Sök i denna blogg...

Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

Katarina Campagnola är astrolog och bloggar om allt mellan himmel och jord. Hon ger tips och råd om hur du kan leva i harmoni med planeternas inflytande. Hemsida: www.astro.se

Ladda med kärlek!

Idag går Jupiter in i Kräftans tecken, och stannar där tills den 15:e juli 2014. Hurra! Jag har längtat efter detta. Jupiter är upphöjd i Kräftan och trivs väldigt bra där. Jupiter är en planet som förknippas med tillväxt, utveckling, harmoni, och kunskap. Vi har ett helt år framför oss av känslomässigt överflöd! Det är dags att lämna stressen bakom oss och komma i känslomässig balans, utveckla känslomässig generositet, skapa närhet med familjen, ge omvårdnad och näring till oss själva, våra nära och kära. Familjen hamnar i centrum nu. Det kan vara din biologiska familj, grupper du känner dig hemma med eller likasinnade människor i världen som du delar ett gemensamt intressen med.

Din längtan efter barn eller barnbarn kan bli starkare. Om du redan har en familj kan du vilja ge mer utrymme för närhet och intimitet. Du kan också vilja ordna upp problem, fixa familjekonflikter och skapa förnyad harmoni med viktiga personer. Behovet av en familj och att känna närhet i relationer kommer att växa sig starkare för de flesta av oss. Din känslighet kan öka, vilket gör dig sårbar. Lär dig att sätta gränser utan att bli defensiv.

Nu börjar också en bra tid för att planera ditt framtida boende. Renovera, bygg om eller köp din drömbostad! Tänk expansion och utrymme!

De områden (husen) i ditt personliga horoskop som Jupiter styr, kommer att förstärkas (bli mer funktionella) med Jupiter i Kräftan. Vilka områden det är för just dig kan du ta reda på genom att ställa ditt personliga födelsehoroskop (www.astro.se). Jupiter styr Skytten och Fiskarnas tecken. I den moderna astrologin anser man att Neptunus styr Fiskarna, men traditionellt har alltid Jupiter styrt båda tecknen. Uranus, Neptunus och Pluto upptäcktes långt efter det att astrologin redan varit etablerad i tusentals år. Jag är av den åsikten att de tre yttre planeterna adderar till nya dimensioner i vårt medvetande, men inte att de förändrar grundstrukturerna av astrologins uppbyggnad.

Mitt råd för Jupiters nya år: Satsa på att komma i kontakt med dina innersta känslor, behov och drömmar. Bli mer lyhörd för andras behov. Du kan räkna med en tid fylld av alla möjliga känslor, vilket öppnar upp för utveckling både på det känslomässiga och andliga området. Stå i din egen känslomässiga kraft genom att utveckla självförtroende och självkänsla. Lär känna vem du är och vad du vill. Uppmärksamma och acceptera dina svagheter, men var inte rädd för dem.

Viktigast av allt: Ge utrymme en stund varje dag för meditation, avkoppling och inre reflektion. 

Gör verklighet av dina drömmar!

Katarina

 

 

 

 

 

 

Midsommarhelg med supermåne!

På söndag kl.13.32 är det superfullmåne. Det innebär astronomiskt att jorden och Månen befinner sig speciellt nära varandra. Fullmånen sker i Stenbockens tecken. Solen lyser upp Månen från Kräftans tecken. Dessa två tecken som ingår i fullmånen har med familjelivet (kräftan) och karriären (stenbocken) att göra. Astrologiskt står Månen för vårt själsliv, det undermedvetna och våra känslomässiga reaktionsmönster. Undermedvetna känslor kan dyka upp som behöver komma fram och bearbetas. Uppmärksamma vad som pågår i ditt inre. Satsa på en fullmånemeditation på söndagen där reflektioner kring känslomässiga behov som berör din karriär och sociala ställning får bli det centrala temat.

Eftersom speciellt många planeter befinner sig i vattentecken just nu är det mycket känslor i omlopp. Det kan bli mycket regn och  översvämningar i många länder runt om i världen.

