Sök i denna blogg...

Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

Katarina Campagnola är astrolog och bloggar om allt mellan himmel och jord. Hon ger tips och råd om hur du kan leva i harmoni med planeternas inflytande. Hemsida: www.astro.se

Venus passagen

I lördags transiterade Mars min Sol i konjunktion. Vad hände? Jag transporterar min häst på en landsväg när det säger PANG! Ett av däcken på min hästtransportvagn exploderar med en kraftfull och ordentligt högljudd knall. Däcket exploderade med sådan kraft att hela stötfångaren flög av. Änglarna vakade över min häst som otroligt nog lugnade ner sig ganska omgående, trots att explosionen skedde precis i närheten där hon stod.

Allt gick bra, men visst är det helt perfekt att en sådan situation uppstår precis när Mars, den planet som förknippas med just hetta, explosioner etc. står i ett så exakt läge i mitt horoskop! Mars och Solen, de två hetaste himlakropparna i ett så nära förhållande. Detta är ett av många exempel som bevisar för mig att astrologi fungerar. Nästan dagligen ser jag hur planeternas rörelser motsvarar skeenden i människors liv. Astrologi kanske inte går att förklara på ett vetenskapligt och tillfredställande sätt för skeptiker, men personligen är jag helt övertygad om dess giltighet. Denna magiska konstart fortsätter att fascinera mig.

Idag passerar Venus till Solen i en ”superior” konjunktion i Tvillingarnas stjärntecken. Venus och Solen dansar en kosmisk dans som består av ett 584 dagar långt synodiskt rörelsemönster som bildar ett perfekt pentagram.

Venus formar två helt olika geocentriska konjunktioner med Solen under den synodiska cykeln, en ”inferior” och en ”superior”. Venus synodiska cykel börjar med att Venus står exakt mellan jorden och Solen. Idag står Solen mellan Venus och jorden. Venus står alltså på andra sidan om Solen, vilket ses astrologiskt som en opposition. Är det någonting som kulminerar i ditt liv som involverar Venus kvaliteter – händelser som berör kärlekslivet, förhållanden, pengar, konst, nöjen eller annat som påverkar dina värderingar.

Nu börjar också Venus sin resa bakom Solen genom zodiaken, vilket innebär att vi kan se fram emot att få beskåda Venus som vacker aftonstjärna på himlavalvet under många sköna kvällar framöver.

Ljus och glädje,

Katarina

www.astro.se

 

 

 

Gör ett avbrott i vardagen

Idag står Saturnus närmast jorden. Saturnus och Mars bildar en vacker triangel tillsammans med superfixstjärnan Antares som lyser upp på himlavalvet hela månaden ut.

Saturnus /Mars temat som dominerar nu kan kännas som ett tung börda som hänger över dig. Överdrivet mycket arbete, problem och motstånd kan prägla ditt liv just nu. Saturnus/Neptunus konjunktionen kan upplevas som att det är svårt att få grepp och hitta lösningar på en komplicerad situation.

Du behöver sätta gränser och definiera vart du är på väg. Du kan drömma om det perfekta livet, men rent praktiskt kan det vara svårt att finna balans och att få pusselbitarna att hamna på rätt plats.

Nymånen i Tvillingarna den 5:e står i konjunktion med Venus och bildar ett storkors tillsammans med Jupiter, Saturnus och Neptunus. Tekniskt sett har kontakten med Saturnus och Neptunus passerat, vilket förhoppningsfullt kommer att underlätta.

Tvillingarna är ett socialt och mångsidigt tecken som ofta har många järn i elden. I kombination med Venus är läget idealiskt för vänskap, nöjen och mingel i det vackra sommarvädret. Kontakten med Jupiter indikerar att du entusiastiskt kan ge dig in i alldeles för många situationer och projekt som kräver mer av dig än du kanske klarar av. Du kan drömma stort, men risken för kraschlandning i verkligheten ligger nära.

Du kan dras i olika riktningar och inte veta vilket ben du ska stå på. Det bästa du kan göra nu är att låta Saturnus styra ekvationen. Dra ner på tempot, fokusera på det praktiska, planera, organisera och ge dig själv tid för allting du vill göra.   

Merkurius stiger upp över horisonten som en morgonstjärna de närmaste veckorna. Merkurius står fortfarande i Oxen, vilket passar bra för praktiska och ekonomiska långsiktiga förhandlingar.  Passa på att klara upp problem de närmaste dagarna. Förhandlingar, möten, kontrakt, telefonsamtal, eller epost kan skapa en stor förändring i ditt liv. Ta kontakt med viktiga personer och red upp problem. Klargör detaljer och förväntningar. Tiden är mogen för att lägga ny grund och för att delegera rätt uppgift till rätt person. Få ordning på torpet och finn ut vilken riktning du vill fortsätta att gå i.

