar till.

Hur har din energinivå och initiativkraft varit de senaste veckorna? Sök dig till en vän eller partner för inspiration och hjälp med att komma loss.

Ljus och glädje,

Katarina

www.astro.se

 

 

Kiron stationär - Hela såret i ditt inre

Saturnus/Neptunus konstellationen fortsätter att dra ut på lååånga processer som inte verkar bli färdiga. Det är svårt att skapa klarhet och få ordentligt grepp på situationer.

Saturnus och Neptunus stannar på samma grad (7 grader) till den 4:e december. Förhoppningsvis börjar dimman lätta då. När en transit går över en planet i födelsehoroskopet, brukar inflytandet vara förbi när transiten passerat ca 15 bågminuter efter det att den är exakt (dvs. på samma grad och bågminut som radix planeten). Men det beror också på andra faktorer, t ex om fler planeter transiterar planeten samtidigt. Då kan det bli svårare att definiera när inflytandet passerar.

Saturnus rör sig nu snabbt framåt i Skyttens tecken. Det blir inte förrän den 17:e juni då Neptunus och Saturnus återigen hamnar i samma spänningsläge.

Det bästa du kan göra är att ta hand om dig själv, ditt inre. Meditera, gör yoga, mässa hymner och läs andlig litteratur. Förkovra dig i ditt andliga liv. Ta ett djupt andetag och släpp stressen.

Asteroiden Kiron är stationär idag. En stationär himlakropp verkar stå stilla på himlavalvet, men det är en synvilla. (Himlakropparna rör sig alltid i framåtgående riktning även om de ser ut att gå bakåt från jorden sett.)

Kiron har varit i bakåtgående rörelse (retrograd från jorden sett) de senaste fem månaderna och börjar idag sin framåtgående rörelse. När en planet/himlakropp är stationär är den extra stark och inflytelserik. Det sker ofta förändringar inom oss eller utanför oss på en sådan dag.

Kan du känna att någonting förändrats i ditt liv idag? En attityd, kanske en inställning till något som du tampats med den senaste tiden. Du kanske känner att du kan släppa taget och gå vidare i en ny och mer frigörande riktning.

Kiron är den himlakropp som förknippas med vårt inre själssår. När Kiron transiterar kan något ske som väcker vår sårbarhet. Men om vi skrapar på ytan så kan vi se att såret redan funnits där från det förflutna, kanske från barndomen, men det har aldrig blivit läkt. Det nya såret drar upp det gamla såret. Vi tampas med båda såren på samma gång.

För att bli hela, behöver vi se på situationen från ett helhetsperspektiv. Det är något från det förflutna som kommit tillbaka in i vårt medvetande, som nu behöver helas, så vi kan utvecklas vidare.

Har du brottats med något som berört ditt allra innersta den sista tiden? Kanske du kan börja känna healing idag och långsamt blicka tillbaka på processen med distans?

Kirons syfte är att hjälpa oss att bli medvetna om de sår som behöver läkas i vårt inre. Kiron hjälper oss att laga det som gått sönder.

Gå tillbaka till ditt förflutna och se om du kan finna ett samband mellan det som behöver läkas nu och vad som skedde tidigare.

Ljus och glädje,

Katarina

www.astro.se

 

 

 

 

Ditt livsöde är unikt

Problem är en del av livet.

Men är det så att alla problem går att lösa?

En del säger att så länge vi tar ansvar för våra problem, så går de att lösa.

Ofta skyller vi på yttre omständigheter för våra problem. Men i själva verket skapar vi ofta våra egna problem och saboterar för oss själva. Det hänger ofta samman med en negativ självbild. En negativ självbild skapar ofta självsabotage. Vi skapar det vi innerst inne tycker att vi förtjänar.

Självsabotage sker inte förnuftsmässigt och ofta inte på en medveten nivå. Ofta skyller vi på yttre omständigheter för våra misslyckanden. Men i själva verket underminerar vi oss själva.

Det är först när vi inser vårt eget självsabotage, som det är möjligt att bryta dess negativa mönster. Ett negativt mönster återkommer gång på gång tills vi aktivt tar itu med den verkliga orsaken.

Orsaken finns inombords och därför finns lösningen där också.

Det vi möter i vår omvärld speglar vårt inre och vår medvetandenivå. Vi drar helt enkelt till oss de personer, problem och situationer vi tycker att vi är värda.  

Negativa mönster är inlärda. Det innebär att de kan förändras om vi är öppna för att lära om. Men det kräver ett aktivt engagemang och villighet att gå till botten med vårt förflutna, våra problem och vår självdestruktivitet.

För att skapa lycka behöver vi bryta negativa mönster. Men för att vara lycklig, känna glädje och må bra varje dag krävs det att vi vet vad som gör oss lyckliga och vad som gör oss olyckliga. Man måste helt enkelt känna sig själv och veta vilka behov man har.

Du kan lära mycket om dig själv genom det personliga horoskopet. I horoskopet finns ovärderlig information om vem du är, vad dina utmaningar är, och vad dina styrkor är.

Det blev några tunga/djupa tankar idag när Merkurius står i konjunktion till Saturnus. Saturnus och Neptunus står i exakt spänningsaspekt idag (men har varit en aktiv konstellation sedan en längre tid tillbaka). Två helt olika ideal står i konflikt med varandra, vilket skapar kaos och förvirring för många. Strukturer upplöses för att något nytt ska kunna växa fram.