Ikväll ligger Månen i det glada och utåtriktade Skyttens tecken, och dessutom blir det kontakt mellan Månen och Jupiter tidigt imorgon bitti! Låt lördagen bli en kväll för fest och glädje. Gör någonting STORT och ge STORT av dig själv. Ta fram de bästa sidorna hos dig själv och se det bästa hos andra.

Ljus och glädje,

Katarina

 

Vad kan Astrologi göra för dig?

Astrologi är ett symbolspråk, en konst och en vetenskap. Det omfattar ett område som går tillbaka tusentals år i tiden, och beskriver hur planeternas konstellationer på himlavalvet speglar skeenden på jorden och i livet. Det personliga födelsehoroskopet grundar sig på tiden när du föddes och är en karta över planeternas positioner på himlavalvet i födelseögonblicket. Horoskopet beskriver ditt inre landskap som skildrar vem du är, dina behov och utvecklingsmöjligheter, samt ger tidsperspektiv på viktiga processer och livsperioder. Planeternas rörelser genom de olika stjärntecknen beskriver den utvecklingstrend som sker omkring oss i världen och i våra personliga liv.

Just nu är det flera intressanta konstellationer som pågår på himlavalvet. Vi närmar oss sommarsolståndet den 21:a juni, då Solen står högst på himlen på det norra halvklotet och samtidigt går in i Kräftans tecken i den tropiska zodiaken. Jupiter går också in i kräftans tecken om några dagar. Det är en gynnsam placering för Jupiter som dessutom stannar där ett helt år! Mer om detta inom kort.

Det är många av planeterna som befinner sig i vattentecken nu. Venus och Merkurius är i Kräftan. Saturnus är i Skorpionen och Neptunus är i Fiskarna tillsammans med asteroiden Kiron. Vattnets element symboliserar det känslomässiga. De tre vattentecknen (Kräftan, Skorpionen och Fiskarna) är känsliga, djupa och lättpåverkade. De är också intuitiva och lever sig lätt in i andra personer. Deras skuggsida är överkänslighet och medberoende.

Nu är en bra tid för känslomässig utveckling, dvs. att komma kontakt med sitt inre. Det är dags att lämna stressen och finna ro i det inre. Närhet, omtanke och längtan efter att känna familjegemenskap kan komma att betyda mer för oss den närmaste tiden. Vår intuition kan utvecklas om vi ger oss tid att finna stillheten inom oss.

Satsa på att skapa välbefinnande på det känslomässiga planet genom att identifiera dina känslomässiga behov. Bli medveten om djupare skikt som hjälper dig till healing och ett liv fyllt av glädje och kreativitet. Låt dina drömmar och dina känslor få mer utrymme.

Lev dina drömmar!

Katarina

 

 

 

 

 

Horoskopet - Din vägvisare i livets alla skeenden

Astrologi är ett fantastiskt redskap för självförverkligande. Det slutar aldrig att förvåna mig hur horoskopet är en spegelbild av inre och yttre skeenden. Planeternas rörelser speglar livet på jorden. Exakt hur det fungerar vet ingen, men ATT det fungerar står helt klart för oss astrologer. Existensen är en gåta och förblir en gåta. Men det är kanske så det måste vara, för att vi ska kunna utvecklas, ta risker och uppleva livet med hela vårt känsloregister.     

Vi glömmer lätt att vi befinner oss på en planet som snurrar runt i rymden. Vi identifierar oss så lätt med livets trivialiteter. Jag läste i en vetenskaplig tidning om astronomi att det finns fler solar i rymden än sandkorn på jorden! Fundera över det en stund. Existensen är så ofattbar. En del skräms av tanken, och en del blir inspirerade av livets gränslöshet. Jag tillhör dem som älskar mysterier och inspireras av oändlighetens möjligheter. Men ibland kan jag bli otrygg och ifrågasätta meningen med alltihop. Att leva med osäkerhet är en del av ekvationen.  