Ljus och glädje,

Katarina   

www.astro.se

 

 

HItta vägen för att leva dina drömmar

Har ni skådat den röda planeten som stiger upp i öst på kvällen nu? Mars står nära jorden och planeten lyser vackert under stjärnorna. Den 30 maj kommer Mars att vara som närmast jorden. I zodiaken står Mars på 0 grader i Skytten just nu, men planeten går in Skorpionen klockan 15.29 imorgon den 27:e maj. Hur upplever du denna dynamiska och stridsfulla planet i ditt liv? Har du några konflikter på gång? Ligger de och pyr på ett passivt aggressivt sätt i bakgrunden? Eller, befinner du dig i en positiv utveckling av initiativtagande, självhävdelse och ledarskap?  Mars går retrograd vilket innebär att du kanske är försjunken (och kan uppleva problem) i ett tema som började för några månader sedan.

Månen går i spänningsaspekt till Mars den 28:e, vilket lätt rör upp starka känslor och det finns risk för impulsiva känslomässiga beslut. Så ligg lågt mellan klockan 20:30 och 23.30 på lördag. Röj lagom!

Solen och Venus rör sig mot en opposition till Saturnus, och aktiverar samtidigt ett storkors i de föränderliga stjärntecknen Tvillingarna, Jungfrun, Skytten och Fiskarna. (Solen och Venus står i Tvillingarna, Jupiter står i Jungfrun, Saturnus i Skytten och Neptunus i Fiskarna). Ni som är födda i de föränderliga tecknen kan speciellt känna av detta stora kors som det kallas (för att det aktiverar flera områden i livet samtidigt, som karriären, familjelivet, privatlivet och hälsan t ex)

Det aktiverar viktiga områden i era liv som kan stå under någon form av förändring eller upplösning. Det kan skapa osäkerhet och ni kanske inte vet vilket ben ni ska stå på ibland. Venus kan handla om kärlek och pengar. Solen är en symbol för det sanna jaget. En kärleksrelation, en investering med någon, eller annan form av partnerskap kan synas i sömmarna.

Det är dags att lägga korten på bordet och se sanningen i vitögat. Saturnus visar oss hur vi behöver utvecklas, var våra brister ligger. Ibland får det oss att känna oss små och misslyckade. Men vi växer och blir starka när vi klarar av utmaningar i livet. Oppositionen till Saturnus blir mer aktiverad den 2:a och 3:e juni, men avslutas med en kontakt till Jupiter, vilket är ganska positivt. Nya möjligheter kan komma genom en problematisk situation. Samtidigt är Jupiter försvagad, så hoppas inte på för mycket.

Mitt råd: Lägg inte in för många aktiviteter på schemat. Solen står dock i Tvillingarna som är ett socialt och utåtriktat tecken, så ett visst umgänge och  tankeutbyte med vänner och bekanta ligger helt rätt. Samtidigt, satsa på att skapa lugn och stillhet inom dig och omkring dig, så blir det lättare att ta fram de positiva kvaliteterna hos planeterna de närmaste dagarna.

Lycka till!

Ljus och glädje,

Katarina

www.astro.se

 

 

Kärlek gör dig stark

Idag vänder Merkurius direkt efter en tre veckor lång retrograd period. Förseningar, missförstånd och problem i kommunikationen kan ha varit ett tema. Merkurius kommer att stanna i Oxens tecken några veckor till. Ordna med praktiska, ekonomiska angelägenheter och planera långsiktiga mål. Oxen föredrar en långsam och stabil utveckling.

Mars fortsätter sin retrograda rörelse i Skytten. För många är detta en intensiv tid med motstånd och bakslag med planer, eftersom det kan vara svårare att driva igenom viljan på ett beslutsamt sätt. Det kan finnas omständigheter i din levnadssituation som kräver att du måste dra ner på tempot och ändra riktning. Eftersom Mars står för aggression och konflikter, kan ett sådant tema ligga och pyra i bakgrunden. Jobba dig igenom konflikter och undvik ett passivt aggressivt förhållningssätt eftersom det aldrig leder till något positivt i längden.

En annan förändring är att Solen går in i Tvillingarna idag. En ny mer utåtriktad tid börjar. Sommaren är på väg! Det är fullmåne 23:15 ikväll. Månen står i konjunktion med Mars. Det kan mycket väl innebära att vi får se händelser denna månad som kommer att innehålla konflikter och separationer. Mars har en kvalitet som ibland manifesteras i form av separation eller ”avklippta band”. Eftersom Saturnus också befinner sig i Skytten är temat speciellt komplicerat. Räkna med motstånd som kräver en kraftansträngning.

Jupiter går i spänningsaspekt till Saturnus. Nu handlar det om att skapa balans och ha tålamod. För att framgången ska komma krävs en kontrollerad expansion. Om du upplever bakslag i dina planer, ta ett djupt andetag och gör justeringar som kan bli användbara längre fram. Du kanske inte att kan nå dina mål direkt, utan måste gå lite omvägar för att nå hela vägen fram. Omvägar kan dock komma med nya insikter och erfarenheter som du inte hade innan. Om du känner att du hamnat i ett hopplöst läge och all expansion blockeras, är det viktigt att inte falla in i negativt tänkande och skjuta skulden på andra personer. Förmodligen har du bitit av ett för stort stycke och inte insett dina egna begränsningar. Dra ner på planerna, förminska och förenkla!

Venus står på fixstjärnan Algol idag. Undvik att göra något huvudlöst och dumdristigt. Konsekvenserna kan bli förödande. Festa lagom!