Om du känner dig extra nedslagen och pessimistisk nu, så kan aspekten ovan stå i relation till ditt personliga horoskop. I så fall, var inte för hård mot dig själv. Se kris som möjlighet till ny utveckling.

Ljus och glädje,

Katarina

www.astro.se

 

Stå för dina ideal - våga utmana etablissemanget

Saturnus och Neptunus rör sig närmare varandra i spänningsaspekt. Det har varit en intensiv vecka med terrordåden i Paris. Neptunus symboliserar ideal, och har anknytning till allt som är grundat på tro och föreställningar. Neptunuspräglade personer struntar i den materiella världens regler och krav. De skapar sin egen verklighet. De strukturer som bestått under lång tid i samhället (Saturnus), speciellt i relation till religion, utbildning, kunskap (Skytten) utmanas nu av underminerande krafter (Neptunus).

Terrordåden började när Pluto härjade i Skyttens tecken under senare delen av 1990-talet. Skytten är det stjärntecken som har anknytning till religion och filosofi. Skyttens skuggsida kan vara våldsam och bombastisk. Skyttar kan bli fanatiska och vill ofta ha rätt till varje pris. Nu när Saturnus befinner sig i Skytten kan nya strukturer växa fram kring samhällets inställning till olika livsåskådningar. Kanske dessa terrordåd kommer att skapa större gemenskap och sammanhållning på lång sikt mellan länder. Människor från olika kulturer går samman för att enas mot religiös fanatism och våld.

Denna spänningsaspekt mellan Saturnus och Neptunus kan komma till uttryck på olika sätt. I princip handlar det om regler, strukturer och etablerade normer som testas av ideal, finmaskighet och ett högre sammanhang. Många personer står inför någon form av konfrontation mellan redan etablerade normer, ideal och annorlunda perspektiv som kan inkludera ett element av medmänsklighet. Går regler före empati?

Neptunus symboliserar våra drömmar och ideal. Saturnus står för den krassa verkligheten. Kombinationen kan sluta med ”kraschlandning i verkligheten”! Det gäller att inte tappa geisten och falla in i tankar och känslor av misslyckanden. Stå för dina ideal så kanske du kan förändra strukturer som fastnat i stela mönster.  

Neptunus vänder riktning imorgon den 18:e, och i princip rör sig ifrån Saturnus, även om Neptunus stannar på samma grad och minut en vecka framåt. Men Saturnus hinner ifatt Neptunus och aspekten mellan dem blir exakt den 26:e. Den 24:e blandar sig Merkurius i leken, då den bildar konjunktion med Saturnus och blir delaktig i konstellationen. Ett allvarligt samtal kan ske som klargör något som varit oklart eller kanske till och med kastar ljus över något bedrägligt. Förhoppningsvis kan något konstruktivt och klargörande komma ur denna aspektfigur och föra situationen till en ny nivå.

Känner du igen dig? Befinner du dig i omständgheter där invanda mönster står i konflikt med ideal och högre principer. Finns det något bedrägligt med i situationen? Venus i Vågen kan hjälpa till. Det finns möjligheter för kompromisser och för att saker och ting faller på plats och blir avklarade på ett diplomatiskt och taktfullt sätt. Håll modet uppe så kan du förhoppningsvis se fram emot en "win-win" situation någongång innan helgen eller i början på nästa vecka.

Ljus och glädje,

Katarina

www.astro.se

 

 

 

 

Förena jordeliv och himmelrike

Jag gick upp tidigt i morse och skådade Venus som lyste starkt i öster. Venus är morgonstjärna nu och har gått in i Vågens stjärntecken där Venus trivs allra bäst. Venus trivs också bäst i Oxens stjärntecken. Oxen och Vågen är de två tecken Venus härskar över. Oxen är ett jordtecken och Vågen ett lufttecken. Därmed kommer Venus energi till uttryck på två helt olika sätt.

Venus symboliserar attraktionskraften. Nyckelord för Venus är: Kärlek, konst, skönhet, harmoni, fred, njutningslust, attraktion, värderingar.

I Oxens tecken kommer Venus till uttryck på ett sinnligt och sensuellt sätt. Personer med Venus i Oxen vill gärna äga allt de attraheras av. De samlar på sig vackra saker och mår bäst i bekväma situationer där sinnena får njuta av livets goda. I relationer är kärleken stark och hållbar.

I Vågens tecken söker Venus gemenskap. Personer med Venus i Vågen är charmiga och skapar lätt kontakt. De gör sig snabbt omtyckta och kan kasta sig in i flirt och kärleksförbindelser. Venus i Vågen gillar sällskaps och nöjesliv. För Venus i Vågen är det viktgaste att harmonin upprätthålls i relationer. Allt som skapar konflikt och besvärligheter ogillas skarpt. Att upprätthålla inre balans och sinnesro är A och O.

Venus bildar en harmonisk aspekt till Saturnus idag. Det skapar möjligheter för stabilitet i relationer. Ta tid och prata om viktiga saker i dina relationer. Skapa klarhet, närhet och djupare förståelse. Satsa energi på att lösa konflikter och på att reda upp problem.

Meditera över hur Venus fungerar i ditt liv. Hur förhåller du dig till det som attraherar dig? Har du inre frid och harmoni i ditt liv? Om inte, hur kan du skapa förändring? Hur skulle den förändringen se ut?

Bjud in Venus energi till ditt liv och finn ditt inre lugn.   

Ljus och glädje,

Katarina

www.astro.se

 

 

En nära tanke

Månadens fråga

Tror du på ett liv efter döden?


Prenumerera på tidningen