Horoskopet visar vägen till utveckling och inre harmoni. Det gäller att skapa en livsstil som överensstämmer med vem vi är. Solen i horoskopet symboliserar vår mest grundläggande energi. Vem vi är innerst inne. Månen symboliserar vad vi behöver på en känslomässig nivå för att må bra i vardagen. Mars står för vår drivkraft och initiativförmåga. Ta reda på var dessa tre planeter befinner sig i ditt personliga horoskop och få nya insikter om dig själv. Du kan läsa mer om Solen och Månen i Näras nummer 5 som ligger ute nu, eller ta kontakt med mig på katarina@astro.se om du vill veta dina planetpositioner. Du kan också få ditt horoskop uträknat gratis på www.astro.com

Lev din Sol, tillfredsställ din Måne och använd din Mars!

 

Ha en underbar dag!

Katarina

 

 

Prinsessan Madeleine och Chris bröllopshoroskop

Jag satt som klistrad framför datorn när Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill gifte sig i Storkyrkan idag. Inte bara för att det är roligt att få ta del av det vackra bröllopet, utan också för att man som utlandssvensk får möjlighet att se Stockholm med omnejd, ta del av det svenska kulturlivet och svenska traditioner. Sverige har så mycket vackert att erbjuda!  Det tänker man kanske inte lika mycket på när man lever i det svenska samhället varje dag, men Sveriges kulturrikedom betyder så mycket när man bara får ta del av det ibland.

Principen för astrologi är att när någonting föds, finns utvecklingspotentialen för händelsen i det ögonblicket. Det gäller inte bara när en människa föds, utan även när t.ex. ett äktenskap ”föds” eller tar sin början. Frågan är då, vad är början på ett äktenskap? Är det när brudparet säger ”Ja” till varandra, eller är det när man skriver på papperna som juridiskt binder paret tillsammans? Enligt traditionell astrologi är ”ögonblicket som är oåterkalleligt” den tid man bör ställa horoskopet för. Vi vet inte när brudparet skrev på de juridiska papperna, men tiden för själva bröllopet började ganska exakt klockan 16 när Prinsessan steg in tillsammans med Kungen i Storkyrkan. Lite senare, kl.16.24 sa de ”Ja” till varandra, just när den mest lyckobådande fixstjärnan Spica steg upp vid den östra horisonten!

Eftersom de gifte sig precis under nymånen, ligger Fortuna på ascendenten i horoskopet. Det är lyckobådande för ekonomin. Ascendenten och dess härskare är det viktigaste att ta hänsyn till i ett äktenskapshoroskop, eftersom den planet som styr över ascendenten blir en symbol för äktenskapets lycka och inriktning. I detta fall är det kärleksgudinnan själv, dvs. Venus som blir kapten över deras gemensamma resa. Venus befinner sig just nu i Kräftans tecken, vilket är en mycket gynnsam placering för Venus som trivs där. Kräftan är ett familjeinriktat tecken som präglas av omtänksamhet, tillgivenhet och omvårdande egenskaper.

Femte huset är det område i horoskopet som relateras till barn. Femte huset ligger i Fiskarnas tecken som är ett fertilt vattentecken. Detta bådar gott för ett äktenskap som är inriktat på familjeliv med flera barn. Det finns också en stark betoning på nionde huset, vilket är det område som relateras till utlandet. Paret kommer att bo utomlands helt enkelt. Det finns några mindre gynnsamma planetplaceringar, men allting kan inte vara perfekt. Det är bara att gratulera det lyckliga brudparet och önska dem lycka till!

 

fotograf: Brigitte Grenfeldt

Förutbestämt öde eller fri vilja?

Jag har jobbat från och till med en klient under årens lopp som ständigt haft problem med att hitta en stabil levnadssituation vad gäller jobb och inkomst. Problemet har alltid varit att han känner sig osäker och inte tillräckligt kunnig inom sitt fält. Han underskattar ständigt sin förmåga och går omkring med en offerattityd och mindervärdighetskänslor.

Mars symboliserar handlingskraften i horoskopet. Hans Mars är försvagad och befinner sig dessutom i en komplicerad aspekt med Neptunus, som underminerar initiativförmågan. Frågan är om han kan göra något åt sin livssituation eller om han är lämnad åt sitt öde? Styr planeterna över våra liv eller har vi fri vilja?