Ljus och glädje,

Katarina

www.astro.se

 

 

Ny tid i sikte

Jag känner fortfarande av sviterna från fallet . Det tar så mycket längre tid att läka skador när kroppen är lite äldre (betoning på lite ). Det framkom också tydligt i horoskopet att det skulle bli en långsam process. Saturnus som styr sjätte huset (skadan) i händelsehoroskopet visar det (se tidigare blogg). Saturnus är den planet som vi förknippar med skelettet och benbyggnaden i kroppen (jag har några ordentligt ömma revben). Alla Saturnus åkommor tar lång tid att läka. Ibland blir de kroniska. Nu gäller det att utveckla tålamod (en Saturnus egenskap), vilket är en prövning för en Mars styrd individ som jag! (Mars är den planet som förknippas med drivande energi, aktivitet, otålighet, initiativtagande)

I vilket fall, jag kommer med goda nyheter. Jupiter vänder riktning imorgon efter fem långa månader i retrograd riktning. Äntligen!!!!!! Inte nog med att Jupiter är försvagad i Jungfruns tecken, vilket innebär att Jupiters egenskap av tillväxt och expansionssträvan har överväldigat oss med arbete, uppgifter och detaljer som skapat enorm stress för många. Jupiter symboliserar vår strävar efter helhet, vilket försvåras i Jungfruns praktiska och detaljorienterade stjärntecken. Har du drunknat i arbete och upplevt att det varit SÅ mycket på gång att du haft svårt att hålla ihop allting i ditt liv? I så fall kan du se fram emot en mer harmonisk och balanserad tid som är sikte.

Fyra planeter går fortfarande retrograd, så tiden är helt rätt för att satsa på ett lugnare tempo och inre reflektion för att komma i samklang med det inre.

Det var nymåne i Oxens tecken häromdagen. Nymånen (Solen och Månen i konjunktion) stod i konjunktion med Merkurius och Venus (Solen och Månen hade visserligen redan lämnat kontakten med Venus). Venus närmar sig Jupiter i en harmonisk konstellation som blir exakt den 10:e. Njut av några lugna och harmoniska dagar. Lägg in nöjen och gemenskap på schemat.

De närmaste två dagarna går Månen igenom kvicktänkta och kommunikativa Tvillingarnas tecken. Engagera dig i aktiviteter som binder samman ideer, tankar och information. Spendera tid med vänner som du kan prata öppet med.

Månen blir dock intrasslad i en komplicerad konstellation till Mars, Neptunus och Saturnus. Konstellationen med Mars sker vid fyra tiden i morgon bitti, så förhoppningsvis du kan sova dig igenom den. Kontakten med Neptunus sker på förmiddagen runt lunch tid. Se upp med missförstånd och illusioner. Saturnuskontakten sker runt 16 tiden och är aktiverad några timmar framåt. Undvik möten och förhandlingar. De kommer bara att sluta i tråkigheter. Gå en lång skön promenad istället. Låt inte negativa känslor prägla ditt sinne.

Månen och Jupiter står i kontakt mellan klockan 14 och 16 imorgon, vilket blir det bästa tiden på dagen. Om du har möten och andra viktiga saker, blir det bäst om du bokar in dem runt den tiden. Jupiter skänker glädje och harmoni, så du kanske vill ta en paus, meditera eller bara slappa. Men som sagt, Jupiter står i Jungfrun, så det finns risk att entusiasm övergår i ett accepterade av fler uppgifter och mer arbete. Träna på att säga nej och unna dig några avkopplande timmar. 

Ha en skön helg!

Ljus och glädje,

Katarina

www.astro.se

 

 

 

 

 

 

Horoskopet ger råd och visar vägen

Idag börjar Merkurius sin tre veckor långa retrograda rörelse. Flera planeter går retrograd nu. Förutom Merkurius är det Mars, Jupiter, Saturnus och Pluto. Det är en intensiv period för många. Många jordbävningar har skett (Mars retrograd) och många kändisar som gått bort.

Själv ramlade jag av en av mina hästar häromdagen. Hon blev skrämd just när jag skulle sitta upp, så jag var inte beredd på det. Jag slog i ryggen, närmare bestämt revbenen, vilket är hemskt smärtsamt vill jag tillägga. Men tur i oturen är att inga revben är brutna. Jag hade självklart hjälm och det räddade mig eftersom jag slog i huvudet i marken. Rid aldrig utan hjälm!

Som astrolog tog jag förstås tiden för fallet. De områden eller hus man undersöker i ett sådant händelsehoroskop är:

Första – beskriver alltid personen och själva händelsen, samt hälsotillståndet

Sjätte – beskriver sjukdomstillståndet

Sjunde – beskriver läkaren som ger råd

Åttonde – beskriver om det finns fara för dödsfall

Tionde – beskriver behandlingen som krävs för att bli frisk

Tolfte – beskriver om det behövs sjukhusvistelse

Månen beskriver utvecklingen av händelseförloppet

Om det finns en koppling mellan sjätte och åttonde hushärskarna finns det risk att tillståndet/skadan blir kronisk eller leder till dödsfall.

Fallet skedde den 26:e april 2016 klockan 16:17  i Gainesville, Florida

Det första jag lade märke till är att ascendenten och tionde huset styrs båda av Merkurius. Det finns alltså en koppling mellan mig och behandlingen, vilket är en indikation på att jag kan fixa det här själv. Sjätte huset styrs av Saturnus, vilket är passande eftersom Saturnus är den planet som associeras med fall. Saturnus befinner sig i Skytten, det stjärntecken som har som symbol hälften människa och hälften häst!

En del traditionella astrologer ansåg Saturnus vara den härskande planeten för hästar. Kanske för att de användes i arbete. Modern astrologi ger Jupiter till hästar, just för att Jupiter styr Skytten och för att hästar är stora. En del anser att Neptunus har med hästar att göra. Kanske för att hästar är så känsliga, subtila och telepatiska.

Norra noden ligger i första huset, nära ascendenten. Det är en positiv indikation för att jag blir ok. Jupiter är visserligen försvagad i Jungfruns tecken, men det är trots allt en gynnsam planet, som också ligger nära ascendenten.

Neptunus står i sjätte huset. Något kan vara oklart när det gäller sjukdomstillståndet. Frågan är om det är något annat inblandat utöver revbenen. Jag har undrat om något av de inre organen fått sig en smäll som behöver undersökas. Inget blod i urinen, vilket tyder på att njurarna förmodligen är ok.

Sjunde huset ser lite skumt ut med södra noden där och en försvagad Jupiter som styr hus spetsen som ligger i Fiskarna. Har läkaren missat något?

Mars som styr åttonde huset rör sig ifrån Saturnus, sjätte hushärskaren. Det innebär att jag inte kommer att dö från skadorna, och de lär inte heller bli kroniska. Vilken tur! Om planeterna däremot hade närmat sig varandra och bildat en konjunktion, hade det varit fara på färde.

Månen befinner sig på den näst sista graden i Skytten och är på väg in i Stenbocken. Det indikerar en ganska snabb förändring till ett någorlunda bättre tillstånd. Månen har blandad dignitet i Stenbocken, vilket innebär att det kan bli en något utdragen process. Månen kommer dock att bilda en trigon, en harmonisk aspekt, till Merkurius så småningom, vilket är en positiv indikation för läkning.

Men, Merkurius börjar alltså sin retrograda rörelse idag, vilket också drar ner på tempot. Merkurius är i Oxen, så detta kanske blir en långsam utdragen läkningsprocess. Suck! Hoppas bara inte att det går åt fel håll....När en planet vänder sker en förändring, och eftersom retrograd innebär försvagning, så undrar jag om det är något mer än bara revbenen som fått sig en smäll. Jag får avvakta de närmaste dagarna.

Vad är det då jag behöver för att bli bättre? Merkurius är en symbol för kommunikation och är den planet som relateras till nervsystemet. Oxen är ett jordtecken som står nära naturen och är styrd av Venus. Jag tänker mig att vissa örter kan hjälpa till läkningen. Att låta nervsystemet vila är kanske den bästa medicinen. Helt enkelt att ta djupa lugnande andetag, vilket även anses vara bra för att läka revben. Kommunikation förknippas med rösten. Ljudhealing kanske är något annat att prova. Ljud vibrationer och klangmassage som anses vitalisera och läka. Jag kanske provar att mässa och meditera på mantrat OM för snabbare läkning.  

De örter, frukter och grönsaker som förknippas med Merkurius är bland annat anis, bitter söta smaker, björnbär, kummin, kål, morötter, koriander, dill, endiv, linser, mullbär, persilja, saffran, valeriana och valnöt.

Nu har jag en diet och en plan för hur jag ska behandla mig själv.

Horoskopet visar vägen!

Ljus och glädje,

Katarina

www.astro.se

 

Skapa balans i tillvaron

Vi befinner oss i en turbulent tid. Mars och Pluto går retrograd. Neptunus befinner sig i mittpunkten mellan Mars och Saturnus. Den sistnämnda är en kritisk konstellation för hälsa och vitalitet.  Många genomgår drastiska förändringar just nu, både positiva och negativa.

Mars och Pluto är en kombination som kan sätta press på krafterna till bristningsgränsen. Mars symboliserar hur vi driver på oss själva för att uppfylla våra önskningar. Pluto förstärker den energin, och kan därför stå för exceptionell kraft och viljestyrka. En kraft som är så beslutsam och driven att resultatet blir rekordprestationer. Samtidigt ligger det mycket stress i den kraften, vilket gör att den lätt leder till fysiska sammanbrott och utbrändhet.

Var befinner du dig på den skalan just nu?

Venus och Jupiter är de två planeter som skänker inre harmoni och välbefinnande. Månen är också en symbol för välmående när den befinner sig harmoniskt placerad. Just nu befinner sig Månen i Skorpionens tecken, ett stjärntecken Månen inte trivs så bra i, på grund av att Skorpionen är styrd av just Mars och Pluto. Make sense?

Månen stod i Skorpionen under fullmånen häromdagen, och stannar där ca ett dygn till. Det har varit några intensiva dagar för många.

Det viktiga är att ta tid för avkoppling och att skapa balans i tillvaron. Det innebär att vi måste ha möjlighet att finna lugnet någonstans. En trivsam hemmiljö är A och O för många. Ett positivt socialt liv med vänner är det viktigaste för andra. Långa sköna promenader, friluftsliv och träning är andra vägar till välbefinnande. Kost och motion hjälper till att hålla stress nere. Själv behöver jag, precis som många andra, slappna av med yoga och meditation. Jag har en liten vrå hemma där jag kan släppa allt och bara vara.