Min upplevelse är att horoskopet speglar vem vi är, våra förutsättningar, talanger och utmaningar. Men det är inte planeternas konstellationer som gör oss till dem vi är, utan vi föds vid en speciell tidpunkt som reflekterar vem vi redan är. Livet är en kombination av fri vilja och förutbestämdhet på samma gång!

Som jag ser det har min klient fri vilja att göra något åt sin komplicerade Marskonstellation, eller han kan välja att fortsätta att se sig som ett offer och skapa sin egen undergång. Det förutbestämda i horoskopet är att han har denna utmaning att jobba med i livet. Men det är upp till honom hur han vill förhålla sig till den. Genom att förstå och bli medveten om hur Mars fungerar för honom, kan han också göra något åt situationen. Förändring kräver medveten handling.

Lär känna dig själv genom horoskopet och gör din livsresa till ett spännande äventyr!

Ljus och glädje,

Katarina

 

 

Dela dina tankar

Passa på att gå en promenad runt solnedgången för att skåda trippelkonjunktionen med Jupiter, Venus och Merkurius på himlavalvet. Vi kan ofta se den vackra aftonstjärnan Venus lysa upp i mörkret, men nu har kärleksgudinnan sällskap av både Zeus och Hermes från den Grekiska mytologin.

Mars kommer att byta tecken från Oxen till Tvillingen idag runt middagstid. Det är inte så ofta som kärleks planeterna Venus och Mars befinner sig i samma tecken. Det blir dock bara i tre dagar som vi kan uppleva kärleksparet i det sociala och omväxlande tecknet Tvillingarna. Det blir i januari 2015 som de åter förenas i Vattumannens tecken. Men då kommer de också att åtföljas desto längre, närmare bestämt i nästan tre månader, med några få korta avbrott.

Venus är en symbol för den passiva attraktionskraften, och står för skönhet, harmoni och njutning. Mars är symbolen för handlingskraften, framåtandan och initiativtagande. Tillsammans kompletterar de varandra som Yin och Yang kraften. I Tvillingarnas tecken kommer de till uttryck på ett nyfiket, socialt, kontaktsökande och pratsamt sätt.

Tvillingarna är ett lufttecken som behöver mental stimulas genom andra för att kunna utforska sin egen värld. Därför passar denna konstellation till att tänka igenom hur du vill förhålla dig till kärlek och relationer. Hur ska din kärleksrelation se ut? Vad söker du i en partner? Det är också läge att knyta nya kontakter, nätverka och dela tankar kring intressen och värderingar. Satsa på en nöjesfylld helg med mycket mingel och goda vänner som du kan dela dina innersta tankar med.

Frid och glädje,

Katarina

www.astro.se

 

Näras nya astrologi-bloggare

Hej! Jag heter Katarina Campagnola och är tidningen Näras nya astrologi-bloggare. Jag har sysslat med astrologi sen jag var tonåring och det är fortfarande mitt livs passion.

Astrologi är en urgammal kunskap som går tillbaka tusentals år i tiden, och beskriver hur planeternas rörelser på himlavalvet står i relation till händelser på jorden.

Astrologi kan användas för många olika ändamål, men framför allt för självkännedom och personlig utveckling. Det personliga horoskopet ger oss kunskap om oss själva på djupet. Vi kan få insikt om vilka svårigheter vi måste kämpa med i livet, vilka talanger och förutsättningar vi har inom olika områden. Det ger också tidsperspektiv på bra och jobbiga perioder, samt värdefull information om vad som kan ge mening och lycka i livet.

I min blogg kan du följa vad som sker på himlavalvet och få tips om hur du kan använda planeternas konstellationer för att göra ditt liv spännande och meningsfyllt. Hör gärna av dig om du har frågor eller synpunkter.

Frid och glädje,
Katarina
www.astro.se

En nära tanke

Månadens fråga

Tror du på ett liv efter döden?


Prenumerera på tidningen