Mars rör sig gradvis ifrån Saturnus de närmaste veckorna, vilket innebär att mittpunkten med Neptunus blir svagare. Venus går in i sitt eget tecken, Oxen, om ca en vecka, vilket kommer att lugna ner i tillvaron. Vi har fler positiva konstellationer att se fram emot inom kort. Tills dess…hang in there!

Ljus och glädje,

Katarina

www.astro.se

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Möte med underjorden

Vi befinner oss i den växande månfasen och går mot en fullmåne i Skorpionens tecken den 22:a. Mars står i Skytten och är på väg att ändra riktning den 18:e, dvs gå retrograd tillbaka in i Skorpionens tecken. Pluto kommer också att vända retrograd den 18:e.

När en planet går retrograd anses den bli mer internaliserad. Den retrograda perioden är en tid för att gå inåt och reflektera. Den retrograda planeten går tillbaka över samma grader som den just passerat, vilket symboliskt innebär på en individuell nivå att vi får tillfälle att se över och justera det händelseförlopp vi upplevt den senaste tiden.

Plutos rörelse är sex månader i direkt riktning och sex månader i retrograd riktning. Nu börjar alltså en sexmånaders period som passar för att processa de senaste sex månadernas utveckling.

Pluto förknippas med Hades, underjordens härskare som styr över de döda och över mineralrikedomarna. Plutos energi manifesteras i början som en nedbrytningsfas för att sedan ersättas av en uppbyggnadsperiod. För att något nytt ska kunna formas, måste det gamla först förändras.

Pluto representerar processen av död och pånyttfödelse. Det finns en enorm kraft i denna process, och därför är oftast Plutos inflytande väldigt påtagligt.

Du kan aldrig gå tillbaka och fixa till något som genomgått nedbrytningsfasen i Plutoprocessen. Ett nytt liv måste växa fram från det som förfallit. Från puppa till fjäril!

Eftersom jag arbetar med missbrukare, är jag involverad i Pluto processen på daglig basis. Jag ser ofta totalt förfall som genomgår en transformationsfas (genom terapi) till helt nytt liv. Det gamla livet ligger kvar i bakgrunden och ger på sätt och vis inspiration till det nya livet.

Pluto är också den planet som förknippas med trauma. Oftast är trauma anledningen till varför en människa blir missbrukare och självdestruktiv. Trauma är svårt, men samtidigt finns det en rikedom av insikter som följer med traumatiska upplevelser. Det fördjupar samtidigt som det kan berika eller försvåra. Det är komplicerat.

Principen för Plutos energi är att det gamla ersätts med det nya. Pluto kommer med transformation, till det bättre eller sämre. Oftast till det bättre. Speciellt om du medvetet går inför att göra det bästa av situationen. Kom ihåg att underjorden är fylld av alla möjliga slag av rikedomar!

Är det något i ditt liv som genomgår en Pluto transformation?

Ljus och glädje,

Katarina

www.astro.se

 

 

 

 

 

 

Väduren - zodiakens första stjärntecken

Vad är astrologi?

Planeterna är symboler för grundläggande krafter som kommer till uttryck genom händelser eller genom egenskaper hos individen. Astrologi är ett symbolspråk som berättar om tidens inflytande, dvs vilken individuell prägel ett visst ögonblick har och vilka grundkrafter som växelverkar just då och på vilket sätt detta sker. Det personliga födelsehoroskopet berättar om dina yttre och inre egenskaper, och om din personliga livsresa.

Just nu går Solen igenom Vädurens stjärntecken. Varje stjärntecken har sin egen symboliska betydelse. Väduren är det första stjärntecknet i zodiaken, och symboliserar därmed början på en ny cykel. Vi går en ny tid till mötes i Vädurens tecken. Våren är här!

Väduren är igångsättaren som tar nya initiativ och har driften att sätta igång något nytt och modet att ta sig an nya utmaningar. Vädurens egenskaper kommer till uttryck genom företagssamhetslust, pijonäranda och handlingskraft. Väduren styrs av planeten Mars. Därför kan Väduren vara påstridig och uppvisa stridslust.

Vädurfasen är början på zodiakens (och livets) utveckling. Vädurens stöt framåt driver utvecklingen genom livets olika livsfaser, dvs genom de andra stjärntecknen. De olika utvecklingsfaserna avlöser varandra på ett naturligt sätt genom Solens vandring genom de 12 olika stjärntecknen. Vi kan skåda ett liknande skeendeförlopp i naturen genom årstidernas växling.

Väduren är det första eldtecknet I zodiaken. Eldtemperamentet kommer fram på sitt mest dynamiska sätt. Vädurar är mycket energiska, ivriga och alltid på språng framåt. De har självförtroende, är beslutsamma och uppvisar ofta ledarskapskvaliteter som de tar sig an genom att slå sig framåt. Vädurens skuggsida innehåller kvaliteter som egoism, självupptagenhet, oresonlig otålighet, aggresivitet, våldsamhet, dumdristighet, obetänksamhet och impulsivt handlande eftersom de vill se snabba resultat. Dessa sistnämnda egenskaper gör att de lätt missar viktiga detaljer.  

Idag står Solen i Väduren och Månen i Stenbocken. Båda kardinala tecken som driver utvecklingen framåt. Solen har sällskap av Merkurius som varit “kombust”, dvs förbränd av Solen, de senaste veckorna. En kombust planet ligger nära Solen och är därför inte synlig för ögat. Ofta pågår aktiviteter i det dolda med kombusta planeter. Aktiviteter som inte är synliga för andra att skåda. Detta är speciellt framträdande om en person är född med en kombust planet. De lever ofta ett slags parallell liv vid sidan om det mer synliga livet. En planet som är förbränd anses traditionellt bli försvagad. Men inom modern astrologi anses planeten få styrka, men kommer till uttryck på ett mer subjektivt sätt. 

Idag lämnar Merkurius Solens inre kärna och börjar förflytta sig ut genom Solens strålar, vilket kallas för “under the beams”. Merkurius blir snart synlig igen på himlavalvet.

Lägg energi på att komma igång med projekt. Det område som styrs av Väduren i ditt personliga horoskop, är speciellt upplyst och aktiverat nu. Du får kraft att ta initiativ och kan få uppmärksamhet från din omgivning inom det ormådet.

Våga mer! Vinn mer!

Ljus och glädje,

Katarina

www.astro.se

 

Den som går vilse hittar nya vägar

Såg du den vackra blodmånen som steg upp vid horisonten vid solnedgången igår? Jag satt ute i naturen, runt en brasa och firade en av mina klienter som varit drogfri i 30 dagar, när denna fantastiska fullmåneeklips spred sitt magiska sken på oss runt elden. Det var perfekt för att fira något speciellt. Att börja ett drogfritt nytt liv efter många år av beroende är en stor sak, och det är viktigt att fira varje framsteg.

Vi firar alldeles för lite. Vi borde fira mycket mer och uppmuntra varandra.  

Hur belönar du dig själv när du gör något som du är nöjd med?

Under fullmånen lyste Solen upp Månen från Vädurens tecken. Månen stod i Vågen på motsatt sida. Dessa två stjärntecken handlar om individen (Väduren) och relationer (Vågen). Kombinationen av de två kan handla om balansen mellan egna och andras behov.

Väduren är ett utåtriktat eldtecken, fylld av entusiasm för att prova på nya utmaningar. Väduren är styrd av planeten Mars och kan därför vara en riktig gåpåare och pådrivare. Väduren har handlingskraft, är en ledarnatur, är målmedveten och modig. Väduren kan slå sig fram i livet, ibland på ett hänsynslöst sätt. Ofta hamnar Vädurar i problem på grund av impulsivt beteende och förhastande.

Vågen är Vädurens polaritet och styrs av planeten Venus. Vågen är därför ett konstnärligt och sällskapligt tecken som tycker om nöjen och umgänge med andra personer. Vågen är ett lufttecken, en sällskapsmänniska som eftersträvar harmoni och lätt upplever gemenskapskänsla. Vågen är anpassningsbar, kan vara fåfäng och ha behov av att vara betydelsefull. Vågens problem är att de har svårt med beslut och brist på fasthet. Förbindelser med andra personer spelar stor roll.

Vilka hus styrs av Väduren och Vågen i ditt horoskop? I de områden får du mer insikt den närmaste tiden. En eklips hjälper dig att utvecklas om du är öppen för att göra justeringar och öka din medvetenhet. Det kan bli början på något nytt på livets resa.

Lev livet som ditt hjärta känner för!

Ljus och glädje,

Katarina

www.astro.se

 

 

 

 

 

Gott Nytt Astrologiskt År!

Solen går in i Väduren imorgon bitti, exakt klockan 5.30. Det är Vårdagjämning och nytt astrologiskt år! Fira årets sista dag med något extra i kväll. Ta fram champagnen och blicka bakåt. Vad är det viktigaste du tar med dig från det gågna året?

Venus går i konjunktion till Neptunus senare idag. Det är en bra dag för meditation och konstnärliga, helande aktiviteter som befrämjar det inre livet. Månen står i Lejonet. Det förstärker den kreativa energin. Månen går mot fullmåne, men går först igenom Jungfruns tecken de närmaste två dagarna. Fokusera på materiella angelägenheter. Gör praktiska saker och få ordning på dina papper!

Om du känner dig extra känslig och trött i själen kan det bero på den intensiva energi som kommer från kvadraturen mellan Jupiter och Saturnus. Du kanske behöver dra ner på aktiviteterna och samla ihop dina krafter. Nu krävs tålamod och måttlighet i allt du gör. Tänk kontrollerad tillväxt!

Vi lever i en tuff tid som kan kännas överväldigande för många. Stressen flåsar oss i nacken. Det är kaos omkring oss på många nivåer. På en global nivå haglar katastroferna. Vi befinner oss i en tid av klimatförändringar och krig mot vissa folkgrupper. Vi förgiftar vår jord och därmed oss själva. På en social nivå sker krockar mellan kulturella värderingar. Läget är näst intill katastrofalt! Om du är en känslig person med ett känsligt nervsystem kan du känna av kaoset mer än andra.

Många är också känsliga för rymdvädret, dvs. hur förhållandet i rymden påverkar jorden. När vi bryter ner jordens magnetfält, som är vårt skydd mot vädret i rymden, blir vi känsliga för yttre påverkan. Rymdvädret beskriver aktiviteter som sker på Solen. Geomagnetiska stormar, solvindar och joniserande strålning påverkar jorden och därmed oss som bor på jorden.

Du som är känslig kan uppleva de magnetiska aktiviteterna som sker på solen. Desto mer vi blir beroende av satelliter, kraftöverföring och trådlös kommunikation, desto mer påverkas vi av magnetiska utbrott på Solen som kommer med laddade partiklar från rymden till jorden. Det kan påverka vårt nervsystem i hög grad.

Vi behöver utvecklas kollektivt för att skapa en bättre värld. Mänskligheten måste transformera sin skugga, dvs. reda upp känslomässigt destruktiva mönster som går emot sunt förnuft och välbefinnande. Mänskligheten behöver helt enkelt gå i terapi! Och skapa en inriktning som håller på lång sikt.

Vad göra?

Vi kan börja med oss själva.

Ta ett djupt andetag och finn ditt inre centrum.

För att skapa inre balans är det viktigt med meditation och inre stillhet.

Introducera mer glädje i livet.

Släng ut självförnekelse, felplacerade uppoffringar, negativa känslor och negativa tankar.

Skapa nya värderingar.

Våga öppna dig och tala din sanning.

Stå för den du är.

Gott Nytt År!

Ljus och glädje,

Katarina

www.astro.se

 

Lär känna ditt inre landskap

Nu står många planeter i vattentecken. Solen, Merkurius, Venus och Neptunus står alla i Fiskarnas stjärntecken. Kiron och Norra noden ligger också i Fiskarna.

Venus är upphöjd i Fiskarna och ger därmed kraft till de andra planeterna där, vilket innebär att de blir mer funktionella. De får helt enkelt hjälp på traven.

Merkurius försvagas i Fiskarna eftersom dess natur inte kommer till uttryck på dess mest naturliga sätt. Merkurius står för klart tänkande, förmågan att resonera och analyser, dra logiska slutsatser och göra bedömningar på rationella och förnuftsmässiga grunder. I Fiskarnas tecken blir Merkurius ”grumlig”, eftersom Fiskarna oftast är absorberad i sin inre fantasifulla värld.

Merkurius blir lätt tankspridd och frånvarande i Fiskarnas stjärntecken. Intuitionen kan dock förstärkas. Nu passar det bättre att tänka med känsla och intuition istället för att söka logiska slutsatser. Dubbelkolla dock detaljer och annat som är viktigt i relation till kommunikation, eftersom risken är extra stor nu att det blir vimsigt och oklart.  

Venus närmar sig Neptunus i konjunktion de närmaste dagarna. Aspekten är exakt den 20:e, då också Solen byter tecken och går in i Väduren. Det blir vårdagjämning!

Månen står i Kräftan idag och imorgon, och går i harmonisk aspekt till planeterna i Fiskarna. Det bådar gott för positiva känslomässiga upplevelser. Passa på och gå inåt, kom i kontakt med ditt känsloliv.

Venus och Neptunus konstellationen kan väcka inspiration för konstnärliga, kreativa initiativ. Måla, meditera och väx i ditt inre.

Det finns risk för besvikelse i relationer om du har orealistiska förväntningar eller höga ideal som inte motsvarar verkligheten. En inre längtan kan infinna sig som känns obesvarad om du är en romantisk drömmare.

Spendera tid på att skapa skönhet och harmoniska relationer till andra människor. Dina förhållanden kan präglas av en djup medkänsla och sympati. Om du saknar gränser kan de utvecklas till hängiven självuppoffring. Var medveten om dina egna behov och hur de kommer till uttryck. Fiskarna flyr gärna verkligheten och drömmer sig bort till andra gränsland.

Bästa sättet att använda Fiskarnas energi på är att vara känslomässigt engagerad med stor inlevelse i det du åtar dig. Låt inspirationen flöda!

Ljus och glädje,

Katarina

www.astro.se

 

 

 

Nymåne-eklips, sårbarhet och healing

Nymånen den 9:e är en total soleklips. Om du är född i ett föränderligt stjärntecken, eller har planeter runt 18 grader i Fiskarnas tecken kan du speciellt känna av denna eklips. Ofta kommer eklipser med förändringar som får oss vakna upp och se på livet med nya ögon inom något speciellt område i våra liv. Det område som behöver mer uppmärksamhet.

Eklipsen den 9:e sker nära asteroiden Kiron och den södra noden. Vi kan påminnas om ett sår som inte läkt, som vi nu behöver bli medvetna om. Om du känner dig sårbar och inte kommer vidare för att du hänger upp dig på något som känns smärtsamt i själen, är tiden helt rätt för att komma i kontakt med sårbarheten på djupet, och börja jobba på att släppa taget och läka.

Känn in vad som kommer upp från det undermedvetna, som påverkar dig känslomässigt och verkar stå i vägen för din inre stillhet?

Ett sätt som kan hjälpa till att frigöra smärtsamma upplevelser, tankar och känslor, är att skriva ner känslorna på ett papper. Ord har kraft och påverkar oss mer än vi kanske inser. Skriv ner allt som du vill släppa och gå vidare från.

Tänd en liten eld på ett säkert ställe. Gör en ritual av stunden genom att meditera över vad du nu släpper taget om i ditt liv. Se papperet brinna upp och känn hur bördan lättar. 

En sådan enkel övning kan ha stor inverkan på känslolivet.

Om du inte känner för att tända eld, kan du istället meditera på vad du vill släppa i ditt liv. Visualisera hur du släpper taget om det du vill lämna bakom dig.

Låt nymånen bli en nystart som hjälper dig att gå vidare från det som står i vägen för ditt välbefinnande och personliga självförverkligande. Återskapa inre lugn, balans, trygghet och harmoni.

Ljus och glädje

Katarina

www.astro.se

 

 

Finn balansen mellan aktivitet och stillhet

I dagarna har det skett en del förändringar på himlavalvet. Merkurius har gått in i Fiskarnas tecken, Mars har lämnat Skorpionen och befinner sig nu i Skytten. Båda planeterna har nu förlorat sina digniteter. Merkurius är försvagad i Fiskarna. Mars trivs i eldtecken (Skytten), men anses inte ha någon dignitet där.

Skytten är det sista föränderliga eldtecknet i zodiaken. Eld elementet kommer därför fram på sitt mest variationsrika sätt. Skyttar är impulsiva och kastar sig entusiastiskt in i alla möjliga projekt. Gärna stora sådana. Ju större desto bättre!

Det som motiverar en Skytt är allt som vidgar horisonten, ger nya erfarenheter och omfattande djupgående upplevelser. Skyttar strävar efter att förstå de stora och djupare sammanhangen. De vill finna meningen, och har därför behov av att tolka, formulera och bedöma allmängiltiga lagar.

Eftersom Skytten styrs av Jupiter, finns det en genomsyrande livsglädje, en positiv utstrålning hos Skytten som även visar sig i egenskaper som tolerans, optimism, mod och självförtroende.

Skyttar har behov av att göra sig gällande. De har också ett stort frihetsbehov, både på det fysiska och mentala planet. De behöver kunna röra sig fritt och söker ständigt större nytt utrymme som de kan utforska. Påtvingade krav och måsten från andra personer får dem att vantrivas. Stillhet kan skapa tristess.

Mars i Skytten är expansiv. Rikta in dig på några få uppgifter, så du inte splittrar dig på för många och för stora projekt nu. Det kan krävas en ansträngning för att behålla fokus. Merkurius i Fiskarna får oss att drömma och bli opraktiska. Det finns risk för att inte se realistiskt på saker och ting.

Det inre livet kan dock göra sig mer gällande. Läget är rätt för att utveckla en bra balans mellan aktivitet och stillhet.

Lägg in daglig meditation på schemat, lyssna på intuitionen och kom i kontakt med de djupare skikten inombords.

Hur känner du av skiftet på himlavalvet? Skriv och berätta.

Ljus och glädje,

Katarina

www.astro.se

 

 

 

 

 

 

Lev i ditt kreativa inre

Solen går igenom Fiskarnas stjärntecken och närmar sig Neptunus i konjunktion de närmaste dagarna. Aspekten är exakt kl.17 den 28:e.

Sol och Neptunus kontakter ger en idealisk anda. Energin kan aktivera fantasin och inspirera kreativiteten. Neptunus har en tendens att försvaga på det fysiska planet. Ta det lugnt några dagar och ägna dig åt inre stillsamma aktiviteter. Lägg in meditation, yoga och andra aktiviteter på schemat som tar fram lugnet och gynnar din andliga utveckling.

Neptunus symboliserar den sidan inom oss som tycker om att drömma, leva i fantasin, ha visioner, som inspireras till spontan kreativitet, och som har tillgång till intuitiva insikter.

Neptunus står för det inom oss som löser upp gränserna mellan det medvetna och det undermedvetna, som ger tillgång till underliggande information som inte är tillgänglig på ett medvetet plan. Det vi kallar för intuitionen helt enkelt!

Personer med stark betoning på Neptunus i födelsehoroskopet är ofta mediala. De känner lätt in vad som pågår inom andra personer, eftersom gränserna mellan dem själva och andra är tunna och odefinierade.

Neptunuspräglade individer som inte är starka i jagkänslan och omedvetna om hur mycket andras energier påverkar dem, kan lätt förlora sig själva i ett virrvarr av oklarhet och förvirring. Ibland leder det till mental sjukdom.

Månen går igenom Skorpionens stjärntecken den 27:e och 28:e. Det är stark betoning på vattenelementet de närmaste dagarna. Dyk djupt in på den känslomässiga nivån, och ta in vad som pågår inom dig och omkring dig. Ägna dig åt kreativa aktiviteter som speglar ditt inre. Måla en tavla, ta långa sköna promenader, dansa, spela teater, sjung. Gör alla dina aktiviteter till en enda lång meditation. Stay connected!

Lev i ditt inre, lyssna till intuitionen och dagdröm mer.

Ljus och glädje,

Katarina

www.astro.se

 

 

 

En nära tanke

Månadens fråga

Tror du på ett liv efter döden?


Prenumerera på tidningen